Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παπαχρήστου, Στεργίου, Πέτροβα και Χολόσα στο «Γκαλά Φιλοθέης»

Παπαχρήστου, Στεργίου, Πέτροβα και Χολόσα στο «Γκαλά Φιλοθέης»

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα απέμειναν για το 16ο Γκαλά Γυναικών που διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης, με τη στήριξη του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου. Στη 16χρονη ιστορία του ο αγώνας της Φιλοθέης γίνεται με 6 αγωνίσματα γυναικών (4 άλματα, 100μ και 100μ εμπόδια). Φέτος τα αγωνίσματα αυτά αποτελούν ένα από τα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας, ενώ οι «ηχηρές» συμμετοχές αναμένεται να προσφέρουν συγκινήσεις στους φίλους του στίβου.

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα απέμειναν για το 16ο Γκαλά Γυναικών που διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης, με τη στήριξη του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου. Στη 16χρονη ιστορία του ο αγώνας της Φιλοθέης γίνεται με 6 αγωνίσματα γυναικών (4 άλματα, 100μ και 100μ εμπόδια). Φέτος τα αγωνίσματα αυτά αποτελούν ένα από τα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας, η οποία θα αγωνιστεί τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ηράκλειο.

Το τριπλούν, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές θα είναι στο επίκεντρο, για δύο λόγους. Τόσο χάρη στην παρουσία της Βούλας Παπαχρήστου και της «αργυρής» πρωταθλήτριας Ευρώπης στον κλειστό, Γκαμπριέλα Πέτροβα -η πρώτη δυνατή «μονομαχία» της Ελληνίδας πρωταθλήτριας που φέτος επιστρέφει μετά από την «άδεια» μητρότητας- όσο και για την απόφαση των διοργανωτών να διεξαχθεί παράλληλα το τριπλούν με το μήκος, μία πρωτοτυπία για τα ελληνικά δεδομένα.

Όμως, οι συμμετοχές και στα άλλα αγωνίσματα αναμένεται να προσφέρουν συγκινήσεις στους φίλους του στίβου, οι οποίοι θα βρεθούν στο «Στέλιος Κυριακίδης». Στο ύψος για παράδειγμα, η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012, Ολένα Χολόσα, θα επιδιώξει στην Φιλοθέη τις πρώτες… θερινές πτήσεις της πάνω από τα 1,90 μέτρα.

Μαζί της θα είναι η Τόνια Στεργίου, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κάνει τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, φιλοδοξώντας και εκείνη να ανεβάσει τον πήχη ψηλά. Στο αγώνισμα όμως θα υπάρχει και εκπροσώπηση του… νέου αίματος, με τις Ιωάννα Ζάκκα, Αθηνά Ρέτζιου και Δέσποινα Μαλταμπέ να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν τα όρια για τις διεθνείς διοργανώσεις της σεζόν για τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.

Γρήγορη κούρσα θα γίνει στα 100μ. εμπ. με την Ελισάβετ Πεσιρίδου να έχει τον πρώτο λόγο, θέλοντας να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στον ανοιχτό στίβο εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου. Ήδη μάλιστα η εμποδίστρια έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάνοντας πολύ καλή κούρσα στα 200μ του Διασυλλογικού πρωταθλήματος (23.58, +2,8 μ./δ.), και στη Φιλοθέη θα κάνει την πρώτη κούρσα στο αγώνισμά της.

Βασικές αντίπαλες της είναι η πολύ βελτιωμένη τα τελευταία δύο χρόνια Μαρία Πιννή, η οποία επίσης ξεκίνησε πολύ καλά στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα σημειώνοντας 13.56, αλλά και η τέταρτη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων το 2011, η Τσέχα Καρολίνα Χλαβάτα.

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης, στην οποία θα παραβρεθούν αθλήτριες, οι οποίες θα συμμετάσχουν, και θα δοθούν από τους διοργανωτές λεπτομέρειες για τον αγώνα.

Το πρόγραμμα του Γκαλά Στίβου Γυναικών (Τετάρτη 27 Μαΐου, Δημοτικό Στάδιο «Σ. Κυριακίδης»):

16.10 ΥΨΟΣ ΠΚ-Κ-Ν
16.15 ΜΗΚΟΣ ΠΚ-Κ-Ν
17.00 ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ gala
17.10 100μ ΕΜΠΟΔΙΑ (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)
17.15 ΥΨΟΣ gala
17.20 ΜΗΚΟΣ gala – ΤΡΙΠΛΟΥΝ gala
17.25 100μ ΕΜΠΟΔΙΑ gala
17.40 50μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)
18.20 100μ ΠΚ-Κ-Ν
18.40 100μ gala

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024