Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανίκητος και Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπολτ!

Ανίκητος και Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μπολτ!

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν χάνει. Ο τζαμαϊκανός με 9.79 κέρδισε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Αμερικανό Γκάτλιν με 9.80. Την τρίτη θέση στην κούρσα της «μίας ανάσας» πήραν οι... μικροί του τελικού Μπρομέλ (ΗΠΑ) και Ντε Γκράσε (Καναδάς) με 9.92 και θα μοιραστούν το χάλκινο μετάλλιο!

Ο Γιουσέιν Μπολτ δεν χάνει. Ο τζαμαϊκανός με 9.79 κέρδισε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Αμερικανό Γκάτλιν με 9.80.

Την τρίτη θέση στην κούρσα της «μίας ανάσας» πήραν οι… μικροί του τελικού Μπρομέλ (ΗΠΑ) και Ντε Γκράσε (Καναδάς) με 9.92 και θα μοιραστούν το χάλκινο μετάλλιο!

Ο Μπολτ έγινε ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς έφτασε τα 9 και άφησε πλέον «πίσω» του τους Αμερικανούς θρύλους του στίβου Καρλ Λιούις και Μάικλ Τζόνσον με 8.

«Πρώτος ως το τέλος»

Ο Γιουσέιν Μπολτ, έστω κι αν αυτή την φορά δυσκολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο παρελθόν, στο Πεκίνο επιβεβαίωσε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στα 100 μ. και κυρίως την ιδιότητα του κορυφαίου σπρίντερ στον κόσμο. «Ήρθα εδώ, χαλαρά, χωρίς άγχος. Στόχος μου είναι να είμαι νούμερο ένα, μέχρι να αποχωρήσω και, ως εκ τούτου είμαι αναγκασμένος να σπρώχνω τον εαυτό μου συνέχεια», είπε ο 29χρονος Τζαμαικανός σπίντερ.

«Ολα έχουν να κάνουν με τον αγώνα και πως θα τα καταφέρεις. Μπορείτε να πείτε ότι αυτός ο αγώνας δεν ήταν πολύ καλός. Θα μπορούσα να είχα τρέξει γρηγορότερα. Ο τίτλος αυτός σημαίνει πολλά για μένα. Ήταν μια μακρά σεζόν και μάλιστα επέστρεψα από τραυματισμό».

Ο Γκάτλιν τερμάτισε δεύτερος με 9,80 παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο, όπως έκανε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Μόσχα πριν από δύο χρόνια, ενώ ο Αντρέ ντε Γκρας από τον Καναδά και ο Αμερικανός Τρέιβον Μπρομέλ τερμάτισαν μαζί στην τρίτη θέση με χρόνο 9.92. Και στους δύο θα απονεμηθούν χάλκινα μετάλλια.

«Είμαι άφωνος, το μόνο που μπορώ να πω είναι… ουάου!», δήλωσε ο Ντε Γκρας, που παρουσίασε τον καλύτερο προσωπικό του χρόνο. Η νίκη για Μπολτ, αποτελεί αναμφίβολα ώθηση για ένα άθλημα που ιδιαίτερα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πέρασε κρίση εξαιτίας καταγγελιών και ισχυρισμών για ευρεία χρήση αναβολικών από τους αθλητές.

Ο Γκάτλιν που έχει τιμωρηθεί δύο φορές για χρήση απαγορευμένων ουσιών, είναι ένας από τους τέσσερις του τελικού που είχαν βρεθεί ντοπέ κατά το παρελθόν. Αυτό από μόνο του δίνει μεγαλύτερη αξία στην νίκη του Μπολτ.

«Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήταν σημαντικό για μένα να κερδίσω», πρόσθεσε ο Μπολτ.

«Αλλά, όπως είπα, θα ήθελα να το κάνω για τον εαυτό μου. Ήταν μια μεγάλη υπόθεση». Ο Μπολτ, χρυσός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κάτοχος του παγκοσμίου και Ολυμπιακού ρεκόρ, δεν έχει ηττηθεί στα 100 ή 200 μέτρα σε έξι κορυφαίες παγκόσμιες διοργανώσεις από το 2007.

«Αισθάνομαι καλά. Ο καθένας θέλει να βγει και να κερδίσει. Θα έχω μια μέρα ρεπό και να έρθω πίσω για να είμαι έτοιμος για τον πρώτο γύρο στα 200», πρόσθεσε στο τέλος.

Οι εννιά του τελικού:

1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.79

2. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.80

3. Τρέιβον Μπρομέλ (ΗΠΑ) 9.92

3. Αντρέ Ντε Γκράσε (Καναδάς) 9.92

5. Μάικ Ρότζερς (ΗΠΑ) 9.94

6. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 10.00

7. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 10.00

8. Τζίμι Βικό (Γαλλία) 10.00

9. Μπινγκφιάν Σου (Κϊνα) 10.06

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024