Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς του Ευρωπαϊκού Εφήβων-Νεανίδων

Ελληνικές προκρίσεις σε τελικούς του Ευρωπαϊκού Εφήβων-Νεανίδων

Η πρόκριση των Μουζενίδη (σφαίρα), Τεντόγλου, Μαντζουρογιάννη (μήκος), Μανιού (ακόντιο) και Κορακίδη (σφύρα) στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, σημάδεψαν την ελληνική παρουσία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων (U20) που φιλοξενείται στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Ζήκος προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100μ., ενώ στον τελικό των 10.000μ. βάδην, η Αλικανιώτη κατετάγη στην 10η θέση.


Η πρόκριση των Μουζενίδη (σφαίρα), Τεντόγλου, Μαντζουρογιάννη (μήκος), Μανιού (ακόντιο) και Κορακίδη (σφύρα) στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, σημάδεψαν την ελληνική παρουσία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων (U20) που φιλοξενείται στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Ζήκος προκρίθηκε στα ημιτελικά των 100μ., ενώ στον τελικό των 10.000μ. βάδην, η Αλικανιώτη κατετάγη στην 10η θέση. Η ελληνική παρουσία στο πρωϊνό πρόγραμμα της 1ης ημέρας:

Σφαίρα εφήβων: Στον τελικό με εντυπωσιακή βολή ο Μουζενίδης

Στον αυριανό τελικό της σφαιροβολίας προκρίθηκε ο Οδυσσέας Μουζενίδης σημειώνοντας μάλιστα εντυπωσιακή βολή. Ο αθλητής μπορεί να χρειάστηκε να κάνει και τις τρεις προσπάθειες του, ωστόσο στην τρίτη σημάδεψε στα 20,04 μ. και έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του, πως είναι έτοιμος για μεγάλες βολές.

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με άκυρη προσπάθεια, για την οποία μάλιστα διαμαρτυρήθηκε στους κριτές και συνέχισε στα 19,00 μ., επίδοση που επίσης θα τον έβαζε στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Μουζενίδης, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα γύρισε το πόδι του δείχνει απόλυτα ανταγωνιστικός και έτοιμος να διακριθεί αυριανό τελικό (17.00). Ο 18χρονος, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 20,62 μ., που είναι η τρίτη επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες, προκρίθηκε με την τρίτη καλύτερη επίδοση.

Μήκος εφήβων: Στον τελικό Τεντόγλου και Μαντζουρογιάννης

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο κορυφαίος έφηβος άλτης, «προσγειώθηκε» στα 7,80 μ. στο πρώτο του άλμα στον προκριματικό του μήκους και πήρε εύκολα την πρόκριση για τον αυριανό τελικό (19.15).

Ο Τεντόγλου, ο οποίος διανύει περίοδο εξαιρετικής αγωνιστικής κατάστασης έκανε αυτό που έπρεπε και πλέον σκέφτεται μόνο την επόμενη πρόκληση.

Ο 19χρονος με 8,30 μ. ατομικό ρεκόρ από φέτος και με βασικό εφόδιο την σταθερότητα σε υψηλές επιδόσεις μοιάζει ως το βασικό φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Άλλωστε είναι ο μόνος από τους μετέχοντες, που έχει προσγειωθεί πάνω από τα 8,00 μ. και μάλιστα τρεις φορές. Την αγωνιστική του ικανότητα έδειξε και ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης.

Ο 18χρονος παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την προπόνηση του την Άνοιξη, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο Γκροσέτο και να είναι ένας από αυτούς που θα αγωνιστούν στον τελικό. Ο Μαντζουρογιάννης σημείωσε 7,64μ., βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ και έβαλε υποψηφιότητα ακόμη και για ένα μετάλλιο.

Αλλωστε είναι αθλητής αγώνων και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Ο Τεντόγλου και ο Μαντζουρογιάννης ήταν οι δύο μόλις αθλητές που κατάφεραν να πιάσουν το απευθείας όριο των 7,60 μέτρων.

Πολύ καλή ήταν η παρουσία και του Αλέξη Αργυρόπουλου. Ο νεαρός μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό, ωστόσο δικαιούται να αισθάνεται ικανοποιημένος από την παρουσία του, αφού «προσγειώθηκε» στα 7,23 μ., επίδοση κοντά στο 7,35 μ. με το οποίο ταξίδεψε στην Ιταλία.

Ακοντισμός νεανίδων: Στον τελικό η Μανιού

Η Αφροδίτη Μανιού έκανε πολύ καλή εμφάνιση στα προκριματικά του ακοντισμού, αφού στον αγώνα στόχο της χρονιάς κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της. Η Μανιού στην πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 52,65 μ., βελτίωσε το 51,88 μ., που είχε από την Πάτρα και πέρασε με την τρίτη επίδοση στον αυριανό τελικό (16.30).

Η αθλήτρια του Θωμά Κυριαζή παρά το γεγονός ότι προερχόταν από μέτριες εμφανίσεις σε Πιτέστι και Κατερίνη μπόρεσε να ανακάμψει και να δείξει το πλούσιο ταλέντο της. Η Μανιού είχε ακόμη βολή στα 47,05 μ. και 51,66 μέτρα. Πλέον στόχος της Μανιού είναι να ξεπεράσει και πάλι τον αυτό της και να διεκδικήσει μια θέση ψηλά στην τελική κατάταξη.

Σφυροβολία εφήβων: Στον τελικό ο Κορακίδης

Ο Γιώργος Κορακίδης, μπορεί να ξεκίνησε τον αγώνα στον προκριματικό της σφυροβολίας με άκυρη βολή, όμως, δεν άργησε να βρει τον ρυθμό του. Ο αθλητής στη δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα 71,58 μ. – επίδοση που θα τον έβαζε τελικό – και στην τρίτη στα 72,85 μ. κι έτσι προκρίθηκε ως έκτος στον αυριανό τελικό (18.25).

Ο αθλητής του Γιάννη Χρίστογλου λειτούργησε πολύ καλά και κατάφερε να κινηθεί κοντά στις βολές που σημείωσε φέτος. Πλέον ο 19χρονος αθλητής στρέφει την προσοχή του στον τελικό με στόχο να σημειώσει μια επίδοση, που θα τον φέρει στην πρώτη οχτάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο νεαρός ήδη έκανε το δυσκολότερο έργο της δουλειάς του. Ο Μανώλης Καμτσικλής μετά τις δύο άκυρες βολές σημείωσε 64,21 μ., επίδοση που του έδωσε την 16η θέση στο σύνολο, ωστόσο έχει άλλη μία χρονιά στην κατηγορία Κ20, προκειμένου να επιστρέψει δυνατότερος.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης επηρεάστηκε από το επίπεδο του αγώνα και ολοκλήρωσε την παρουσία του με τρεις άκυρες βολές. Ο Φραντζεσκάκης είναι μόλις 17 ετών και έχει μπροστά του το χρόνο να επιστρέψει σε ανάλογο γεγονός και να κυνηγήσει τη διάκριση, κόντρα σε συνομίλους του. Η δωδεκάδα του τελικού έκλεισε στα 67,45 μέτρα.

100μ. εφήβων: Στον ημιτελικό ο Κώστας Ζήκος

Στον απογευματινό ημιτελικό των 100 μ. προκρίθηκε ο Κώστας Ζήκος. Ο πρωταθλητής των σπριντ κατέλαβε την τέταρτη θέση στην δεύτερη προκριματική σειρά με 10.80 και πήρε την απευθείας πρόκριση στον επόμενο γύρο. Ο αθλητής έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε απόσταση σε 10.57, επίδοση που αν καταφέρει να προσεγγίσει το απόγευμα θα του δώσει ένα καλό πλασάρισμα.

Στην πέμπτη προκριματική σειρά των 100 μ. αγωνίστηκε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, ο οποίος τερμάτισε σε 10.90 και πλέον στρέφει την προσοχή του στην ομάδα 4Χ100 μ., που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Ο ημιτελικός των 100 μ. θα γίνει στις 18.40.

10.000μ. βάδην νεανίδων: Δέκατη η Αλικανιώτη

Η Σοφία Αλικανιώτη πραγματοποίησε καλή παρουσία, αφού τερμάτισε στην 10η θέση με 49.43.68 και στάθηκε με αξιοπρέπεια στη διοργάνωση, παρά την υψηλή θερμοκρασία. Μάλιστα η αθλήτρια βρέθηκε αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 49.31.98 και έδειξε πως έχει μέλλον στο αγώνισμα.

Η Νάνση Βαίτση προσπάθησε στα πρώτα χιλιόμετρα να βρεθεί στο προπορευόμενο γκρουπ, όμως, μετά το τέταρτο χιλιόμετρο άρχισε να υποχωρεί επηρεασμένη από την υψηλή θερμοκρασία.

Μάλιστα η αθλήτρια, η οποία τερμάτισε τελικά 16η με 51.33.30, δεν υπολόγισε σωστά τις στροφές της προκειμένου να ανεβάσει ανάλογα και τον ρυθμό της κι έτσι την ώρα που θα έπρεπε να τερματίζει, εκείνη συνέχισε για να κάνει άλλη μία ακόμη στροφή. Η Κυριακή Φιλτισάκου δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της, καθώς ακυρώθηκε.

Έπταθλο: Εκκίνηση με δύο αθλήματα για την Γκέλη

Τις προσπάθειες της στο έπταθλο ξεκίνησε το πρωί η Ελένη Γκέλη. Η πρωταθλήτρια των συνθέτων ξεκίνησε με 15.14 στα 100 μ. και στη συνέχεια ξεπέρασε το 1,63 μ. στο ύψος. Το απόγευμα θα συνεχίσει με τη σφαιροβολία και τα 200 μέτρα. Η Γκέλη βρίσκεται στην 22η θέση της γενικής κατάταξης με 1.594 βαθμούς.

400μ. εφήβων: Εκτός ημιτελικού οι Παππάς και Λαμπρόπουλος

Στον προκριματικό των 400 μ. αγωνίστηκαν ο Μιχάλης Παππάς και ο Γιώργος Λαμπρόπουλος. Οι δύο αθλητές δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελαν, με τον Παππά μάλιστα να χάνει για λίγο την πρόκριση στον ημιτελικό.

Ο Παππάς τερμάτισε πέμπτος στην σειρά με 48.14, ενώ ο Λαμπρόμπουλος έκτος την πέμπτη σειρά με 48.61 και κατέλαβε την 25η και 28η θέση στο σύνολο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024