Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΔΟΕ ξήλωσε τον Ντιάκ και ζητά κυρώσεις για τους ρώσους αθλητές

Η ΔΟΕ ξήλωσε τον Ντιάκ και ζητά κυρώσεις για τους ρώσους αθλητές

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Οργανισμού να αναστείλει προσωρινά την ιδιότητα του Λαμίν Ντιάκ ως επίτιμου μέλους της. Παράλληλα, ζήτησε από την IAAF να υπάρξουν κυρώσεις για τους ρώσους αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να κάνει αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας του Οργανισμού να αναστείλει προσωρινά την ιδιότητα του Λαμίν Ντιάκ ως επίτιμου μέλους της.

«Επίσης για το σκάνδαλο ντόπινγκ και σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΔΟΕ αποφάσισε να ζητήσει από την IAAF να ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία κατά όλων των αθλητών, προπονητών και παραγόντων που συμμετείχαν σε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και κατηγορούνται για ντόπινγκ, στην έκθεση που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη επιτροπή η οποία ερεύνησε την υπόθεση» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Με την πολιτική της μηδενικής ανοχής κατά του ντόπινγκ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΔΟΕ θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα και θα επιβάλει κυρώσεις, αναφορικά με την ανάκληση και την ανακατανομή των μεταλλίων και ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να αποκλείσει προπονητές και παράγοντες από προσεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων».

Επίσης η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι εξέτασε τη λειτουργία του διαπιστευμένου -από τον WADA- εργαστηρίου στο Σότσι, όπου έγιναν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί του 2014, μετά τις αμφιβολίες για το έργο του, που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ανεξάρτητης επιτροπής.

«Η ΔΟΕ βασίστηκε στην τότε έκθεση της ομάδας ανεξάρτητων παρατηρητών του WADA, η οποία δεν κάνει καμία αναφορά σε οποιαδήποτε τέτοια παρατυπία, ενώ κάτι ύποπτο στη λειτουργία του δεν διαπίστωσε και η ίδια.

Ως εκ τούτου, η ΔΟΕ δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων των ελέγχων ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Ωστόσο διατηρεί όλα τα δείγματα ντόπινγκ για δέκα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΟΕ μπορεί να κάνει επανέλεγχο στα δείγματα, κάθε φορά με νέες επιστημονικές τεχνικές, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες» αναφέρει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024