Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη... γωνία περιμένει η ΔΟΕ τη Θάνου εν όψει Πεκίνου

Στη… γωνία περιμένει η ΔΟΕ τη Θάνου εν όψει Πεκίνου

Με... ιδιαίτερη αγωνία περιμένει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή την απόφαση της Κατερίνας Θάνου για το αν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. «Μέχρι την Τετάρτη θα μάς έχει ενημερώσει» επισήμαναν οι ιθύνοντες της ΕΟΕ. Πάντως η ΕΠΥΑ τη συμπεριέλαβε στην λίστα συμμετοχών, που προτείνει.

89

Με αγωνία περιμένουν οι ιθύνοντες της διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της IAAF την απόφαση της Κατερίνας Θάνου για το αν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Τετάρτη (23/7) θα είναι η τελική ημερομηνία για να δηλώσει η Θάνου αν θα πάει στο Πεκίνο. «Η τελική ημερομηνία θα είναι η 23η Ιουλίου τα μεσάνυχτα ώρα Μονακό», τόνισε ένας αξιωματούχος της IAAF σε επικοινωνία που είχε με τον Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ειδησειογραφικού πρακτορείου η ΕΟΕ δηλώνει άγνοια για την απόφαση της Θάνου. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε ενημερωθεί για την απόφασή της. Μέχρι την Τετάρτη θα μάς έχει ενημερώσει», επισήμαναν οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η απόφαση της Θάνου ενδιαφέρει και τη ΔΟΕ, η οποία ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα δώσει στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια το χρυσό μετάλλιο της Μάριον Τζόουνς από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, σε δηλώσεις που έκανε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA, επεσήμανε, ότιη Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο της νομιμότητας της συμμετοχής της Θάνου στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου:

«Εαν τη δηλώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα εξετάσουμε το θέμα. Έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε» τόνισε ο «ισχυρός» άνδρας της ΔΟΕ.

Ο ξένος Τύπος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τηνπιθανή παρουσία της Θάνου στο Πεκίνο και αναμένεται να υπάρχει και… συνέχεια σε περίπτωση, που αποφασίσει η 33άχρονη σπρίντερ να δώσει το «παρών» στην Κίνα.

Πάντως, ο δικηγόρος της Κατερίνας Θάνου, Γρηγόρης Ιωαννίδης μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι 33άχρονη σπρίντερ θέλει να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αποκλείσει.

«Η Κατερίνα μού έχει πει ότι θέλει να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και η πεποίθησή μου είναι ότι θα αγωνισθεί. Αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο πρέπει να εκφράσουν και τα ανάλογα επιχειρήματα και όχι να αρκούνται σε μια κενή ρητορία»τόνισε ο δικηγόρος της 33άχρονης πρωταθλήτριας.

Καισυμπλήρωσε:

«Κάθε προσπάθεια να την αποβάλουν θα συνιστά κατάχρηση εξουσίας, καταπάτηση του Ολυμπιακού καταστατικού χάρτη, καθώς και καταπάτηση και άλλων άρθρων της νομοθεσίας».

Το όνομα της Θάνου, πάντως, βρίσκεται στη λίστα της ΕΠΥΑ με τους αθλητές και αθλήτριες που προτείνει για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έχει πιάσει το χαμηλό όριο για τα 100μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024