Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Στεφανίδη κορυφαία της Ευρώπης για τον Αύγουστο και... διαμάντι

Η Στεφανίδη κορυφαία της Ευρώπης για τον Αύγουστο και… διαμάντι

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για τον Αύγουστο από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, με την καθιερωμένη δημοσκόπηση που διενεργεί η EEA μέσω της ιστοσελίδας της και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, θα βρίσκεται την Παρασκευή (9/9) στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός της εφετινής σειράς αγώνων του «Diamond League», εκεί όπου η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο θα καταλάβει και την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία κερδίζοντας το πρώτο διαμάντι της καριέρας της.

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για τον Αύγουστο από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού, με την καθιερωμένη δημοσκόπηση που διενεργεί η EEA μέσω της ιστοσελίδας της και τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό βέβαια που κυρίως μέτρησε για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν η νίκη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τον περασμένο Αύγουστο.

Για το σύνολο των επιτυχιών της μέσα στη χρονιά θα τιμηθεί την προσεχή Τρίτη και από τον σύλλογό της ΑΟ Φιλοθέης, στο γυμναστήριο όπου έκανε τα πρώτα της άλματα στο επί κοντώ.

Μαζί της θα τιμηθεί και ο σύζυγος και προπονητής της Μιτς Κρίερ.


Κλείνει ως πρώτη στις Βρυξέλλες

Παράλληλα, η Στεφανίδη θα βρίσκεται την Παρασκευή (9/9) στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός της εφετινής σειράς αγώνων του «Diamond League», εκεί όπου η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο θα καταλάβει και την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία κερδίζοντας το πρώτο διαμάντι της καριέρας της.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα πάρει μέρος στον τελικό της διοργάνωσης, προκειμένου να επισφραγίσει την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Η Ελληνίδα άλτρια έχει 50 βαθμούς, 20 περισσότερους από την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, την μόνη αθλήτρια που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πρωτιά της… αν ήταν στον αγώνα.

Η Κουβανή δεν είναι ανάμεσα στις δέκα που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, κάτι που σημαίνει πως η Στεφανίδη το μόνο που απαιτείται για να κατακτήσει την πρώτη θέση, είναι να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Οι μεγάλες στιγμές…

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έχει καταφέρει τη φετινή χρονιά να πραγματοποιήσει μοναδικές εμφανίσεις, καθώς εκτός από το χρυσό στην Βραζιλία, ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ και τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ.

Στη διάρκεια της θερινής σεζόν επικράτησε σε τέσσερις αγώνες της σειράς Diamond League, ενώ κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της τόσο στον κλειστό στίβο, με το άλμα στα 4.90μ, που την φέρνουν στην τέταρτη θέση όλων των εποχών παγκοσμίως, αλλά και στον ανοιχτό με 4.86 μέτρα.

Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη η «ασημένια» ολυμπιονίκης του Ρίο, Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), η Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) και η Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία).

Αυλαία και για Παπαχρήστου

Τον τελευταίο της αγώνα στη χρονιά θα κάνει και η Βούλα Παπαχρήστου, που επίσης προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν στη διάρκεια του έτους κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ταλαντούχα αθλήτρια με το τέλος των υποχρεώσεών της στα «Diamond League» θα ξεκουραστεί, προκειμένου τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

Στο μίτινγκ των Βρυξελλών θα προκύψουν οι νικητές στα υπόλοιπα 16 αγωνίσματα, που έχουν απομείνει έπειτα από τη διεξαγωγή την προηγούμενη εβδομάδα του πρώτου τελικού του «Diamond League» στη Ζυρίχη.

Ο Φιλιππίδης 5,60μ στο Λιχτενστάιν

Τον τελευταίο εφετινό αγώνα του στην καλοκαιρινή σεζόν πραγματοποίησε ο Κώστας Φιλιππίδης στο Street event του Λιχτενστάιν, όπου κατετάγη 3ος με 5,60μ. Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ, ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5.60μ και στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει τα 5.70μ, προκειμένου να δοκιμάσει στα 5,75μ και να βελτιώσει την καλύτερη εφετινή του επίδοση, όμως, δεν τα κατάφερε. Ο Φιλιππίδης νωρίτερα ξεπέρασε με την πρώτη τα 5,20μ, 5,40μ και 5,50 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα ξεκινήσει τις διακοπές του, προκειμένου να ξεκουραστεί και να ξεκινήσει την προετοιμασία του για την επόμενη χρονιά. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, μπορεί να μην κατάφερε να πάει όσο καλά θα ήθελε, ωστόσο για μια ακόμη χρονιά ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές του πλανήτη.

Στον αγώνα του Λίχτενσταϊν συμμετείχε και ο Εμμανουήλ Καραλής, που όμως για τον ίδιο είχε περισσότερο χαρακτήρα προπόνησης. Ο έφηβος αθλητής δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5 μέτρα, που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο ξεκίνησε ο αγώνας.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα (Βραζιλία) και ο Τσέχος Γιαν Κούντλιτσα ξεπέρασαν τα 5,70μ και κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024