Καυστικός και ο δικηγόρος της

Απάντηση της Θάνου στη ΔΟΕ για τον αποκλεισμό απ το Πεκίνο

Απάντηση της Θάνου στη ΔΟΕ για τον αποκλεισμό απ το Πεκίνο
Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, δικηγόρος της Θάνου θα... επανέλθει κατά της ΔΟΕ   (Φωτογραφία:  Action Images )
Αθήνα

Δυναμική ήταν η απάντηση της Κατερίνας Θάνου στην απόφαση της ΔΟΕ να μην της επιτρέψει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Ελληνίδα σπρίντερ καταλογίζει στη ΔΟΕ μεθοδευμένη προσπάθεια «υποταγής» της και κάνει λόγο για «αυθαίρετη και παράνομη απόφαση» και «πρακτικές ολοκληρωτικής αντίληψης».

«Ήταν η τελευταία πράξη μίας προαναγγελθείσας ειλημμένης απόφασης, μίας μεθοδευμένης προσπάθειας να μην αγωνιστώ, να μην διεκδικήσω και να μην κερδίσω άλλο ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου.

»Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να με κάμψουν αγωνιστικά και ηθικά, να με κάνουν να υποκύψω στις πιέσεις να μη συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έπεσαν οι μάσκες και φτάσαμε σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ισονομίας, ισότητας και δικαίου στον πολιτισμένο κόσμο.

» Τέτοιες ολοκληρωτικής αντίληψης πρακτικές και αποφάσεις είναι που προσβάλλουν το αθλητικό πνεύμα και το Ολυμπιακό Ιδεώδες που γεννήθηκαν στην πατρίδα μου.

»Αγωνίστηκα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους στίβους αλλά και έξω από αυτούς με πείσμα και υπερηφάνεια, με τιμή και ελεύθερο πνεύμα και αυτό τουλάχιστον είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μου το στερήσουν τέτοιες ή παρόμοιες αποφάσεις παρωδία».

Ιωαννίδης: «Θα πάμε στα δικαστήρια τη ΔΟΕ»

Με σκληρές εκφράσεις επιτίθεται στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και σε κορυφαία στελέχη της ο νομικός εκπρόσωπος της Κατερίνας Θάνου, Γρηγόρης Ιωαννίδης, με αφορμή την απόφαση της ΔΟΕ να μην επιτρέψει τη συμμετοχή της Ελληνίδας σπρίντερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο κ. Ιωαννίδης κάνει λόγο για «ημέρα λύπης και εξόντωσης του Ολυμπιακού Κινήματος» και κατηγορεί τη ΔΟΕ ότι ενεργεί «... ως ανώτατος μονάρχης, με πράξεις ολοκληρωτισμού και αυταρχισμού», ενώ της καταλογίζει πρόθεση ρεβανσισμού, που «...καταστρέφει εντελώς τις Αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους για ίση μεταχείριση, δικαιοσύνη, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο νομικός εκπρόσωπος της κ. Θάνου χαρακτηρίζει αόριστο και γενικόλογο το σκεπτικό της απόφασης, για την οποία υποστηρίζει ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάννης και την έρευνα της ελληνικής εισαγγελίας.

Κάνει επίσης λόγο για «έωλα επιχειρήματα που υποτιμούν, όχι μόνο την δική μας νοημοσύνη, αλλά και την νοημοσύνη ενός ολόκληρου Έθνους». Υπογραμμίζει ότι η κ. Θάνου δεν έχει τιμωρηθεί, ενώ αντικρούει την αναφορά περί απειλητικών επιστολών του ιδίου προς τη ΔΟΕ.

«Αυτή είμαι μια ακόμη δικαιολογία της ΔΟΕ, για να καλύψει την έλλειψη των επιχειρημάτων της», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Ιωαννίδης.

Σε άλλο σημείο, ο Γρηγόρης Ιωαννίδης κατηγορεί κορυφαία στελέχη της ΔΟΕ ότι παραβίασαν τις αρχές της Ολυμπιακής Χάρτας και τα ανθρώπινα δικαιώματα της κ. Θάνου και κάνει λόγο για απειλές και ψυχολογική πίεση προς τον ίδιο και την αθλήτρια.

«Από την στιγμή που η ίδια η ΔΟΕ δεν ακολουθεί αυτές τις αρχές, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης αυτών των ανθρώπων ή ακόμα και των ίδιων των Ολυμπιακών Αγώνων; Μήπως είναι καλύτερα οι αθλητές όλου του κόσμου να οργανώσουν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Άλλωστε χωρίς τους αθλητές, δεν υπάρχουν και Ολυμπιακοί Αγώνες», τονίζει.

Καταλήγοντας, ο κ. Ιωαννίδης ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει τη νομική μάχη για τη δικαίωση της Κατερίνας Θάνου και ζητά από όλους να σεβαστούν τους νόμους και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων και δικαστηρίων.-

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ