Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Aρνείται κάθε κατηγορία για ντόπινγκ η Αφροδίτη Σκαφίδα

Aρνείται κάθε κατηγορία για ντόπινγκ η Αφροδίτη Σκαφίδα

Η Αφροδίτη Σκαφίδα με επιστολή της στα ΜΜΕ αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως της καταλογίζει η IAAF, η οποία στις 2 Δεκεμβρίου ειδοποίησε τον ΣΕΓΑΣ ότι υπάρχει θετικό δείγμα της από το 2005, το οποίο προέκυψε μετά από επανεξέταση. Η 33χρονη επικοντίστρια, που έχει αποχωρήσει εδώ και 4 χρόνια από την ενεργό δράση, αναφέρει στην επιστολή της ότι υποβλήθηκε συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ το διάστημα 2003-2010 και δεν βρέθηκε ποτέ θετικό δείγμα της, ενώ έχει ταχθεί κατά του ντόπινγκ και υπέρ του «καθαρού» αθλητισμού.

Η Αφροδίτη Σκαφίδα με επιστολή της στα ΜΜΕ αρνείται κατηγορηματικά ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως της καταλογίζει η IAAF, η οποία στις 2 Δεκεμβρίου ειδοποίησε τον ΣΕΓΑΣ ότι υπάρχει θετικό δείγμα της από το 2005, το οποίο προέκυψε μετά από επανεξέταση.

Η 33χρονη επικοντίστρια, που έχει αποχωρήσει εδώ και 4 χρόνια από την ενεργό δράση, αναφέρει στην επιστολή της ότι υποβλήθηκε συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ το διάστημα 2003-2010 και δεν βρέθηκε ποτέ θετικό δείγμα της, ενώ έχει ταχθεί κατά του ντόπινγκ και υπέρ του «καθαρού» αθλητισμού.

Η επιστολή της Αφροδίτης Σκαφίδα:

«Αρνούμαι κατηγορηματικά κάθε κατηγορία εξαπάτησης του αθλητικού ιδεώδους, με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στον στίβο. Υποβλήθηκα συνολικά σε 26 ελέγχους ντόπινγκ από το 2003-2010 και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Τελευταία φορά που ελέγχθηκα ήταν στις 31 Ιανουαρίου του 2010. Έκτοτε πέρασαν 5 χρόνια και άλλα 4 χρόνια από την οριστική αποχώρησή μου από την ενεργό δράση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου ως εν ενεργεία αθλήτριας και τώρα ως γυμνάστριας, ήμουν και είμαι κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και υπέρ του αγνού και «καθαρού» αθλητισμού και πρωταθλητισμού. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και να βοηθάω όπως μπορώ την εκστρατεία κατά του ντόπινγκ και ταυτόχρονα να διαδίδω το μήνυμα υπέρ του ‘καθαρού’ αθλητισμού και του Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στις 4 Δεκεμβρίου ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας, μετά την σχετική ενημέρωση που είχε από την IAAF, όπως άλλωστε υποχρεούται από τους κανονισμούς να κάνει. Από την Ομοσπονδία δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση, όπως πότε και που διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος και ποια είναι η ουσία που ανιχνεύθηκε στο δείγμα της μετά από 10 και πλέον χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024