Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι Ρώσοι «κυνηγούν» τον υπεύθυνο του αντι-ντόπινγκ για τον αποκλεισμό

Οι Ρώσοι «κυνηγούν» τον υπεύθυνο του αντι-ντόπινγκ για τον αποκλεισμό

Ρώσοι ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν το Σάββατο πως έχει ξεκινήσει ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τα προαπαιτούμενα της IAAF και η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε την Παρασκευή να μην άρει τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας στίβου, θέτοντάς την εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων, για «συστηματικό ντόπινγκ».

Ρώσοι ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν το Σάββατο πως έχει ξεκινήσει ποινική διερεύνηση για τον πρώην επικεφαλής του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Οι Ρώσοι δεν εκπλήρωσαν τα προαπαιτούμενα της IAAF και η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε την Παρασκευή να μην άρει τον αποκλεισμό της ομοσπονδίας στίβου, θέτοντάς την εκτός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Ολυμπιακών Αγώνων, για «συστηματικό ντόπινγκ».

Ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, πρώην επικεφαλής στο εργαστήριο αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, ο οποίος αργότερα διέφυγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μιλήσει πολύ για το πώς η Ρωσία προσπάθησε να συγκαλύψει δεκάδες αθλητές της που έλαβαν μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το 2014.

Η ερευνητική επιτροπή της χώρας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή ερευνών σχετικά με τις τοπικές αρχές και τους ομοσπονδιακούς κυβερνητικούς οργανισμούς, δήλωσε ο Ροντσένκοφ, διέταξε τους υφισταμένους της το 2014 να ανακυκλώνουν τα δείγματα, παρά τη δέσμευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) να τα αποθηκεύουν μέχρι νεωτέρας.

Οι ερευνητές είπαν ότι πιστεύουν πως ο Ροντσένκοφ χρησιμοποίησε την εξουσία αντίθετα με τα νόμιμα συμφέροντα του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ, προκειμένου να εξαγάγει προσωπικά οφέλη, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η εξεταστική επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων της Ομοσπονδίας Αθλητισμού της Ρωσίας για παρόμοια περιστατικά που σχετίζονται με την περίοδο 2009-2013.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της WADA και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024