Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπολτ: «Η αποβολή των Ρώσων θα βοηθήσει τη μάχη κατά του ντόπινγκ»

Μπολτ: «Η αποβολή των Ρώσων θα βοηθήσει τη μάχη κατά του ντόπινγκ»

Ο Γιουσέιν Μπολτ πήρε θέση υπέρ του αποκλεισμού της ομάδας στίβου της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο Τζαμακαϊνός σούπερ σταρ, έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, μίλησε στα βρετανικά ΜΜΕ και χαιρέτισε την απόφαση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου (CAS), να απορρίψει την έφεση των 68 Ρώσων αθλητών, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Γιουσέιν Μπολτ πήρε θέση υπέρ του αποκλεισμού της ομάδας στίβου της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Τζαμακαϊνός σούπερ σταρ, έξι φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, μίλησε στα βρετανικά ΜΜΕ και χαιρέτισε την απόφαση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου (CAS), να απορρίψει την έφεση των 68 Ρώσων αθλητών, προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Αυτή η απόφαση θα φοβίσει πολλούς ανθρώπους και στέλνει ισχυρό μήνυμα στην προσπάθεια καταπολέμησης του ντόπινγκ. Οταν έχεις αποδείξεις και πιάσεις κάποιον να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, τότε θα πρέπει να λάβεις αυστηρά μέτρα», δήλωσε σχετικά ο Μπολτ και συμπλήρωσε για το ενδεχόμενο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να προχωρήσει στον αποκλεισμό ολόκληρης της ρωσικής αποστολής από τους αγώνες του Ρίο:

«Αν νιώθουν πως με τον αποκλεισμό ολόκληρης της ρωσικής ομάδας θα γίνει κάτι το σωστό, τότε είμαι μαζί με τη ΔΟΕ. Οι κανόνες είναι κανόνες και πρέπει να ισχύουν για όλους. Η παραβίαση των αντιντόπινγκ κανονισμών είναι κάτι πολύ κακό για τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα και πρέπει να είμαστε απόλυτοι στη μάχη αυτή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024