Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποθέωση για Ιακωβάκη στα τελευταία 400μ. με εμπόδια της καριέρας του

Αποθέωση για Ιακωβάκη στα τελευταία 400μ. με εμπόδια της καριέρας του

Μία συμβολική κίνηση του Περικλή Ιακωβάκη «στιγμάτισε» την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, και πέρασε σε δεύτερη μοίρα την κατάκτηση της τρίτης θέσης στα 400μ. με εμπόδια από τον πανελλήνιο ρέκορντμαν. Ο Ιακωβάκης μετά τον τερματισμό του σε 51.33, κατά τη τελευταία κούρσα εμποδίων της καριέρας του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, γονάτισε και φίλησε το ταρτάν, το οποίο τίμησε για περισσότερα από 15 χρόνια. Τι ακολούθησε; Αποθεωτικό χειροκρότημα από περίπου 10.000 θεατές που παρακολούθησαν την προσπάθεια του. Στην πρώτη θέση των 400μ. με εμπόδια βρέθηκε ο Λετονός Γιάνις Μπάλτους με 51.17.

Μία συμβολική κίνηση του Περικλή Ιακωβάκη «στιγμάτισε» την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, και πέρασε σε δεύτερη μοίρα την κατάκτηση της τρίτης θέσης στα 400μ. με εμπόδια από τον πανελλήνιο ρέκορντμαν.

Ο Ιακωβάκης μετά τον τερματισμό του σε 51.33, κατά τη τελευταία κούρσα εμποδίων της καριέρας του με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, γονάτισε και φίλησε το ταρτάν, το οποίο τίμησε για περισσότερα από 15 χρόνια.

Τι ακολούθησε; Αποθεωτικό χειροκρότημα από περίπου 10.000 θεατές που παρακολούθησαν την προσπάθεια του. Στην πρώτη θέση των 400μ. με εμπόδια βρέθηκε ο Λετονός Γιάνις Μπάλτους με 51.17.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν καλή κούρσα», δήλωσε μετά την προσπάθεια του ο Ιακωβάκης και συνέχισε: «Στην αρχή λόγω του ανέμου έτρεξα επιφυλακτικά και στα πρώτα 200μ είχε κόντρα άνεμο και με δυσκόλεψε. Ήθελα να είμαι λίγο πιο γρήγορος, αλλά οι τραυματισμοί και τα χρόνια που περνάνε αφήνουν σημάδια. Ένας λόγος ακόμα που ήθελα να παρατείνω τις εμφανίσεις μου είναι για τα παιδιά μου να προλάβουν να με δουν να αγωνίζομαι. Σήμερα είναι εδώ στην κερκίδα η οικογένειά μου και με παρακολούθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή η εμφάνιση ήταν η τελευταία μου. Ετοιμάστηκα από το Σεπτέμβρη για πω το αντίο στους στίβους εδώ στο Ηράκλειο σε αυτή τη διοργάνωση. Ήταν υπέροχος ο κόσμος και με συγκίνησε με την υποδοχή του και τις επευφημίες του. Φεύγω πλήρης από τους στίβους από επιτυχίες και αποτυχίες. Ήταν η τελευταία μου προσπάθεια σε ατομικό επίπεδο γιατί ο εθνικός προπονητής μου ανακοίνωσε ότι θα είμαι στη εθνική ομάδα για τα 4Χ400 αύριο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024