Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρουσία των Φιλιππίδη και Λίσεκ η συνέντευξη Τύπου για το Athens Street Pole Vault

Παρουσία των Φιλιππίδη και Λίσεκ η συνέντευξη Τύπου για το Athens Street Pole Vault

Στη μεγάλη γιορτή του επί κοντώ και του κλασικού αθλητισμού γενικότερα, με τη διοργάνωση του 3ου Athens Street Pole Vault αύριο το μεσημέρι (Σάββατο, 9/11, 12:30) στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, οι χορηγοί της διοργάνωσης και φυσικά οι συμμετέχοντες αθλητές με τους προπονητές τους.

Στη μεγάλη γιορτή του επί κοντώ και του κλασικού αθλητισμού γενικότερα, με τη διοργάνωση του 3ου Athens Street Pole Vault αύριο το μεσημέρι (Σάββατο, 9/11, 12:30) στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, οι χορηγοί της διοργάνωσης και φυσικά οι συμμετέχοντες αθλητές με τους προπονητές τους.

Συγκεκριμένα, παραβρέθηκαν, εκτός του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε θεσμό τη διοργάνωση, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος διαβεβαίωσε για τη συνέχιση του αγώνα και τα επόμενα χρόνια, λόγω της πενταετούς συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ.

Το «παρών» βέβαια έδωσαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Σόποτ, Κώστας Φιλιππίδης, με τον προπονητή του, Δημήτρη Κυττέα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην παρουσία τους στο 3ο Athens Street Pole Vault, αλλά και στο προσεχές αγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο φέτος το καλοκαίρι είναι πολύ πλούσιο, με το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου τον Αύγουστο να κυριαρχεί.

Επίσης στη συνέντευξη ήταν ο Πολωνός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, Πιότρ Λίσεκ, οι Ρώσοι Ιλάι Μούντροφ και Αντον Ιβάκιν, οι Γερμανοί Τομπίας Σέρμπαρτ, Κάρστεν Ντίλα και Κάρλο Πεχ, ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού, ενώ απουσίαζαν μόνο οι Στέφανος Κουφίδης, Παναγιώτης Χρυσανθόπουλος και ο νεαρός Μανώλης Καραλής, οι οποίοι θα αγωνιστούν κανονικά αύριο στο Σύνταγμα.

«Σε μια δύσκολη στιγμή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με την κρατική επιχορήγηση να έχει φτάσει σε αναξιοπρεπή επίπεδα, ο ΣΕΓΑΣ κατορθώνει να λειτουργεί και ο στίβος καταφέρνει να δίνει το παρών, χάρη στο πείσμα αθλητών και προπονητών, την αποφασιστικότητα των εθελοντών – μελών στις διοικήσεις των σωματείων και στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και φυσικά χάρη στους εταίρους μας, όπως είναι ο Δήμος Αθήνας και οι χορηγοί μας. Η ημέρα ανήκει στους αθλητές και αυτοί θα έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς καλούμε τον κόσμο να είναι αύριο στο Σύνταγμα, προκειμένου να δει έναν μοναδικό αγώνα» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Χρήστος Τεντόμας, είπε: «Ιδιαίτερη τιμή για μας να συμμετέχουμε στην διοργάνωση. Πρόκειται για μια εξαιρετική εκδήλωση που στρέφει πάνω της το βλέμμα των πολιτών και κεντρίζει το ενδιαφέρον τους. Εμείς μπορούμε να διαβεβαιώσουμε πως για πέντε χρόνια θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια».

Πρώτος από τους αθλητές μίλησε ο… οικοδεσπότης, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, Κώστας Φιλιππίδης: «Θέλω να καλωσορίσω τους αθλητές που είναι σήμερα εδώ, με τους οποίους έχουμε πολύ καλή σχέση. Για μας είναι ευτύχημα που λαμβάνουμε μέρος σε αυτόν τον αγώνα και ιδιαίτερα στο Σύνταγμα, που ήταν η αρχική ιδέα διεξαγωγής του, πριν από τρία χρόνια. Το σκηνικό στο Σύνταγμα θα είναι πολύ όμορφο και εντυπωσιακό για τον κόσμο που θα έρθει να το ζήσει. Για μένα ο αυριανός θα είναι ο δεύτερος αγώνας της σεζόν. Οι αγώνες αυτοί είναι γνωστοί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σχεδόν για όλο το καλοκαίρι, είμαι ήδη καλεσμένος σε όλους τους αγώνες Diamond League και άλλα μίτινγκ. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα αγωνιστώ αύριο στο Σύνταγμα» είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, είπε: «Οι αθλητές που είναι εδώ είναι φίλοι μας, ζούμε μαζί τους πολλές στιγμές στη διάρκεια της σεζόν στους αγώνες που μετέχουμε. Ελπίζουμε αυτός ο αγώνας να συνεχιστεί. Η προσπάθεια του Κώστα είναι δύσκολη, έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Σε κάθε περίπτωση εμείς κάνουμε προσπάθεια και θέλουμε να μας στηρίζετε. Πάντα θέλουμε τα μετάλλια, όμως δεν κάνουμε μόνο εμείς προσπάθεια, αλλά και οι άλλοι. Ο Κώστας βρίσκεται σε περίπου 14 συνεχόμενους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, κάτι που δεν συναντάς εύκολα. Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016 και νωρίτερα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού του 2015 και κλειστού του 2016. Με προσπάθεια, αλλά και τύχη πιστεύω πως μπορεί να είναι στα μετάλλια στο Ρίο. Άλλωστε, ήδη είναι από τα φαβορί, σύμφωνα με ολλανδική έρευνα, που δημοσιεύτηκε στον Τύπο».

Ο Νίκανδρος Στυλιανού θα συμμετάσχει και αυτός φέτος για 3η συνεχή χρονιά στο Athens Street Pole Vault. «Ευχαριστώ τον ΣΕΓΑΣ που με κάλεσε για τρίτη σεζόν. Πέρυσι έκανα ρεκόρ, ελπίζω να κάνω το ίδιο και φέτος» είπε ο Κύπριος άλτης.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ σχολίασε:
«Στόχος μου να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις στα 5.90μ και να διεκδικήσω μια καλή θέση στο Πεκίνο. Η περσινή διοργάνωση ήταν υπέροχη, ανυπομονώ να πάρω μέρος και στην εφετινή».

Στο πάνελ βρέθηκαν οι Γερμανοί Τομπίας Σέρμπαρτ, Κάρλο Πεχ και Κάρστεν Ντίλα, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις. Το ατομικό ρεκόρ του (5,78 μ.) είπε πως θέλει να βελτιώσει ο Ρώσος Ιλια Μούντροφ, ενώ ο συμπατριώτης του, Αντον Ιβάκιν, δήλωσε ικανοποιημένος που ξεκινάει τη σεζόν από το Athens Street Pole Vault.

Ο μάνατζερ Μαρκ Οσενμπεργκ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε πριν από 20 χρόνια στην Γερμανία με τα street event, από τα οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους σπουδαίοι επικοντιστές.

Την ικανοποίησή τους για την παρουσία τους στη διοργάνωση εξέφρασαν οι προπονητές του Νίκανδρου Στυλιανού, Φώτης Κατσίκας και Γιώργος Αποστολίδης.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκε και ο μάνατζερ της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν στον αυριανό αγώνα. «Ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ καλός. Αυτός είναι και ο λόγος που το ρεκόρ διοργάνωσης είναι 5.83μ, επίδοση πολύ σπουδαία, δεδομένης και της χρονικής στιγμής που γίνεται η διοργάνωση» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024