Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριακοπούλου και Στεφανίδη αντιμέτωπες στο Πόρτλαντ

Κυριακοπούλου και Στεφανίδη αντιμέτωπες στο Πόρτλαντ

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι δύο αθλήτριες υψηλού επιπέδου με κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο και φαντάζουν ως μεγάλες ελπίδες για τα ελληνικά χρώματα να ανεβούν στο βάθρο των νικητριών στο προσεχές 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ και να χαρίσουν μετάλλια στη χώρα μας.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη είναι δύο αθλήτριες υψηλού επιπέδου με κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο και φαντάζουν ως μεγάλες ελπίδες για τα ελληνικά χρώματα να ανεβούν στο βάθρο των νικητριών στο προσεχές 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ και να χαρίσουν μετάλλια στη χώρα μας.

Η Στεφανίδη είναι η αθλήτρια με την τρίτη επίδοση φέτος στον κόσμο και την πέμπτη όλων των εποχών παγκοσμίως. Αναμφίβολα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στο παγκόσμιο. Με 4,90 μέτρα από τη διοργάνωση της Νέας Υόρκης και μια σειρά από καλές εμφανίσεις στους αγώνες της σεζόν, η 26χρονη αθλήτρια έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σιγουριά για τη συμμετοχή της στο Πόρτλαντ.

«Μετά τον αγώνα της Νέας Υόρκης προσπάθησα να προσαρμοστώ σε ώρες Πόρτλαντ. Η αλήθεια είναι πως την πρώτη εβδομάδα δυσκολεύτηκα αρκετά, όμως, ευτυχώς συνήθισα. Είμαι πολύ καλά, αν και είχα αρκετό άγχος μετά το 4,90μ., το οποίο και νιώθω πως υποχωρεί καθώς πλησιάζουμε στον αγώνα. Γενικώς αγχώνομαι πολύ μέχρι να μπω στο στάδιο για τον αγώνα. Εκεί κάτι αλλάζει. Νωρίτερα όμως έχω διάφορα, τρίζω τα δόντια μου στον ύπνο, πονάει η κοιλιά μου και διάφορα άλλα» είπε η Στεφανίδη.

Και συμπλήρωσε αναφορικά με τους στόχους της στη διοργάνωση: «Σίγουρα έχω στο μυαλό μου το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο ο βασικός στόχος είναι ένα μετάλλιο. Δεν θα απογοητευτώ αν αυτό δεν είναι το χρυσό. Νιώθω έτοιμη να δοκιμάσω ακόμη και για παγκόσμιο ρεκόρ, αν χρειαστεί, προκειμένου να πετύχω τον στόχο μου. Πιστεύω πως μπορώ να κυνηγήσω μια επίδοση στα 5,04μ, δεν θέλω να το σκέφτομαι όμως, γιατί μου δημιουργεί μια επιπλέον πίεση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που σε ενδιαφέρει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι να πετύχεις την επίδοση που θα σου δώσει τη διάκριση. Το μετάλλιο. Δεν έχει τόσο σημασία αν θα είναι ατομικό ρεκόρ ή απλώς μια μέτρια επίδοση».

Η Στεφανίδη στη Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα κοντάρια, που όπως αποδείχθηκε την βοήθησαν. «Στη Νέα Υόρκη δοκίμασα νέα κοντάρια, τα οποία έδειξαν πως μπορούν να μου δώσουν την μεγάλη επίδοση. Τόσο στα 4,90μ, όσο και στα 5,00μ είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω κοντάρια που στο Πόρτλαντ θα μου δώσουν το κάτι παραπάνω» συμπλήρωσε.

Το επί κοντώ των γυναικών μοιάζει φέτος υπόθεση ελληνοαμερικανική, καθώς από το σύνολο των αγώνων στη χειμερινή σεζόν ξεχώρισαν οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου και οι αθλήτριες από τις ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά η Στεφανίδη θεωρεί πως σε έναν τέτοιο αγώνα δεν είναι δυνατόν να αποκλείσεις αθλήτριες.

«Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά πως τα μετάλλια θα είναι υπόθεση μόνο ελληνοαμερικανική. Σε κάθε διοργάνωση υπάρχει κάποια αθλήτρια που κάνει την έκπληξη. Πιστεύω πως φέτος αυτή που μπορεί να την κάνει είναι η αθλήτρια από τη Ν. Ζηλανδία (σ.σ. ΜακΚάρτνεϊ), η οποία έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα και πολλή όρεξη να πετύχει κάτι σπουδαίο. Ένας τελικός είναι ανοιχτός για όλους».

Στο ίδιο μήκος κύματος στο Πόρτλαντ και η Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία θεωρείται πιο έμπειρη, αφού έχει ήδη στην κατοχή της ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση της IAAF και, όπως έγραψε πριν από λίγες ημέρες στην προσωπική σελίδα της στο διαδίκτυο: «Αγωνίζομαι με όρια τον εαυτό μου και τα όνειρά μου… να τα ξεπερνάω και να τα μεταμορφώνω σε πραγματικότητα. Μεγαλύτερη η αξία μιας νίκης ή ενός ρεκόρ όταν αυτή προσδιορίζεται από την σπουδαιότητα του αγώνα και την αξία των συναθλητριών (όχι αντιπάλων) μου».

Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτού στίβου τον περασμένο Αύγουστο στο Πεκίνο θα είναι σίγουρα από τις πρωταγωνίστριες της ελληνικής αποστολής κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο επί κοντώ.

«Έχω προετοιμαστεί κατάλληλα γι’ αυτό τον αγώνα. Ναι μεν ο στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως ο στόχος του χειμώνα είναι το παγκόσμιο κλειστού κι εκεί θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό» είπε η Κυριακοπούλου και συμπλήρωσε: «Αναμφίβολα η σκέψη μου είναι στο μετάλλιο, το οποίο μπορεί να έρθει, αν κάνω μια εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων μου».

Η Κυριακοπούλου ξεπέρασε στη διάρκεια της σεζόν τα 4,83μ, που είναι η τέταρτη επίδοση ανάμεσα στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα έχει την δυνατότητα στον τελικό της Πέμπτης να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό και να δώσει συνέχεια στις διακρίσεις της περσινής χρονιάς, που αναμφίβολα ήταν η καλύτερη της καριέρας της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024