Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στεφανίδη και Παπαχρήστου στον τελικό του Diamond League

Στεφανίδη και Παπαχρήστου στον τελικό του Diamond League

Και μόνο η παρουσία της στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί σήμερα, Παρασκευή, ο δεύτερος τελικός της εφετινής σειράς αγώνων του Diamond League, αρκεί στην Κατερίνα Στεφανίδη για να κατακτήσει την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία και να κερδίσει το πρώτο διαμάντι της καριέρας της.

Και μόνο η παρουσία της αύριο (Παρασκευή, 9/9) στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός της εφετινής σειράς αγώνων του Diamond League, αρκεί στην Κατερίνα Στεφανίδη για να κατακτήσει την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία και να κερδίσει το πρώτο διαμάντι της καριέρας της.

Έτσι, η πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα πάρει μέρος στον τελικό του Diamond League, προκειμένου να επισφραγίσει την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Η Ελληνίδα άλτρια έχει 50 βαθμούς, 20 περισσότερους από την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα, την μόνη αθλήτρια που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την πρωτιά της, αν ήταν στον αγώνα. Η Κουβανή δεν είναι ανάμεσα στις δέκα που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, κάτι που σημαίνει πως η Στεφανίδη το μόνο που απαιτείται για να κατακτήσει την πρώτη θέση, είναι να παρουσιαστεί στον αγωνιστικό χώρο.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο έχει καταφέρει τη φετινή χρονιά να πραγματοποιήσει μοναδικές εμφανίσεις, καθώς εκτός από το χρυσό στην Βραζιλία, ήταν νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ και τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Πόρτλαντ.

Στη διάρκεια της θερινής σεζόν επικράτησε σε τέσσερις αγώνες της σειράς Diamond League, ενώ κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της τόσο στον κλειστό στίβο, με το άλμα στα 4.90μ, που την φέρνουν στην τέταρτη θέση όλων των εποχών παγκοσμίως, αλλά και στον ανοιχτό με 4.86 μέτρα.

Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη η «ασημένια» ολυμπιονίκης του Ρίο, Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), η Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) και η Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία). Η Στεφανίδη θα επιστρέψει το Σάββατο στην Ελλάδα, προκειμένου την Τρίτη να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που ετοιμάζει προς τιμήν της ο ΑΟ Φιλοθέης, στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης».

Τον τελευταίο της αγώνα στη χρονιά θα κάνει και η Βούλα Παπαχρήστου, που επίσης προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν στη διάρκεια του έτους κατέκτησε δυο χάλκινα μετάλλια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό ανοιχτού, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ταλαντούχα αθλήτρια με το τέλος των υποχρεώσεών της στα Diamond League θα ξεκουραστεί, προκειμένου τον επόμενο μήνα να ξεκινήσει την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά.

Στο μίτινγκ των Βρυξελλών θα προκύψουν οι νικητές στα υπόλοιπα 16 αγωνίσματα, που έχουν απομείνει έπειτα από τη διεξαγωγή την προηγούμενη εβδομάδα του πρώτου τελικού του Diamond League στη Ζυρίχη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024