Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δηλητηρίαση ο Μακουάλα, γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» αθλητές

Δηλητηρίαση ο Μακουάλα, γαστρεντερίτιδα «χτύπησε» αθλητές

Ένας σημαντικός αριθμός αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παρουσίασε προβλήματα στομαχικών διαταραχών, με τον Ισαάκ Μακουάλα από τη Μποτσουάνα, χθες να αναγκάζεται να αποσυρθεί από τα 200μ. λόγω τροφικής δηλητηρίασης. Οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ ότι αρκετές ομάδες είχαν αναφέρει περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας στο επίσημο ξενοδοχείο τους.

Ένας σημαντικός αριθμός αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παρουσίασε προβλήματα στομαχικών διαταραχών, με τον Ισαάκ Μακουάλα από τη Μποτσουάνα, χθες να αναγκάζεται να αποσυρθεί από τα 200μ. λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Οι διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανακοίνωσαν αργά χθες βράδυ ότι αρκετές ομάδες είχαν αναφέρει περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας στο επίσημο ξενοδοχείο τους.

«Εκείνοι που έχουν προσβληθεί έχουν υποστηριχθεί τόσο από τους γιατρούς της ομάδας όσο και από το ιατρικό προσωπικό της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων. Επιπλέον συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Αγγλία για να εξασφαλίσουμε ότι η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία», τονίστηκε από την οργανωτική επιτροπή.

«Εχουν δοθεί περαιτέρω συμβουλές και κατευθυντήριες γραμμές για τους γιατρούς των ομάδων και το προσωπικό υποστήριξης, υπεύθυνο για ένα τέτοιο περιστατικό». Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Μακουάλα, που έμεινε εκτός των 200μ νωρίτερα τη Δευτέρα, έμενε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, αλλά δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι άλλοι αθλητές του καταλύματος του ήταν άρρωστοι.

«Σύμφωνα με τους ιατρούς του IAAF προφανώς πάσχω από τροφική δηλητηρίαση που έχει πλήξει αρκετούς άλλους αθλητές στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. «Ας ελπίσουμε ότι θα μου επιτρέψουν να τρέξω τον τελικό μου αύριο».

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ξεκαθάρισε σε ανακοίνωσή της πως οι έλεγχοι που έγιναν για τις συνθήκες υγιεινής δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα. Πάντως αρκετοί αθλητές που ήταν να μείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο την Τρίτη ήδη έχει δρομολογηθεί να εγκατασταθούν σε άλλο κατάλυμα.

Ο Mακουάλα, είναι μεταξύ των φαβορί για τα 400 μέτρα. Επίσης ο 400αρης Ιρλανδός Τόμας Μπαρ, αναγκάστηκε επίσης να μείνει χθες έξω από τους ημιτελικούς.

«Δεν αισθανόμουν καλά και πέρασα μία γαστρεντερίτιδα», δήλωσε ο Μπαρ. «Ολόκληρη η χρονιά μου έχει επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα … και είμαι έτοιμος να αποσυρθώ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024