Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρόεδρος της EAA αναφέρθηκε στο φαινόμενο αλλαγής υπηκοότητας αθλητών

Ο πρόεδρος της EAA αναφέρθηκε στο φαινόμενο αλλαγής υπηκοότητας αθλητών

Στο θέμα αλλαγής υπηκοότητας αθλητών στίβου, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και φάνηκε έντονα στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος της EAA, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

Στο θέμα αλλαγής υπηκοότητας αθλητών στίβου, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και φάνηκε έντονα στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος της EAA, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα και θα κάνει τις αναγκαίες προτάσεις στην IAAF, ενώ δεν τίθεται, όπως είπε, κανένα θέμα για την γρήγορη απόδοση της υπηκοότητας μιας χώρας σε πρόσφυγες και το δικαίωμα να συμμετέχουν με τα χρώματά της σε διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα χρειάζεται μια κοινή θέση όλων των ευρωπαϊκών χωρών στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της IAAF.

«Παρακολουθήσαμε στο Άμστερνταμ μια πραγματικά εξαιρετική διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου, με μεγάλες επιδόσεις, απίστευτα συναισθήματα και υπέροχες ιστορίες. Είχαμε τη στέψη νέων πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ αναδείχθηκαν και πολλά αστέρια που θα λάμψουν στο μέλλον. Αυτές τις ημέρες πολλοί άνθρωποι συζητούσαν το θέμα της αλλαγής υπηκοότητας αθλητών και τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις με τις νέες χώρες που επέλεξαν να αγωνίζονται. Αυτό είναι, φυσικά, ένα θέμα στο οποίο η IAAF έχει τον πρώτο λόγο κι εγώ ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της θα φέρω το θέμα για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση» είπε ο πρόεδρος της EAA και πρόσθεσε:

«Πρέπει όμως να είμαστε σαφείς ότι κάθε αθλητής που του έχει χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα μπορεί με γρήγορες διαδικασίες να αγωνίζεται για μια άλλη χώρα, εάν απαιτείται. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ωστόσο, εμείς στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη να εξετάσουμε πιο προσεκτικά τις κατάλληλες συνθήκες για μια μεταβολή της εθνικότητας και το χρονικό διάστημα που θα απαιτείται να παρέλθει για να μπορεί ο αθλητής να μετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις με τη νέα χώρα του».

Και κατέληξε ο Σβέιν Αρνε Χάνσεν: «Η EAA και άλλες συνομοσπονδίες στίβου πρέπει να έχουν λόγο για το θέμα αυτό, αφού επηρεάζεται η ποιότητα των αγωνιστικών εκδηλώσεών μας. Βελτιώσεις πρέπει να γίνουν για το καλό του αθλητισμού μας. Αυτό είναι σαφές. Εμείς στην Ευρώπη θα πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να πάρουμε μια κοινή θέση, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε μαζί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εκ μέρους της IAAF».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024