Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκτός Α1 βόλεϊ ανδρών η ΑΕΚ, πρόβλημα και με Παναθηναϊκό

Εκτός Α1 βόλεϊ ανδρών η ΑΕΚ, πρόβλημα και με Παναθηναϊκό

Χωρίς την ΑΕΚ θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών της επόμενης περιόδου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε ότι η «Ένωση», που κέρδισε πέρυσι την άνοδο από την Α2, δεν πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ανάλογο πρόβλημα όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο Δ.Σ. ο εκπρόσωπος των «πρασίνων».

Χωρίς την ΑΕΚ θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών της επόμενης περιόδου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε ότι η «Ένωση», που κέρδισε πέρυσι την άνοδο από την Α2, δεν πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η διοργανώτρια αρχή, «… ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ πως, παρά τις προσπάθειες που έχει κάνει η νέα διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και η διοίκηση του υπό επανίδρυση ΤΑΑ ΑΕΚ, δε στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση με τους πιστωτές που διατηρούν τελεσίδικες αποφάσεις από προηγούμενες χρήσεις. Η ΕΣΑΠ, με μεγάλη λύπη αλλά και αίσθημα ευθύνης έναντι της εξυγίανσης που επιχειρεί με κάθε κόστος στο επαγγελματικό βόλεϊ, ανακοινώνει ότι η ΑΕΚ δεν πληροί τους όρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα Volley League 2013-14».

Η ανακοίνωση αφήνει πάντως ανοιχτό ένα «παράθυρο» ανατροπής δεδομένων, εφόσον καρποφορήσουν τις προσεχείς ημέρες οι τελευταίες προσπάθειες της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με τις επαφές που θα έχει με τους πιστωτές.

Ανάλογο πρόβλημα όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο Δ.Σ. ο εκπρόσωπος των «πρασίνων». Ο Ηλίας Μιχαλαριάς ζήτησε και πήρε προθεσμία μερικών ημερών, ώστε να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του ερασιτέχνη και να γίνει εκτίμηση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τα χρέη του συλλόγου.

Στην περίπτωση που τελικά υπάρξουν κενές θέσεις στο πρωτάθλημα, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να απευθυνθεί στην ΕΟΠΕ και στα σωματεία μέλη της που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα με τη διαδικασία της Wild Card. Εάν υπάρξουν περισσότερες υποψηφιότητες, θα κριθούν από το Δ.Σ. της διοργανώτριας, ενώ, αν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την πλήρωση των κενών θέσεων, το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με λιγότερες ομάδες. Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 17/8.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των φακέλων των ΤΑΑ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις από κάποιες ομάδες σχετικά με εκκρεμότητες που αντιμετωπίζουν. Εντός των επομένων ημερών και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της προ-αδειοδότησης, οι φάκελοι θα κατατεθούν άμεσα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την έναρξη του ελέγχου για την αδειοδότηση.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να καλέσει σε συνάντηση το συνδικαλιστικό όργανο των πετοσφαιριστών (ΠΑΣΑΠ), προκειμένου να συζητηθούν οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται στο επαγγελματικό βόλεϊ και οι δυνατότητες δημιουργίας ενός νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας.

Επίσης:

Η κλήρωση του πρωταθλήματος 2013-14 αποφασίστηκε να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε τόπο και ώρα που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Άρχισε η συζήτηση για την προκήρυξη του πρωταθλήματος 2013-14, η οποία θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στα τέλη Αυγούστου.

Έγινε συζήτηση για το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ 2013-14 και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο επόμενο Δ.Σ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Φέρτε μας το ευρωπαϊκό...» - Όλα όσα έγιναν στην υποδοχή του Ολυμπιακού μετά τη μυθική νίκη επί της Άστον Βίλα

Τα λόγια είναι λίγα μπροστά στον νέο άθλο του Ολυμπιακού. Πρόκειται για μία νίκη που θα θυμούνται οι φίλαθλοι της ομάδας για πολλά χρόνια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024