Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση αγωνίας για τη συμμετοχή της Θάνου

Παράταση αγωνίας για τη συμμετοχή της Θάνου

Σε αναμονή εξακολουθεί να βρίσκεται η Κατερίνα Θάνου σχετικά με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Την Πέμπτη συνεδρίασε η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία θα εισηγηθεί την απόφασή της στην εκτελεστική επιτροπή. Αγνοια περί του θέματος δήλωσε ο Ζακ Ρονγκ. «Επίθεση» Σεβαστή στη ΔΟΕ.

89

Σε αναμονή εξακολουθεί να βρίσκεται η Κατερίνα Θάνου σχετικά με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η πειθαρχική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συνεδρίασε την Πέμπτη, χωρίς να καταλήξει σε απόφαση σχετικά με το μέλλον της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η υπόθεση «κόλλησε» μετά τη νέα παρέμβαση του δικηγόρου της Θάνου, με τη μορφή «παράπονου» στη νομική διαδικασία προς την ΔΟΕ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της απόφασης, η οποία ωστόσο δεν αποκλείεται να βγει ακόμη σύντομα.

Ουδείς στην ελληνική αποστολή είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα της Θάνου, αν και θεωρείται δύσκολο, η απόφαση της ΔΟΕ να έχει θετική κατάληξη για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ – στην οποία θα εισγηθεί η πειθαρχική επιτροπή – εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί στις 12 Αυγούστου, με την Ελληνίδα σπρίντερ να έχει προγραμματίσει να φτάσει στο Πεκίνο στις 13 Αυγούστου.

Νωρίτερα, στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (7/8) ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρονγκ έκανε… τον Κινέζο, αναφορικά με την υπόθεση της Θάνου, επισημαίνοντας ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του την εισήγηση της πειθαρχικής επιτροπής.

«Το 2004, όταν είχε προκύψει το θέμα με Κεντέρη και Θάνου, δεν κάναμε κάτι, αφού οι δύο αθλητές παρέδωσαν οικειοθελώς τις διαπιστεύσεις τους. Τώρα που το έχουμε ξανά μπροστά μας, κρίναμε σκόπιμο να το επανεξετάσουμε. Σήμερα συνεδριάζει η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ κι αυτή τη στιγμή ειλικρινά δεν γνωρίζω αν έχει παρθεί κάποια απόφαση. Περιμένω κι εγώ να μάθω».

Επίσης, ο Βέλγος «αθάνατος» αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, 24 ώρες πριν την τελετή έναρξης.

Για το ντόπινγκ: «Φυσικά είμαι απογοητευμένος που υπάρχει ακόμη. Το μισώ! Ολοι το μισούμε, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ντόπινγκ στον αθλητισμό, είναι όπως η εγκληματικότητα στην κοινωνία.

»Και πάντοτε θα υπάρχει εγκληματικότητα. Περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι ασχολούνται με τον αθλητισμό παγκοσμίως. Δεν υπάρχουν 500.000.000 άγιοι στον κόσμο μας».

Για τo πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές: «Η λύση είναι απλή. Να προσθέσει η FIFA το Ολυμπιακό τουρνουά στις επίσημες διοργανώσεις της. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να απελευθερώνουν τους παίκτες για κάθε επίσημη διοργάνωση».

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής αθλητών σε πολιτικές διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων: «Υπάρχει ο κανονισμός 51, σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται ρητά οποιοσδήποτε αθλητής να προβεί σε διαμαρτυρίες πολιτικού, θρησκευτικού ή φυλλετικού περιεχομένου.

»Εξω από τις εγκαταστάσεις των Αγωνων, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Κατά συνέπεια, αν ένας αθλητής θέλει να εκφράσει τα πιστεύω του, ας το κάνει. Οχι όμως πάνω στο πόντιουμ των νικητών, μέσα στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις ή στο Ολυμπιακό Χωριό».

Για την τελετή έναρξης: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά με την BOCOG για επτά χρόνια. Τώρα βρισκόμαστε μόλις μία μέρα μακριά. Θα πω απλώς ότι ανυπομονούμε να αρχίσουν οι Αγώνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024