Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε ο Πετρούνιας

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε ο Πετρούνιας

Με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού κρεμασμένο στο στήθος και γεμάτος με χαμόγελο, έφθασε στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής της υφηλίου στο αγώνισμα των κρίκων, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, στην διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού κρεμασμένο στο στήθος και γεμάτος με χαμόγελο, έφθασε στην Αθήνα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος αθλητής της υφηλίου στο αγώνισμα των κρίκων, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, στην διοργάνωση που ολοκληρώθηκε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής, προσγειώθηκε το πρωί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μαζί με τον Πετρούνια, επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που πήρε την 4η θέση στον τελικό των κρίκων, ο Βλάσης Μάρας, που ήταν 4ος στο μονόζυγο, και η «μικρή» Εβελίνα Μάγια, η οποία στην πρώτη εμφάνισή της σε μια μεγάλη διοργάνωση της κατηγορίας γυναικών, είχε διπλή συμμετοχή σε τελικούς και κατέλαβε την 4η θέση στις ασκήσεις εδάφους και την 7η στην δοκό ισορροπίας.

«Τρίτη φορά που φεύγω νικητής από το Μπακού», ήταν τα πρώτα λόγια του Πετρούνια και συνέχισε: «Έχουμε κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμά μου και φαίνεται ότι πάει καλά. Αυτό το νέο πρόγραμμα σχεδιάζω να παρουσιάσω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εφόσον έχω την υγεία μου. Όταν φτάσαμε στο Αζερμπαϊτζάν είχα πυρετό, γύρω στο 38. Είχα και κάποια προβλήματα με τους ώμους μου, γενικά είχαμε διάφορα θέματα να αντιμετωπίσουμε, γι’ αυτό χαίρομαι περισσότερο που καταφέραμε να παρουσιάσουμε στο Μπακού ένα καινούριο πρόγραμμα μετά από τέσσερα χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός οιωνός στο δρόμο μας για το Τόκιο».

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να περιμένετε από εδώ και πέρα, από εμένα, αλλά και από τους άλλους αθλητές της ομάδας. Έχουμε όρεξη και θέληση, έχουμε υλικό, όπως τον Κωνσταντινίδη, που έχει αρχίσει να με συνοδεύει στους τελικούς των κρίκων και εύχομαι να ακολουθήσει τα ίδια βήματα».

Από την δική του μεριά, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Για πρώτη φορά έκανα τόσο καλή εκτέλεση και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, όπως και ο προπονητής μου, Γιώργος Αγγέλου. Θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω, μία υψηλότερη βαθμολογία, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με ακόμα πιο σκληρή δουλειά και ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει στην ώρα του. Ξέρουμε ποια είναι η συνταγή, πρέπει να «χτίσω» το όνομά μου στο εξωτερικό και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι η συμμετοχή σε πολλούς αγώνες».

Ο Βλάσης Μάρας ανέφερε: «Ήταν πολύ κοντά το μετάλλιο, αλλά ο πρωταρχικός μου στόχος ήταν να αποτελέσει για μένα αυτός ο αγώνας ένα καλό τεστ, μία καλή προπόνηση ενόψει της συνέχειας. Έρχονται πολύ δύσκολες διοργανώσεις, στις οποίες θα πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και γι’ αυτές προετοιμαζόμαστε. Είναι γεγονός ότι κάποια από τα νέα μέλη της Εθνικής, όπως η Μάγια, θα μπορούσαν να είναι παιδιά μου. Φέτος μπαίνω στα 31 χρόνια αγωνιστικής δράσης, είναι κι αυτό ένα ρεκόρ για μένα και ελπίζω να το μεγαλώσω κι άλλο. Όρεξη υπάρχει, θέλουμε να υπάρχει και λίγη υποστήριξη παραπάνω από την Πολιτεία, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς προσπαθούμε να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο στάδιο, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες να μας βλέπουν και να νιώθουν υπερήφανοι».

Η Εβελίνα Μάγια, η οποία σε δύο εβδομάδες θα κλείσει τα 16 της χρόνια, είπε για την εμπειρία της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Παρότι είχα άγχος, το αντιμετώπισα και πήγα αρκετά καλά. Ήθελα πολύ να μπω σ’ έναν τελικό και κατάφερα να προκριθώ σε δύο. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα και ενθουσιάστηκα που έγινε πραγματικότητα. Στόχος μου είναι να μπω στην Εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς και να κάνω τις καλύτερες εκτελέσεις που μπορώ. Είναι πολύ όμορφο το να έχεις δίπλα σου στον αγώνα, αλλά και στις καθημερινές προπονήσεις, κορυφαίους αθλητές όπως ο Πετρούνιας και ο Μάρας, που τους θαυμάζεις και σε εμπνέουν».

Τέλος, ο προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, δήλωσε: «Ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, ένα τεστ για όλα τα παιδιά. Πήγαμε πολύ καλά, σχεδόν εξαιρετικά. Είχαμε τρεις φιναλίστ στους άνδρες και χάσαμε στις λεπτομέρειες άλλες δύο-τρεις προκρίσεις, ενώ στα κορίτσια είχαμε άλλες τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς. Ο Πετρούνιας δοκίμασε το νέο πρόγραμμά του χωρίς να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, επειδή ήταν λίγο άρρωστος πριν ταξιδέψουμε. Όλα καλά!

Είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά ευελπιστούμε για το καλύτερο. Όλοι οι μεγάλοι φετινοί αγώνες είναι ομαδικοί, κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητές είναι επιφορτισμένοι να προετοιμαστούν σε επιπλέον όργανα. Ο Λευτέρης θα χρειαστεί να εκτελέσει προγράμματα σε έδαφος, πλάγιο ίππο και ίσως και άλμα, εκτός από τους κρίκους».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024