Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ρυθμό του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» η Θεσσαλονίκη

Στο ρυθμό του 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» η Θεσσαλονίκη

Επιβλητικό… «άρωμα» Κένυας είχε ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Αιτία, αποτέλεσε η τριάδα των ανδρών νικητών του δρόμου που προέκυψε από τη χώρα. Κενυάτισσα ήταν και η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα στη διοργάνωση. Το ίδιο σκηνικό και στο δρόμο των 10.000μ., με πρώτο δρομέα από την Κένυα.

Επιβλητικό… «άρωμα» Κένυας είχε ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Αιτία, αποτέλεσε η τριάδα των ανδρών νικητών του δρόμου που προέκυψε από τη χώρα. Κενυάτισσα ήταν και η πρώτη γυναίκα που έκοψε το νήμα στη διοργάνωση. Το ίδιο σκηνικό και στο δρόμο των 10.000μ., με πρώτο δρομέα από την Κένυα.

Αναλυτικά, πρώτος στον Μαραθώνιο ήταν ο Αμπελ Κίμπετ Ροπ, με χρόνο 2:17:41. Τον ακολούθησαν οι συμπατριώτες του Σίλας Κιπρόνο Τόο (2:17:54) και Μόουζες Κιπρούτο Κιμπίρε (2:18:10).

Πρώτος Έλληνας στον τερματισμό και 5ος στην τελική κατάταξη, ήταν ο Κώστας Ρήγας, με χρόνο 2:29:49.

Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Χέλεν Τζεπκοσγκέι Κιμούτα, από την Κένυα, με χρόνο 2:41:50. Στη δεύτερη θέση ήταν Μαρία Βράιτς, από την Κροατία, η οποία θα δηλώσει, μάλιστα, παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με χρόνο 2:52:29 και τρίτη η Ρουμάνα, Μαρία Μαγκνταλ Λούκα (2:58:42).

Στα 10.000μ., πρώτος στους άνδρες ήταν ο Κενυάτης, Τζόελ Μάινα Μουάνγκι, με χρόνο 30.19, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, τερμάτισαν οι Ρώσοι, Ισκαντέρ Ιαντγκάροφ (30.42) και Πάβελ Αντίσκιν (31.04).

Στις γυναίκες στα 10.000μ., πρώτη τερμάτισε η Ζίρα Κάτσερ, από την Ουγγαρία, με χρόνο 37.01. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ρωσίδα, Ντάρια Τσουντάικινα (37.06) και στην τρίτη η Ελληνίδα, Βασιλική Καραγεωργάκη (37.59).

Με τον πολυπληθέστερο σε συμμετοχές αγώνα Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ., έπεσε η αυλαία στον 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Με αφετηρία το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, να δίνει το σύνθημα, στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν περισσότεροι από 10.000 δρομείς, κάθε ηλικίας και φύλου, από διάφορες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό, αγωνιζόμενοι μόνοι τους ή ενταγμένοι σε ομάδες και φορείς κοινωνικής προσφοράς. Τρέχοντας ή βαδίζοντας τερμάτισαν οι περισσότεροι στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με εμφανή ικανοποίηση για την παρουσία τους στον αγώνα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες παιδιών στον τερματισμό, γονιών να τερματίζουν έχοντας τα παιδιά τους αγκαλιά ή σπρώχνοντας καρότσια, δρομέων σε χειρήλατα αμαξίδια, μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Ιδιαίτερα και τα βλέμματα σε πιο αναγνωρίσιμους δρομείς από τον αθλητικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό κόσμο, όπως ήταν ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας, Γιάννης Κουρκουρίκης, ο προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο ηθοποιός, Γιάννης Αϊβάζης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, με τον τεχνικό διευθυντή και τον τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου», Νίκο Σταυρόπουλο και Τέλη Ζουρνατσίδη, αντίστοιχα, η αθλήτρια μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Εύα Κατοπόδη, ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, η πρώην ΓΓΑ, Κούλα Γιαννακίδου κ.α..

Νικητής, στους άνδρες, ήταν ο Μάρκος Γρούλιας, με χρόνο 15:47. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Πασχάλης Τερζής (16:17) και στην τρίτη ο Ευστράτιος Μαυριδόπουλος (16:19).

Πρώτη το νήμα, στις γυναίκες, έκοψε η Ράνια Ρεμπούλη, με χρόνο 16:45. Δεύτερη ήταν η Αναστασία Μαρινάκου (17:12) και τρίτη η Ειρήνη Μιχαλά (19:34). Ειδική βράβευση έγινε στο γηραιότερο σε ηλικία συμμετέχοντα, τον 95χρονο, Φώτη Πετρίδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024