Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η Αθήνα έτρεξε… προς το μέλλον για την «Ολυμπιακή Ημέρα»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε στον παγκόσμιο εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας» στις 23 Ιουνίου, με τη διοργάνωση του βραδινού αγώνα δρόμου «SNFCC RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος», η εκκίνηση δόθηκε από το Παναθηναϊκό Στάδιο και, μέσω της διαδρομής που περνούσε από το κέντρο της Αθήνας και τη Λεωφόρο Συγγρού, οι δρομείς τερμάτισαν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε στον παγκόσμιο εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας» στις 23 Ιουνίου, με τη διοργάνωση του βραδινού αγώνα δρόμου «SNFCC RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον».

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος», η εκκίνηση δόθηκε από το Παναθηναϊκό Στάδιο και, μέσω της διαδρομής που περνούσε από το κέντρο της Αθήνας και τη Λεωφόρο Συγγρού, οι δρομείς τερμάτισαν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Συμμετείχαν 2016 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς ο αριθμός ήταν συμβολικός και δείχνει τη χρονιά-ορόσημο της παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο. Ο αγώνας δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, ούτε χρονομέτρηση.

Η Ελλάδα συνεχίζει πιστά την παράδοση, καθώς ήταν μεταξύ των εννέα κρατών που συμμετείχαν στις 23 Ιουνίου του 1948, στον πρώτο εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας» για να τιμηθεί η επέτειος ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 1894.

Από τότε η Ολυμπιακή Ημέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να διοργανώνει ανάλογες εκδηλώσεις, και ο εορτασμός της έχει στόχο να στείλει παντού το μήνυμα της άθλησης για όλους και όλες τις ηλικίες και της ένταξης της άσκησης στην καθημερινή ζωή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024