Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λυκούδης στην εθνική γυναικών και Κόβασιτς στις «μικρές»

Λυκούδης στην εθνική γυναικών και Κόβασιτς στις «μικρές»

Ο Γιώργος Λυκούδης είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, ενώ χρέη βοηθού Ομοσπονδιακού τεχνικού ανλαμβάνει η Λία Μήτση. Αμφότεροι θα έχουν συνεργασία μερικής απασχόλησης με την ΕΟΠΕ, ενώ με τριετές συμβόλαιο προσελήφθη ο Σέρβος Ζόραν Κόβασιτς για τις εθνικές ομάδες νεανίδων και κορασίδων με συνεργάτη τον Γιώργο Οικονομίδη. Επίσης, προσελήφθη ο Βαγγέλης Περόπουλος στη θέση του τιμ μάνατζερ.

66

Ο Γιώργος Λυκούδης είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών, ενώ χρέη βοηθού Ομοσπονδιακού τεχνικού ανλαμβάνει η Λία Μήτση. Αμφότεροι θα έχουν συνεργασία μερικής απασχόλησης με την ΕΟΠΕ, ενώ με τριετές συμβόλαιο προσελήφθη ο Σέρβος Ζόραν Κόβασιτς για τις εθνικές ομάδες νεανίδων και κορασίδων με συνεργάτη τον Γιώργο Οικονομίδη. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση για συνεργασία με τον Βαγγέλη Περόπουλο, στη θέση του τιμ μάνατζερ όλων των γυναικείων εθνικών ομάδων.

Ο Γιώργος Λυκούδης γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1964 στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε βόλεϊ στον Άρη και τον Ολυμπιακό, με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση έξι πρωταθλήματων, τεσσάρων κυπέλλων και ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων, ενώ φόρεσε 200 φορές τη φανέλα της εθνικής ανδρών. Ως προπονητής ξεκίνησε το 1993, όσο ήταν ακόμη παίκτης, με τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και ακολούθησαν οι ανδρικές ομάδες του Ιωνικού Νικαίας και του Άρη Θεσσαλονίκης και οι γυναικείες ομάδες του Απολλώνιου Κερατσινίου, ξανά του Ολυμπιακού και του Μαρκόπουλου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Επίσης, διετέλεσε για τρία χρόνια βοηθός στην ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο νέος προπονητής της εθνικής γυναικών δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή για έναν προπονητή να αναλαμβάνει την εθνική ομάδα. Ευχαριστώ την ομοσπονδία που με επέλεξε για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Από τη μεριά μου, έχω να δεσμευτώ ότι θα κάνω τη μέγιστη προσπάθεια, μαζί με τις αθλήτριες, για να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες των υποχρεώσεων που έχουμε, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Η Λία Μήτση γεννήθηκε στο Σιμπίου της Ρουμανίας, στις 21 Ιουνίου 1963, και πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1984, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, στον οποίο αγωνίστηκε για δέκα χρόνια. Ακολούθησαν ο Παπάγου, η Ηλιούπολη και η ΑΕΚ, ενώ είχε συμμετοχές στις εθνικές ομάδες, τόσο της Ρουμανίας, όσο και της Ελλάδας. Ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα το 2003 από το μπιτς βόλεϊ, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στα Βριλήσσια και τον Πανιώνιο.

Ο Ζόραν Κόβασιτς γεννήθηκε στο Νταρουβάρ της Κροατίας και σπούδασε βόλεϊ σε αθλητικό κολέγιο. Εχει εργαστεί σε σερβικούς συλλόγους, καθώς και στις «μικρές» εθνικές ομάδες της χώρας, έχοντας κατακτήσει, μεταξύ άλλων, ασημένια μετάλλια με τις νεάνιδες στο Ευρωπαϊκό του 2004 και στο Παγκόσμιο του 2005.

Το έκτακτο Δ.Σ. της ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης την ανασυγκρότηση της επιτροπής ανάπτυξης, με πρόεδρο τον Θανάση Μαργαρίτη και μέλη τους Άγγελο Κυριακίδη και Ελένη Ζέτου, ενώ συμβουλευτικό ρόλο θα έχουν οι εκάστοτε Ομοσπονδιακοί προπονητές ανδρών και γυναικών.

Επίσης, εγκρίθηκε η μεταφορά των γραφείων στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, ενώ προ ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε να καταδικαστούν δημόσια οι ανώνυμες επιστολές που κατακλύζουν τον τελευταίο καιρό τους ελληνικούς συλλόγους και τις ενώσεις και επιφέρουν τεράστιο κακό στο άθλημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024