Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη «γκάφα» του ΣΕΓΑΣ αφήνει εκτός Ρίο τη Ζαπουνίδου!

Απίστευτη «γκάφα» του ΣΕΓΑΣ αφήνει εκτός Ρίο τη Ζαπουνίδου!

Ενώ η ΕΟΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή τα ονόματα των 92 αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και μέσα σε αυτά βρίσκεται και της βαδίστριας Δέσποινας Ζαπουνίδου, όλα δείχνουν πως μια απίστευτη «γκάφα» θα της στερήσει το δικαίωμα να ταξιδέψει στη Βραζιλία. Σύμφωνα με την IAAF, ο διεθνής αγώνας του Άλιτους, στον οποίο πέρυσι η Ζαπουνίδου έπιασε το όριο πρόκρισης στα 20χλμ. βάδην, δεν ανήκε σε αυτούς που επισημοποιούσαν όρια πρόκρισης για το Ρίο.

Ενώ η ΕΟΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή τα ονόματα των 92 αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και μέσα σε αυτά βρίσκεται και της βαδίστριας Δέσποινας Ζαπουνίδου, όλα δείχνουν πως μια απίστευτη «γκάφα» θα της στερήσει το δικαίωμα να ταξιδέψει στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την IAAF, ο διεθνής αγώνας του Άλιτους, στον οποίο πέρυσι η Ζαπουνίδου έπιασε το όριο πρόκρισης στα 20χλμ. βάδην, δεν ανήκε σε αυτούς που επισημοποιούσαν όρια πρόκρισης για το Ρίο. Το πιο τραγικό στην όλη ιστορία είναι πως αυτό έγινε πριν από ένα χρόνο και η έμπειρη αθλήτρια, σίγουρη πως έχει πάρει την πρόκριση, δεν κυνήγησε στη συνέχεια να ξαναπιάσει το όριο (κάτι που μπορούσε), αλλά ασχολήθηκε με την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς.

Από τον ΣΕΓΑΣ δηλώνουν ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μην αποκλειστεί η έμπειρη αθλήτρια, όμως από τις εξελίξεις κάτι τέτοιο δείχνει μάλλον απίθανο. Αυτή θα ήταν η τρίτη συμμετοχή της Ζαπουνίδου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς είχε λάβει μέρος στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΕΓΑΣ για το θέμα αυτό αναφέρει τα εξής:

«Η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η αθλήτρια μας Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί το διεθνές μίτινγκ του Άλιτους, στο οποίο πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο δεν ήταν το 2015 (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και τη φετινή χρονιά) ΕΑΑ Permit.

Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε γι’ αυτή την εξέλιξη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί τρόπος η αθλήτρια να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ώρα της απόδοσης ευθυνών θα έρθει μετά το Ρίο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024