Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεχώρισαν Φιλιππίδης και Τσάκωνας την πρώτη μέρα

Ξεχώρισαν Φιλιππίδης και Τσάκωνας την πρώτη μέρα

Χωρίς κάποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της 1η ημέρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών και Νέων (Α-Γ) στο ΟΑΚΑ, με τη ζέστη να γίνεται αισθητή στους αθλητές αλλά και στους λιγοστούς, είναι αλήθεια θεατές, που προτίμησαν να μείνουν Αθήνα και να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, από... κάποια κοντινή παραλία.

Χωρίς κάποιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της 1η ημέρας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών και Νέων (Α-Γ) στο ΟΑΚΑ, με τη ζέστη να γίνεται αισθητή στους αθλητές αλλά και στους λιγοστούς, είναι αλήθεια θεατές, που προτίμησαν να μείνουν Αθήνα και να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση, από… κάποια κοντινή παραλία.

Όπως άλλωστε αναμενόταν, πρωταγωνιστές στην πρεμιέρα των αγώνων ήταν τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, με κορυφαίους τον Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 100μ, ενώ νίκες σημείωσαν ακόμη, ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος, ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια, η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος, ο Μαρία Μπελιμπασάκη στα 100μ και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ εμπόδια.

Στο επί κοντώ, ο Κώστας Φιλιππίδης, «καθάρισε» από νωρίς τη νίκη και στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 5,92μ, προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, δεν τα κατάφερε, αλλά τουλάχιστον με 5.82μ βελτίωσε το δικό του ρεκόρ αγώνων (5,80 μ.).

«Προσπάθησα να κάνω ρεκόρ, όμως, δυστυχώς ο προπονητής μου δεν μπορούσε να βλέπει τα πατήματα μου, λόγω του δεύτερου στρώματος, που ήταν δίπλα. Εκανα ρεκόρ αγώνων και αυτό είναι σημαντικό», είπε ο Φιλιππίδης, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 31 του μηνός στο Σλάντερς της Ιταλίας. Δεύτερος με 5,42μ ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης, στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, εξαιτίας του προβλήματος τραυματισμού. Η τριάδα έκλεισε με τον Κύπριο Νίκανδρο Στυλιανού με 5,32 μέτρα.

Με άνετη νίκη στα 100μ έκανε το πρώτο του βήμα και για το φετινό νταμπλ τίτλων στο πρωτάθλημα ο Λυκούργος Εξαιρετικό . Επικράτησε με 10.27 επιτυγχάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ στην απόσταση και ετοιμάζεται για την αυριανή κούρσα των 200μ με στόχο το 2ο συνεχές νταμπλ στη διοργάνωση μετά το 2014.

Ο Τσάκωνας άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Νυφαντόπουλο, που με 10.41 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Η τριάδα έκλεισε με τον Παναγιώτη Ανδρεάδη, που τερμάτισε σε 10.50. «Μπορούσα σίγουρα κάτι καλύτερο. Δεν επιτρέπεται να φεύγω έτσι. Τέτοια εκκίνηση έκανα όταν αγωνιζόμουν στους παμπαίδες. Αύριο, θα αγωνιστώ στα 200μ και την Πέμπτη στην Στοκχόλμη», είπε ο Τσάκωνας μετά την κούρσα.

Στο ύψος των Ανδρών ο Κώστας Μπανιώτης επικράτησε το Αντώνη Μάστορα με 2,24μ έναντι 2.19μ. Πέρυσι νικητής ήταν ο άστορας που δεν λκατ’αφερε να διατηρήσει τον τίτλο του. «Ο αγωνιστικός χώρος είναι τόσο κακός, που είσαι τυχερός αν δεν τραυματιστείς. Δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να κυνηγήσεις καλή επίδοση. Στόχος μου να κάνω κι άλλον αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε ο Μπανιώτης

Στα 110μ εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης με 13.50 κατέκτησε την πρώτη θέση και έδειξε για μια ακόμη φορά φέτος πως είναι σταθερός. «Κόλλησα στο βατήρα. Με επηρέασε αρκετά η άκυρη εκκίνηση στην κούρσα, κάτι που φάνηκε στα πρώτα εμπόδια. Το πρωτάθλημα δεν ήταν στόχος. Στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί θέλω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό. Το 13.33 και η σταθερότητα που έχω δείξει, μου επιτρέπουν να είμαι αισιόδοξος», είπε ο Δουβαλίδης.

Στα 100μ εμπόδια των γυναικών η Ελισάβετ Πεσιρίδου κυνήγησε μια επίδοση καλύτερη από το 13.27, που είναι το ατομικό της ρεκόρ, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα με 13.37 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Δεύτερη με 13.76 ήταν η Ολυμπία Πετσούδη, που επέστρεψε φέτος στη δράση μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού. «Χάθηκα λίγο στα μισά της κούρσας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρω να κυνηγήσω την επίδοση που θα ήθελα. Αν είμαι καλά αύριο θα τρέξω και 200μ. Βελτίωσα το φετινό μου ρεκόρ, ενώ έτρεξα σχετικά κοντά στο ατομικό μου (13.27)», είπε η Πεσιρίδου.

Στο μήκος γυναικών η Χάιδω Αλεξούλη κατάφερε στο έκτο και τελευταίο άλμα της να προσγειωθεί στα 6,41μ και να κατακτήσει την πρώτη θέση. «Ηταν αγώνας με ρίσκο και αρκετό στρες, καθώς κυνηγούσα μια επίδοση πάνω από τα 6,70 μέτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσω τα άλματα μου», είπε η Αλεξούλη. Δεύτερη με 6,34 μ. ήταν η Εφη Κολοκυθά και τρίτη η Πολοζόκ με 6,27 μέτρα.

Στη σφυροβολία ο Μιχάλης Αναστασάκης βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και με 73.23μ αναδείχθηκε πρώτος, με δεύτερο τον Κώστα Κωστογλίδη με 68.76μ, που ήταν και ο περσινός νικητής. Το περίμενα, ήμουν πολύ καλά και πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η σεζόν έχει εξελιχθεί πολύ καλά, καθώς στον αγώνα στόχο, κατάφερα να πραγματοποιήσω πολύ καλή εμφάνιση, είπε μετά τη νίκη του ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.

Ο Δημήτρης Μπαλταδούρος ήταν νικητής στο τριπλούν με άλμα στα 16,14μ, ενώ ο Δημήτρης Τσιάμης ύστερα από πολλά χρόνια στην πρώτη θέση έμεινε δεύτερος με 16,05 μέτρα. Στα 1.500 μ. ο Κώστας Νακόπουλος ήταν νικητής με 3.48.73, επίδοση κοντά στο φετινό του ρεκόρ. Ο Ανδρέας Δημητράκης κατέλαβε την δεύτερη θέση με 3.50.17.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ακοντισμό η Σοφία Υφαντίδου, που επικράτησε στον ακοντισμό με 56,54μ, όπως και η Αναστασία Μαρινάκου στα 1.500μ με 4.24.75. Η Ειρήνη Βασιλείου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400 μ. με 53.78, ενώ όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης ήταν νικητής στα 400μ με 47.59.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024