Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο στίβου με υποσχέσεις από Στεφανίδη

Αντίστροφη μέτρηση για το Πανελλήνιο στίβου με υποσχέσεις από Στεφανίδη

Έκκληση στους πατρινούς φιλάθλους να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών του στίβου που θα αγωνιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών (102ο)- γυναικών (82) στη μνήμη του Ηλία Μισαηλίδη, έκαναν οι Λυκούργος Τσάκωνας και Κατερίνα Στεφανίδη.

Έκκληση στους πατρινούς φιλάθλους να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών του στίβου που θα αγωνιστούν αυτό το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών (102ο)- γυναικών (82) στη μνήμη του Ηλία Μισαηλίδη, έκαναν οι Λυκούργος Τσάκωνας και Κατερίνα Στεφανίδη.

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παναγόπουλος, ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής και ο εθνικός προπονητής, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, που επίσης κάλεσαν τους φιλους του κλασικού αθλητισμού να συμπαρσταθούν στους αθλητές, ενώ ευχαρίστησαν όλους όσους εργάστηκαν το τελευταίο διάστημα για να έχουμε μια άρτια διοργάνωση στην Πάτρα.

Βέβαια δεν έλειψαν και τα παράπονα για την κακή κατάσταση των σταδίων στις περισσότερες πόλεις της χώρας, αλλά επεσήμαναν και την προσπάθεια που καταβάλει το υφυπουργείο Αθλητισμού για την αποκατάσταση των ζημιών, σε ΟΑΚΑ, Λάρισα και Καυτανζόγλειο.

Ο Τσάκωνας τόνισε ότι θα μετάσχει στην Πάτρα σε 100μ και 200μ και απώτερος στόχος του είναι το ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ. Η Στεφανίδη από την πλευρά της επεσήμανε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση κι ελπίζει να γίνει στην Πάτρα η πρώτη Ελληνίδα που θα περάσει στο επί κοντώ τα 5.00μ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκε η σημαντική συμβολή του Δήμου Πάτρας στην διοργάνωση των αγώνων και την προετοιμασία της εγκατάστασης. Μάλιστα η πρωτεύουσα της Αχαϊας θα φιλοξενήσει για 3η φορά διοργλανωσ του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών. Επίσης έγινε γνωστό ότι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά το Σάββατο 19.00-21.00 από την ΕΡΤ 2 και την ίδια ώρα την Κυριακή από την ΕΡΤ 3.

«Θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο στους αγώνες. Πιστεύω πως είναι αρκετά ακόμη τα παιδιά που θα καταφέρουν να πιάσουν τα όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις. Για εμένα το Πρωτάθλημα είναι ένας ακόμη αγώνας και όπως κάθε φορά θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Είμαι σε καλή κατάσταση και έχω ως πρώτο στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ», είπε μιλώντας πρώτος ο Λυκούργος Τσάκωνας, που στην Πάτρα θα τρέξει τόσο 100μ όσο και 200 μέτρα, ενώ στο Άμστερνταμ θα επικεντρώσει την προσοχή του στα 200μ που είναι και το κύριο αγώνισμά του.

«Θέλω να καλέσω τον κόσμο στο στάδιο για να βοηθήσει τις προσπάθειες μας. Εγώ θα κάνω το καλύτερο δυνατό», είπε από την πλευρά της η Στεφανίδη και απάντησε σχετικά με το αν θα επιδιώξει να δοκιμάσει και πάλι τα 5.00 μέτρα. «Ελπίζω πως θα έχω την ευκαιρία. Στη Φιλοθέη είχα καλές προσπάθειες, ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στην Πάτρα. Η Γωγώ Τσιλιγκίρη μου έστειλε μήνυμα και μου είπε πως το 1997 στην Πάτρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που πέρασε τα 4.00μ και μου ευχήθηκε φέτος στην ίδια πόλη να είμαι εγώ εκείνη που θα κάνω για πρώτη φορά 5.00 μέτρα», είπε.

«Οπως φαίνεται θα έχουμε μεγάλη ομάδα τόσο για το Ρίο όσο και το Αμστερνταμ. Στην ουσία τώρα ξεκινάμε τη σεζόν με το πρώτο από τα μεγάλα Πρωταθλήματα της χρονιάς. Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο στάδιο και να βοηθήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριάς μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως στους αγώνες που ακολουθούν θα δούμε καλύτερα πράγματα από αυτά που έχουμε ζήσει ως τώρα. Αυτό οφείλεται τόσο στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας, όσο και στα σωματεία, στις οικογένειες, μα περισσότερο στην προσπάθεια των ίδιων των αθλητών και των προπονητών τους, που αναγκάζονται να γυμνάζονται σε δύσκολες συνθήκες», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και αναφέρθηκε και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Ενας από τους λόγους που το πρωτάθλημα γίνεται στην Πάτρα είναι η κακή κατάσταση του ελαστικού τάπητα στο ΟΑΚΑ. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως η πολιτεία έχει προχωρήσει πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τις εγκαταστάσεις. Η εξέλιξη στον Αγιο Κοσμά, η Παιανία, το Καυτανζόγλειο τόσο για το βοηθητικό όσο και το κεντρικό, η ολοκλήρωση των έργων στα Τρίκαλα, η στεγανοποίηση του ΟΑΚΑ είναι θέματα που προχωρούν, ωστόσο θέλω να παρακινήσω τον Υφυπουργό να συνεχίσει με πιο γρήγορα βήματα».

«Οι αθλητές μας θα πάρουν μέρος στις μεγάλες διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Το χαρακτηριστικό στο ξεκίνημα της σεζόν είναι ότι φαίνεται πως έχουμε αύξηση των συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς, ωστόσο θεωρώ ότι η αύξηση δεν είναι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στους αθλητές μας, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό», είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, που διετέλεσε και πρόεδρος της ομοσπονδίας από τον Ιούνιο του 1997 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007.

«Υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Ζητούμε από την Πολιτεία να κάνει κατάλληλους τους χώρους όπου γυμνάζονται οι αθλητές. Ηδη οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις είναι αυξημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω πως το επόμενο διάστημα οι σχετικές λίστες θα μεγαλώσουν. Εμείς καλούμε τους φιλάθλους να έρθουν στο στάδιο γιατί οι αθλητές το έχουν ανάγκη», είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024