Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ντέρμπι «αιωνίων» καρφώνει για την απελευθέρωση της Γαβαμί

Το ντέρμπι «αιωνίων» καρφώνει για την απελευθέρωση της Γαβαμί

Η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο και είναι πραγματικά ξεχωριστή. Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, που είναι συνάμα και ντέρμπι κορυφής, ούτε με τη διπλή τηλεοπτική μετάδοση, αλλά με το γεγονός ότι τα κορίτσια της Α1 Γυναικών θα ενώσουν τις φωνές τους με όλη την παγκόσμια κοινωνία του βόλεϊ ζητώντας την απελευθέρωση της Γοντσέχ Γαβαμί.

Η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου το Σάββατο και είναι πραγματικά ξεχωριστή. Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, που είναι συνάμα και ντέρμπι κορυφής, ούτε με τη διπλή τηλεοπτική μετάδοση, αλλά με το γεγονός ότι τα κορίτσια της Α1 Γυναικών θα ενώσουν τις φωνές τους με όλη την παγκόσμια κοινωνία του βόλεϊ ζητώντας την απελευθέρωση της Γοντσέχ Γαβαμί.

Της 25άχρονης Ιρανοβρετανής η οποία κρατείται από τις 20 Ιουνίου σε φυλακή της Τεχεράνης πληρώνοντας την συμμετοχή της σε μια διαδήλωση όπου μαζί με άλλες Ιρανές ζητούσαν να τους επιτραπεί το δικαίωμα να παρακολουθήσουν αγώνες του World League.

«Free Ghoncheh Ghavami», θα αναφέρει το μήνυμα που θα κρατούν όλες οι αθλήτριες πριν την έναρξη των αυριανών αγώνων, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην προσπάθεια του κόσμου του βόλεϊ για την άμεση απελευθέρωση της 25άχρονης Γαβαμί.

Το συγκεκριμένο μήνυμα θα περάσει σε όλη την Ελλάδα και μέσα από τις δύο τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας. Στις 16:00 η ΝΕΡΙΤ (ΝΕΡΙΤ Sports) θα μεταδώσει τον αγώνα ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟ Μαρκοπούλου και στις 20:30 το Novasports 1 θα μεταδώσει το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός με τις δύο ομάδες να είναι αήττητες (μαζί με την ΑΕΚ), αλλά τον ΠΑΟ να είναι πρώτος καθώς ο Ολυμπιακός είχε το ρεπό του στην 4η αγωνιστική.

Ο Γιάννης Νικολάκης δεν υπολογίζει τις Κοσμά, Κωνσταντίνου που έχουν τεθεί νοκ άουτ από την αρχή της χρονιάς. «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα ντέρμπι. Είμαστε βέβαια στην αρχή του πρωταθλήματος κι αυτό το ματς νομίζω ότι θα είναι ένα καλό τεστ και για τους δύο. Βέβαια ο στόχος δεν αλλάζει και παρά τα όποια προβλήματα έχουμε θέλουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό», είπε ο τεχνικός των ερυθρόλευκων και συμπλήρωσε: «Σ’ αυτά τα ματς μετράει περισσότερο το ‘θέλω’ και το πάθος για τη νίκη και λιγότερο η τακτική και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη».

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν απουσίες με τον Γιώργο Ρούση να σημειώνει από την πλευρά του: «Παίζουμε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που για τους πιο πολλούς είναι το μοναδικό φαβορί του πρωταθλήματος ενώ σίγουρα από τη στιγμή που παίζουμε εκτός έδρας ο βαθμός δυσκολίας είναι ακόμη μεγαλύτερος. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει κάνει τις πιο ηχηρές και ποιοτικές μεταγραφές αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Αν λειτουργήσουμε σα ομάδα και έχουμε απόλυτη συγκέντρωση τόσο σίγουρα μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8/11/2014
Α’ Hλιούπολης, 16:00 (ΝΕΡΙΤ) ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
(Σταρίδας – Μόσχος, Ακαρέπης)

16:00 ΑΟ ΘΗΡΑΣ – ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
(Καπάνταης – Χλωρός, Ανδρονικίδης)

16:00 ΟΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΑΟΝ ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ
(Καρπουζάς – Αγγελίδης, Κοκοτσάκης)

18:00, ΣΑΑΚ ΑΝΑΤΟΛΙΑ – ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
(Σταυριανίδης – Μπέλλος, Καραγιάννης)

Μ. Μερκούρη, 20.30 (NOVASPORTS 1), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Μουλά Ειρ. – Κυριοπούλου, Πολίτης)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024