Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντεπίθεση της Δεβετζή κατά ΣΕΓΑΣ για την αφαίρεση μεταλλίων της

Αντεπίθεση της Δεβετζή κατά ΣΕΓΑΣ για την αφαίρεση μεταλλίων της

Στην «αντεπίθεση» πέρασε η Ολυμπιονίκης του τριπλούν, Πηγή Δεβετζή, μετά την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο Πεκίνο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τα έβαλε με τον ΣΕΓΑΣ που αρχικά την είχε υποδείξει ως «ντοπέ», την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (IAAF) που είχε αποδεχτεί την πειθαρχική απόφαση της ελληνικής Ομοσπονδίας, αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που εφάρμοσε την ποινή. Κυρίως, όμως, αναφέρεται σε ανεξήγητους λόγους… μίσους εναντίον της και τονίζει ότι τα μετάλλιά της «ανήκουν στην πατρίδα και το έθνος»!

Στην «αντεπίθεση» πέρασε η Ολυμπιονίκης του τριπλούν, Πηγή Δεβετζή, μετά την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου που κατέκτησε στο Πεκίνο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τα έβαλε με τον ΣΕΓΑΣ που αρχικά την είχε υποδείξει ως «ντοπέ», την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου (IAAF) που είχε αποδεχτεί την πειθαρχική απόφαση της ελληνικής Ομοσπονδίας, αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που εφάρμοσε την ποινή.

Κυρίως, όμως, αναφέρεται σε ανεξήγητους λόγους… μίσους εναντίον της και τονίζει ότι τα μετάλλιά της «ανήκουν στην πατρίδα και το έθνος»!

Αναλυτικά αναφέρει:

«Έχουν κατακλυσθεί τα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε με την είδηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (I.A.A.F) και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε) αφαίρεσαν το παγκόσμιο και ολυμπιακό μετάλλιο μου στην Οσάκα το 2007 και στο Πεκίνο του 2008 αντίστοιχα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Εθνική Ομοσπονδία Στίβου (ΣΕΓΑΣ) με τιμώρησε αδίκως πειθαρχικά και η I.A.A.F και η Δ.Ο.Ε εφάρμοσαν απλά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ.

Τα μετάλλια μου ανήκουν στην πατρίδα, ιδιοκτήτης είναι το ελληνικό έθνος και στεναχωριέμαι αφάνταστα, που μου αφαιρέθηκαν προκλητικά αδίκως από μία Πειθαρχική .

Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου, που δεν συμμετέχει τακτικός δικαστής.

Θλίβομαι επίσης -ιδιαιτέρως- που δεν ενημέρωσαν τον τότε συνήγορο μου ότι έπρεπε να προσφύγω και στο CAS (Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο αρμόδιο για αθλητικά θέματα).

Στις αρχές Δεκεμβρίου 2016 θα συζητηθεί στο ΑΣΕΑΔ η προσφυγή μου κατά της αδίκου αποφάσεως του ΣΕΓΑΣ.

Ο εισηγητής της Πειθαρχικής Επιτροπής που με τιμώρησε εμφανίζεται τώρα ως πληρεξούσιος δικηγόρος του ΣΕΓΑΣ, για να αγωνισθεί, όπως είπε στην προηγούμενη δικάσιμο που αναβλήθηκε η δίκη, για να επικυρωθεί η αφαίρεση των εθνικών μεταλλίων μου από το ΑΣΕΑΔ, (που αποτελείται μόνο από τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς).

Ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί τέτοιο μένος σε βάρος μου από τον ΣΕΓΑΣ.

Σε όλη μου την αθλητική ζωή, με στερήσεις και υπεράνθρωπες προσπάθειες, τίμησα την πατρίδα μου και τολμώ να πιστεύω ότι προσέφερα μόνο χαρά και συγκίνηση στους πολίτες αυτής της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024