Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιζήσασα της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τερμάτισε κλαίγοντας

Επιζήσασα της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τερμάτισε κλαίγοντας

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης έχει αποκτήσει, εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, το συμβολισμό ενός ιδιαίτερου αγώνα με μόνο νικητές. Μεταξύ τους φέτος βρισκόταν η νεαρή Ρεμπέκα Γκρέγκορι που έτρεχε στον αγώνα του 2013, έχασε το πόδι της εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης και φέτος κατάφερε να ξανατρέξει και να φτάσει, με δάκρυα, στη γραμμή του τερματισμού. Νικητής στο μαραθώνιο ο Λελίσα Ντεσίσα, που είχε έρθει πρώτος και την χρονιά των επιθέσεων, στην οικογένεια του 8χρονου θύματος έδωσε το στεφάνι η νικήτρια με αμαξίδιο.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης έχει αποκτήσει, εκτός από το αγωνιστικό ενδιαφέρον, το συμβολισμό ενός ιδιαίτερου αγώνα με μόνο νικητές. Μεταξύ τους φέτος βρισκόταν η νεαρή Ρεμπέκα Γκρέγκορι που έτρεχε στον αγώνα του 2013, έχασε το πόδι της εξαιτίας της βομβιστικής επίθεσης και φέτος κατάφερε να ξανατρέξει και να φτάσει, με δάκρυα, στη γραμμή του τερματισμού.

Νικητής στο μαραθώνιο ο Λελίσα Ντεσίσα, που είχε έρθει πρώτος και την χρονιά των επιθέσεων, στην οικογένεια του 8χρονου θύματος έδωσε το στεφάνι η νικήτρια με αμαξίδιο.

Η δίκη του μοναδικού εν ζωή δράστη της επίθεσης, του Τζ.Τσαρνάεφ, βρίσκεται στη φάση του καθορισμού της ποινής. Ο νεαρός Τσαρνάεφ έχει κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες και το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα τον καταδικάσει σε ισόβια χωρίς αναστολή ή σε θάνατο.Η 27χρονη Ρεμπέκα Γκρέγκορι βρίσκοταν το 2013 στη γραμμή του τερματισμού όταν εξερράγησαν οι μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί με σκοπό να τραυματίσουν όσο περισσότερους γινόταν.

Εξαιτίας του τραυματισμού της, χρειάστηκε τελικά να ακρωτηριάσει το αριστερό της πόδι. Φέτος ήθελε να τρέξει όλο τη διαδρομή, αλλά τελικά δεν πήρε την απαραίτητη έγκριση. Έτρεξε το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, περίπου 5,6 χλμ, και όταν πέρασε τη γραμμή, έπεσε στα γόνατα και έκλαψε.

«Στο μυαλό μου ζωντάνεψε εκείνη η ημέρα. Ήταν σαν να συμβαίνουν όλα ξανά, αλλά αυτή τη φορά ήταν σαν να έτρεχα για να τα αφήσω πίσω μου» είπε στο CBS. «Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού, ήταν σαν να ξεκινούσα μία νέα αρχή» συμπλήρωσε.

Νικητής στον αγώνα των ανδρών ήταν φέτος ο αιθίοπας Λελίσα Ντεσίσα με 2:09.17, που ήταν και ο νικητής του 2013 -δύο ώρες αφού τερμάτισε τότε, όταν ο μεγαλύτερος όγκος των αγωνιζομένων είχε αρχίσει να τερματίζει, έσκασαν οι βόμβες.

Ο Ντεσίσα είχε χαρίσει τότε το έπαθλο στο δήμο της Βοστώνης, αλλά αυτή τη φορά, όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η Boston Globe, η νίκη ήταν όλη δική του. Νικήτρια στις γυναίκες ήρθε η κενυάτισσα Καρολίν Ρότιτς με 2:24.55 που κατάφερε να μετατρέψει σε πρωτιά τις καλές της επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων.

Πρώτη αθλήτρια με αμαξίδιο ήρθε η Τατιάνα ΜακΦάντεν. Έδωσε το χρυσό στεφάνι στον πατέρα του Μάρτιν Ρίτσαρντ, ο οποίος είχε σκοτωθεί στην επίθεση σε ηλικία οκτώ ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024