Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το CAS ακύρωσε κανονισμό της IAAF και δικαίωσε την Ντουντί Τσαντ

Το CAS ακύρωσε κανονισμό της IAAF και δικαίωσε την Ντουντί Τσαντ

Η Ντουντί Τσαντ πήρε πίσω τη... ζωή της, αφού αυτό που έμαθε μέχρι τώρα να κάνει και αγαπά είναι το τρέξιμο. Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έκανε δεκτό το αίτημά της να μπορεί να μετέχει σε αγώνες, κόντρα στους κανονισμούς της IAAF που αφορούν τους αθλητές και αθλήτριες με υπερανδρογονισμό, μια κατάσταση που προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό, για διάστημα δύο ετών. Με την απόφαση του CAS, η 19χρονη μπορεί να επανέλθει στις εσωτερικές και διεθνείς διοργανώσεις, μετά από απουσία ενός χρόνου.

Η Ντουντί Τσαντ πήρε πίσω τη… ζωή της, αφού αυτό που έμαθε μέχρι τώρα να κάνει και αγαπά είναι το τρέξιμο.

Το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έκανε δεκτό το αίτημά της να μπορεί να μετέχει σε αγώνες, κόντρα στους κανονισμούς της IAAF που αφορούν τους αθλητές και αθλήτριες με υπερανδρογονισμό, μια κατάσταση που προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό, για διάστημα δύο ετών.

Με την απόφαση του CAS, η 19χρονη μπορεί να επανέλθει στις εσωτερικές και διεθνείς διοργανώσεις, μετά από απουσία ενός χρόνου.

«Όταν έμαθα την απόφαση. με την οποία το CAS μου επιτρέπει και πάλι να συμμετέχω σε διεθνείς αγώνες, αισθάνθηκα ότι πήρα τη ζωή μου πίσω. Πέρυσι είχα ένα αβέβαιο μέλλον. Το τρέξιμο είναι το μοναδικό πράγμα που ξέρω να κάνω και αυτό που αγαπώ πάνω απ’ όλα στη ζωή μου. Είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα που έχω περάσει» δήλωσε στην ινδική εφημερίδα «Express» η θυγατέρα ενός ζευγαριού υφαντών με καταγωγή από το ανατολικό κρατίδιο Ορίσα της χώρας.

Το CAS είχε ζητήσει από την IAAF να παρουσιάσει επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης βελτιώνουν την απόδοση σε αγώνες των αθλητριών με υπερανδρογονισμό.

«Ελλείψει αυτών των στοιχείων, το πάνελ του CAS δεν ήταν σε θέση να συμπεράνει ότι οι αθλήτριες με υπερανδρογονισμό μπορούν να επωφεληθούν από ένα τέτοιο σημαντικό πλεονέκτημα απόδοσης, που είναι αναγκαίο για την εξαίρεσή τους από τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των γυναικών. Σε περίπτωση που η IAAF δεν υποβάλλει κανένα επιστημονικό στοιχείο κατά την περίοδο των δύο ετών που χορηγείται από το πάνελ του CAS, ο κανονισμός για τον υπερανδρογονισμό θα θεωρείται άκυρος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024