Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Χάλκινη» η Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ

«Χάλκινη» η Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ

Μεγάλη επιτυχία για τον «ελληνικό» στίβο, όπου η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Πεκίνο. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ.  με τις περισσότερες αντιπάλους της να έχουν αποτύχει και έχουν μείνει εκτός, μάλιστα ήταν και 1η στην κατάταξη.

Μεγάλη επιτυχία για τον «ελληνικό» στίβο, όπου η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.80μ. με τις περισσότερες αντιπάλους της να έχουν αποτύχει και έχουν μείνει εκτός, μάλιστα ήταν και 1η στην κατάταξη.

Στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 4.85μ. με την πρώτη και υποχώρησε στην 3η θέση.

Αφού λοιπόν είχε ήδη «μπει» στο βάθρο, άφησε τα 4.85μ. και πήγε στα 4.90μ., τα οποία δεν κατάφερε να περάσει με τις εναπομείνασες δύο προσπάθειες.

Έτσι, έμεινε πίσω από την κουβανή, Γιαρισλέι Σίλβα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τη βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ που κατέκτησε το ασημένιο.

Αυτό είναι το πρώτο «ελληνικό» μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, και το 21ο συνολικά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Επίσης αποτελεί το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το 2007 και την Οζάκα της Ιαπωνίας με τη Χρυσοπηγή Δεβετζή.

Κυριακοπούλου: «Δεν υπάρχει ταβάνι»

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν κάτι αναμενόμενο», είπε με αυτοπεποίθηση λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και ήδη κοιτάει προς μεγαλύτερα ύψη.

«Δεν υπάρχει ταβάνι, μέχρι τον ουρανό, μέχρι τα αστέρια. Είμαι πολύ υπερήφανη. Ελπίζω να χαρίσω και άλλα μετάλλια στη χώρα μου», πρόσθεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θέλοντας να επαναλάβει την επιτυχία της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο την επόμενη χρονιά: «Περιμένω να βρίσκομαι στα μετάλλια, ελπίζω να έχω πηδήξει πιο ψηλά. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική».

Για την ώρα πανηγυρίζει τη σημερινή διάκριση, η οποία αποκτά μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που έχει να ανταγωνιστεί αθλήτριες εφάμιλλου επιπέδου, όπως η Κουβανή, Σίλβα και η Βραζιλιάνα, Μούρερ. «Είναι πολύ σημαντικές αθλήτριες. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι δίπλα τους και αγωνίζομαι μαζί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες οκτώ του τελικού:
1. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.90
2. Φαμπιανα Μούρερ (Βραζιλία) 4.85
3. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.80
4. Αντζέλικα Μπένγκστον (Σουηδία) 4.70
4. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.70
4. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.70
7. Χόλι Μπράντσόου (Βρετανία) 4.70
8. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024