Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ και μεγάλη συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ρεκόρ και μεγάλη συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Δύο νέα ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας πέτυχαν οι Κώστας Γκελαούζος και Ράνια Ρεμπούλη, που έλαβαν τις πρώτες θέσεις, ενώ περισσότεροι από 17.000 δρομείς μετέτρεψαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε ένα ποτάμι γεμάτο ενέργεια, θέληση, αντοχή και πίστη στις αξίες του δρομικού κινήματος.

Δύο νέα ρεκόρ διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας πέτυχαν οι Κώστας Γκελαούζος και Ράνια Ρεμπούλη, που έλαβαν τις πρώτες θέσεις, ενώ περισσότεροι από 17.000 δρομείς μετέτρεψαν τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας σε ένα ποτάμι γεμάτο ενέργεια, θέληση, αντοχή και πίστη στις αξίες του δρομικού κινήματος.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, περισσότερες από 120 οικογένειες, ηλικιωμένοι και παιδιά, βρέθηκαν πλάι με σπουδαίους Έλληνες αθλητές και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στους αγώνες των 3 χλμ και 5 χλμ και βεβαίως στον Ημιμαραθώνιο, ενώ το παράδειγμα για το πόσα μπορεί να πετύχει κάποιος όταν θέλει έδωσαν οι συμμετέχοντας στον αγώνα του 1 χλμ για ΑΜΕΑ και Special Olympics.

Οι νικητές

Στον Διεθνή Ημιμαραθώνιο-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1,08,35 κάνοντας ρεκόρ διαδρομής, νίκη που του δίνει αυτόματα το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Βροντάδου Χίου με χρόνο 1.09.27 και στην τρίτη ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής του Ημιμαραθωνίου, Κώστας Πούλιος του Παναθηναϊκού με χρόνο 1.09.34

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Ράνια Ρεμπούλη με ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 1.16.57 εκπροσωπώντας τον Γυμναστικό Σύλλογο Νέων Λέρου, δεύτερη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη του Γυμναστικού Συλλογου Τρικάλων με χρόνο 1.17.23 και στην τρίτη θέση η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕΣ Ζακύνθου και χρόνο 1.18.54.

Ο φετινός, 5ος Ημιμαραθώνιος, είχε και ένα επιπλέον ενδιαφέρον αγωνιστικά καθώς οι δύο πρώτοι νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθωνίου, που διεξήχθη ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Στον αγώνα των 3 χλμ νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Σάκης της ΑΕΚ με χρόνο 8,71. «Ήταν πολύ ωραία και μας βοήθησε πολύ ο κόσμος στη διαδρομή. Είναι πολύ ωραία να τρέχεις στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε μόλι ς πέρασε τη γραμμή του τερματισμού. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κώστας Δρόσος της Outrun και την τρίτη ο Παναγιώτης Δημόπουλος από τα Ηοlmes Place.

Στις γυναίκες και στον αγώνα των 3χλμ πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου του Γ.Σ. Ηλιούπολης με χρόνο 10:21 η οποία δήλωσε «Είχα νικήσει και πέρυσι κι αισθάνομαι ένα συναισθηματικό δέσιμο με τη διοργάνωση. Για μας τους αθλητές είναι πιο ωραίοι οι αγώνες στην πόλη παρά στο κολουάρ με μοναδικό αντίπαλο το χρονόμετρο». Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ελένη Οικονόμου του ΑΓΕΣ Ζακύνθου και την τρίτη η Μάρα Μάρλη του ΓΑΣ Ιλισός.

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε με επίδοση 15.41 ο Χρήστος Καλλίας, που εκπροσώπησε τον ΑΟ Μυκόνου και λίγο μετά τον τερματισμό, δήλωσε: «Κατάφερα να νικήσω για δεύτερη συνεχή χρονιά σε έναν δύσκολο αγώνα με πολύ έντονο συναγωνισμό, καθώς οι αθλητές που ανέβηκαν μαζί μου στο βάθρο είναι οι πρωταθλητές στα 800 και τα 1.500μ. Ο Ημιμαραθώνιος κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος και συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης. Ο στόχος μου είναι η διάκριση στα 5.000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Κώστας Νακόπουλος με χρόνο 16.15 του Γ.Σ. Τρικάλων, ο οποίος μετά τον τερματισμό δήλωσε: «Συμμετείχα για πρώτη φορά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Η συμμετοχή στα 1.500 μ. στο Άμστερνταμ είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς που ξεκίνησε καθώς η διάκριση εκεί είναι πιο εφικτή λόγω του ότι απουσιάζουν αθλητές από την Αφρική».

Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Δρόσος με χρόνο 16.47 από το Outrun: «Συμμετέχω κάθε χρόνο στον αγώνα, το 2013 και το 2014 κατάφερα να νικήσω. Ο καιρός δεν ήταν τόσο ευνοϊκός. Ξεκινάμε την περίοδο του ανοικτού στίβου και φιλοδοξία μου είναι η διάκριση στα 5 και 10 χλμ», μας είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με χρόνο 17.59: «Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, η ανηφόρα της Πανεπιστημίου είναι και το δυσκολότερο αλλά κατάφερα με σωστό καταμερισμό δυνάμεων να τερματίσω πρώτη. Είμαι προπονήτρια στίβου και μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ προπόνησης δικής μου και των άλλων. Στόχος μου είναι τα 5.000 χλμ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Δεύτερη στις γυναίκες τερμάτισε η Ροδαμά Λαγονίδου με 19.05 από τη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής: «Πρώτη φορά τρέχω σε αυτή τη διαδρομή. Θα προσπαθήσω να φτάσω το όριο των 18 λεπτών. Θα συμμετάσχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη με 21.07 από το Athens Triathlon Team: «Σπουδάζω το τέταρτο έτος ΤΕΙ Φυσιοθεραπείας. Το αγώνισμα μου είναι τα 800 και τα 1.500 μ. και δεν θα μπορούσα να λείπω από την μεγάλη γιορτή της Αθήνας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024