Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και 1-1 οι τελικοί

Πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό και 1-1 οι τελικοί

Έχοντας ύστερα από αρκετό καιρό τον διαγώνιό του, Σάσα Στάροβιτς, σε εξαιρετική κατάσταση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν (5-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων») και να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών σε 1-1. Κορυφαίος για του γηπέδου ωστόσο ήταν ο πασαδόρος Θάνος Τερζής που έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Δεν έφτασε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ για τους «Πειραιώτες» με τον Κολομβιανό να μένει σε χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης από τα συνηθισμένα. Η συνέχεια μεταφέρεται την Δευτέρα (1/5, 19:00) στο κλειστό του Ρέντη για τον 3ο αγώνα μεταξύ των δύο μονομάχων του τίτλου.

Έχοντας ύστερα από αρκετό καιρό τον διαγώνιό του, Σάσα Στάροβιτς, σε εξαιρετική κατάσταση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν (5-1 υπέρ των «ερυθρολεύκων») και να ισοφαρίσει τη σειρά των τελικών της Α1 βόλεϊ ανδρών σε 1-1.

Κορυφαίος για του γηπέδου ωστόσο ήταν ο πασαδόρος Θάνος Τερζής που έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Δεν έφτασε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ για τους «Πειραιώτες» με τον Κολομβιανό να μένει σε χαμηλότερα επίπεδα απόδοσης από τα συνηθισμένα. Η συνέχεια μεταφέρεται την Δευτέρα (1/5, 19:00) στο κλειστό του Ρέντη για τον 3ο αγώνα μεταξύ των δύο μονομάχων του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε αποτελεσματικό σερβίς που έβγαλε νοκ άουτ τον Τσούπκοβιτς και οδήγησε σε λάθη ανάπτυξης και τον Αγκάμεζ στο οργανωμένο μπλοκ του δικεφάλου. Πολύ καλή εμφάνιση και από τους Ανδρεάδη, Τακουρίδη που έβγαλαν καθορισιτκά μπλοκ και έσπασαν πολλές μπάλες δίνοντας την ευκαιρία για κόντρα επιθέσεις.

Εκρηκτικό ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα και με άριστη τακτική στο σερβίς κατάφερε να σημαδέψει τον Τσούπκοβιτς και να χαλάσει την υποδοχή του Ολυμπιακού. Από το 2-2 έγινε σερί 5-0 με τα σερβίς του Αμαράλ Ντάντε και ο ΠΑΟΚ πήρε γερή τόνωση και στο σκορ και στην ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στον πόντο όταν ο Αγκάμεζ πίεσε στο σερβίς και έτσι ο Κόστα μείωσε σε 12-10 και ο Κολομβιανός με άσσο έφερε το 12-11. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Στάροβιτς να πάει στη θέση του σερβίς.

Ο Σέρβος διαγώνιος του ΠΑΟΚ πήρε άσσο και χάλασε την υποδοχή του Ολυμπιακού ο οποίος έβγαινε πάνω σε οργανωμένο μπλοκ. Ο Τσούπκοβιτς έκανε ένα λάθος και δέχτηκε ένα μπλοκ από τον Ανδρεάδη, ενώ με τριπλό μπλοκ στον Αγκάμεζ έγινε το σερί 5-0 για το 17-11. Κάπου εκεί κρίθηκε το σετ και μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ άνοιξε τη διαφορά στο +9 (25-16).

Καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το 2ο σετ καθώς από τα μισά και μετά ο ΠΑΟΚ ξαναβρήκε ρυθμό στο σερβίς και πίεσε την υποδοχή του Ολυμπιακού. Στο 9-9 με σερί 3-0 από Σαφράνοβιτς και μπλοκ Ανδρεάδη ο δικέφαλος ξέφυγε 12-9. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με δικό του σερί 3-0 για το 12-12.

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε 15-14 και 17-16 για τελευταία φορά καθώς ο ΠΑΟΚ βελτίωσε την υποδοχή του, ο Τερζής έπαιξε τους κεντρικούς τους και επιπλέον έβγαλε καθοριστικές άμυνες που γύρισαν σε δύο καθοριστικές κόντρα επιθέσεις κάνοντας το 21-18. Ο Ολυμπιακός μείωσε με τον Κοκκινάκη αλλά με σερί 3-0 με δύο επιθέσεις του Στάροβιτς και ένα λάθος του Τσούπκοβιτς ο ΠΑΟΚ έκανε το 25-20 και το 2-0 σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε στο 3ο σετ όπου ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Φράγκου στη θέση του Τσούπκοβιτς βελτίωσε την υποδοχή του, ο Φιλίποφ ξεκίνησε βασικός αντί του Στιβαχτή και με σερί 3-0 ο Ολυμπιακός προσπέρασε 12-11. Ακολουθησαν μεγάλες μάχες στο φιλέ με τον Ντάντε και τον Σαφράνοβιτς να κερδίζουν καθοριστικούς πόντους. Ακολούθησαν συνεχείς εναλλαγές στο σκορ με τον Ολυμπιακός να προσπερνάει και με 20-18 με δύο μπλοκ πάνω σε Σαφράνοβιτς και Τακουρίδη από τους Φράγκο και Κόστα.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 3-0 από δύο εξαιρετικές προσπάθειες του Σαφράνοβιτς και ένα μπλοκ του Τακουρίδη. Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε ματς μπολ με το άουτ σερβίς του Φράγκου, αλλά και ο Ντάντε σέρβιρε στο φιλέ (24-24). Η σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με τον πρώτο χρόνο του Ανδρέα Ανδρεάδη και το μπλοκ του Τερζή στον Κοκκινάκη. Η νίκη πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο PAOK Sports Arena.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-20, 26-24) σε 88΄

Διαιτητές: Γεροθόδωρος – Βασιλειάδης


ΠΑΟΚ (Ελγκέτα):
Τερζής, 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Στάροβιτς 18 (14/28 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 6 (4/6 επ, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 8 (6/8 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 6 (5/15 επ, 1 άσσος, 65% υπ – 35% άριστες), Ντάντε 10 (9/15 επ, 1 άσσος, 67% υπ – 44% άριστες)/ Γκαράς (λ, 56% υπ – 33% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Σωτηρίου, Σμαραγδής.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 1 (1/3 επ), Στιβαχτής 1 (0/2 επ, 1 μπλοκ), Κοκκινάκης 10 (9/15 επ, 1 μπλοκ, 67% υπ 39% άριστες), Κόστα 5 (5/6 επ), Αγκάμεζ 14 (10/32 επ, 4 άσσοι), Τσούπκοβιτς 4 (4/14 επ, 14% υπ – 7% άριστες) / Στεφάνου (λ, 62% υπ – 62% άριστες), Νταφ 7 (4/4 επ, 3 μπλοκ), Φιλίποφ, Φράγκος 2 (1/5 επ, 1 μπλοκ, Ρουμελιωτάκης.

Διακύμανση:
1ο σετ: 8-3, 16-11, 21-14, 25-16
2ο σετ: 8-7, 15-16, 21-18, 25-20
3ο σετ: 8-5, 16-15, 21-20, 26-24

* Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 5 άσσους, 39 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 34 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα δήλωσε: «Πιέσαμε στο σερβίς και στην επίθεση. Περιορίσαμε την ανάπτυξη του Ολυμπιακού και τις επιθέσεις του Αγκάμεζ. Ο Στάροβιτς έπαιξε καλά αλλά το ίδιο καλά έπαιξε όλη η ομάδα. Και οι κεντρικοί πήγαν πολύ καλά. Κάναμε μία καλή εμφάνιση. Πίστευα πως μπορούμε να κάνουμε αυτή τη νίκη και το πίστεψαν και οι παίκτες. Την Δευτέρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Σημασία έχει πως καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε δυνάμεις και ψυχολογία».

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Σάσα Στάροβιτς είπε: «Είναι πολύ σημανική νίκη. Θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια κυρίως στην ψυχολογία. Ο αγώνας κρίθηκε στο σερβίς μας. Χαλάσαμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και τον οδηγήσαμε σε λάθη πάνω στο φιλέ. Ολη η ομάδα έπαιξε καλά. Κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στο σερβίς και στην επίθεση. Η απουσία μου στους ημιτελικούς οφείλονταν σε πόνους που είχα στον αυχένα αλλά είναι σημαντικό που τώρα είμαι καλά και είμαι εδώ στους τελικούς».

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Θάνος Τερζής είπε: «Την εφετινή χρονιά αμφισβητηθήκαμε. Αποδείξαμε πως η σειρά έχει ακόμα πολλά παιχνίδια. Αυτοί που δεν πίστεψαν αυτή την ομάδα να έρθουν κοντά μας και στον τέταρτο τελικό που θα γίνει εδώ. Πιέσαμε στο σερβίς, είχαμε καλή επίθεση και γενικά κάναμε αυτό που έπρεπε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν είπε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Ηταν πολύ καλός ο Στάροβιτς και όλη η ομάδα του ΠΑΟΚ έπαιξε καλά. Εμείς δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δεν είχαμε ρυθμό. Θα μάθουμε από αυτή την ήττα ώστε στο επόμενο παιχνίδι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Σήμερα χάσαμε από έναν καλύτερο ΠΑΟΚ».

Ο ακραίος του Ολυμπιακού Ανδρέας Φράγκος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, έκανε καλό παιχνίδι. Μας πίεσε στο σερβίς. Προσπαθήσαμε στο 3ο σετ να γυρίσουμε τον αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι ένα μάθημα για μας. Δεν παίξαμε όσο δυναμικά έπρεπε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024