Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιορτή του επί κοντώ με κορυφαίους αθλητές την Τρίτη στην Πλατεία Συντάγματος

Γιορτή του επί κοντώ με κορυφαίους αθλητές την Τρίτη στην Πλατεία Συντάγματος

Την Τρίτη 10 Μαϊου από τις 14.30 έως τις 18.00 θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών αφού συγκεντρώνει την παρουσία μεγάλων ονομάτων του επί κοντώ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις προσπάθειές τους έχοντας σε πολύ κοντινή απόσταση τους φιλάθλους.

Την Τρίτη 10 Μαϊου από τις 14.30 έως τις 18.00 θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος ένας αγώνας υψηλών προδιαγραφών αφού συγκεντρώνει την παρουσία μεγάλων ονομάτων του επί κοντώ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις προσπάθειές τους έχοντας σε πολύ κοντινή απόσταση τους φιλάθλους.

Σήμερα έγινε η συνέντευξη Τύπου με αφορμή την διεξαγωγή του 4ου αγώνα «Athens Street Pole Vault».

«Είμαι ικανοποιημένοι που το «Athens Street Pole Vault», εξελίσσεται σε έναν αγωνιστικό θεσμό στο κέντρο της Αθήνας. Έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε σπουδαίους αθλητές στον αγώνα και από φέτος για πρώτη φορά και αθλήτριες. Δυστυχώς δεν θα έχουμε την Νικόλ Κυριακοπούλου που τραυματίστηκε στον ώμο. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες που θα είναι μαζί μας και καλώ όλο τον κόσμο να βρεθεί κοντά μας στο Σύνταγμα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Τον Δήμο Αθήνας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν από κοντά σπουδαίους αθλητές και επεσήμανε: «Ο αγώνας αποτελεί άλλη μία συνέργεια του Δήμου Αθήνας με τον ΣΕΓΑΣ. Αποτελεί μια ξεχωριστή ιδέα της ομοσπονδίας. Εμείς θέλουμε να εισαγάγουμε την άθληση στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ο Κώστας Φιλιππίδης από την πλευρά των αθλητών καλωσόρισε όλους τους ξένους συναθλητές του στην Αθήνα και επεσή μανε: «Για μένα είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν και θέλω αν το επιτρέψουν οι συνθήκες μια καλή εμφάνιση και μια εξίσου καλή επίδοση. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μετέχοντες αθλητές και αθλήτριες». Ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας έκανε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν στην προετοιμασία των αθλητών ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΟΑΚΑ το στρώμα του επί κοντώ είναι χαλασμένο.

Ο Γερμανός Κάρλο Πεχ, είπε ότι αύριο θα γίνει ένας καλός αγώνας, στο ξεκλινημα μιας σεζόν πολύ σημαντικής λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος που επίσης θα πάρει μέρος είπε: «Είναι η 3η χρονιά που συμμετέχω. Για τον αγώνα έχω να πω ότι βιώνουμε ια μεγάλη εποχή για το επί κοντώ, Είναι κάτι ξεχωριστό για όλους, για το στίβο και τη χώρα. Θα είναι ένας επιτυχημένος αγώνας».

Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πόρτλαντ Κατερίνα Στεφανίδη ευχαρίστησε χορηγούς και ομοσπονδία και κάλεσε τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα. «Είναι ένας σημαντικός αγώνας κι εύχομαι να μην υπάρχει αέρας ώστε να βγουν και επιδόσεις».

Η Νικόλ Κυριακοπούλου που λόγω ενοχλήσεων στον ώμο προτίμησε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή της, έδωσε κανονικά το παρών στη συνέντευξη και θα βρίσκεται κοντά στον αγώνα: «Δυστυχώς είμαι τραυματίας. Ένιωσα έντονες ενοχλήσεις όταν αγωνίστηκα στην Ντόχα και αποφάσισα να μην επιβαρύνω περισσότερο το χέρι μου. Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας και να βγουν υψηλές επιδόσεις».

Η Γερμανίδα Καταρίνα Μπάουερ έδωσε επίσης το παρών στη συνέντευξη και αφού είπε ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορα στο «Athens Street Pole Vault», προέτρεψε όλους να «έχουμε στον αγώνα καλή διάθεση, καλή μουσική και να διασκεδάσουμε τη συμμετοχή μας».

Στο αγωνιστικό τώρα μέρος της εκδήλωσης, ο αγώνας θα αρχίσει με τις γυναίκες στις 14.30 και θα πάρουν σειρά οι άνδρες γύρω στις 16.15.

Από ελληνικής πλευράς θα έχουμε στους άνδρες τη συμμετοχή των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών, Κώστα Φιλιππίδη και Εμμανουήλ Καραλή (παίδων), ενώ θα πάρουν ακόμη μέρος ο Δημήτρης Πατσουκάκης, πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους το 2009 και ατομικό ρεκόρ 5.62μ, ο Στέφανος Κουφίδης 5.40μ, ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος, 3ος στους Ολυμπιακούς νέων το 2011 και 5.34μ ατομικό ρεκόρ, καθώς και ο Πέτρος Χατζίου με ατομική επίδοση 5.00μ.

Ευρωπαίοι είναι οι υπόλοιποι αθλητές που θα αγωνιστούν στο Σύνταγμα. Πρόκειται για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Γερμανό Κάρλο Πεχ, με ατομικό ρεκόρ 5.80μ, τον Πολωνό Πιότρ Λίσεκ 3ο παγκόσμιο πρωταθλητή (2015) με ατομική επίδοση 5.90μ, τον 3ο στην Πανεπιστημιάδα (2009) Γερμανό Χέντρικ Γκρούμπερ με ρεκόρ 5.75μ και τον συμπατριώτη του, 5ο στο παγκόσμιο εφήβων (2010) Τον Κόνραντ με επίδοση 5.56μ.

Στις γυναίκες θα έχουμε την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία φέτος (20/2) κατέρριψε στη Νέα Υόρκη το ρεκόρ της Κυριακοπούλου με 4.90μ και στη συνέχεια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Πόρτλαντ. Θα την πλαισιώσουν οι Καταρίνα Μπάουερ (Γερμανία, 4.65), Ρομπέιλις Πεϊνάλντο (Βενεζουέλα, 4.60μ), Γιρίνα Πτατσνίκοβα Σομπόντοβα (Τσεχία, 4.76μ), Κλόι Ενρί (Βέλγιο, 4.41μ), Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (4.50μ), Μυρτώ Κασσωτάκη (3.80μ) και Κλαούντια-Ελένη Πόλακ (3.80μ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024