Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην τελευταία κατοικία του αναπαύεται ο Νίκος Σαμαράς

Στην τελευταία κατοικία του αναπαύεται ο Νίκος Σαμαράς

Ακόμα και ο καιρός ήταν δακρυσμένος στη Λήμνο τη στιγμή που ο Νίκος Σαμαράς μεταφερόταν στην τελευταία κατοικία του. Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι από τον χώρο του βόλεϊ και γενικότερα του αθλητισμού, παρευρέθηκαν στο νησί του βορείου Αιγαίου για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο Έλληνα βολεϊμπολίστα της τελευταίας 20ετίας μη μπορώντας να πιστέψουν ότι ο «Σαμ ο αετός» έφυγε για πάντα από τη ζωή στα 43 χρόνια του. Φωτορεπορτάζ...

Ακόμα και ο καιρός ήταν δακρυσμένος στη Λήμνο τη στιγμή που ο Νίκος Σαμαράς μεταφερόταν στην τελευταία κατοικία του.

Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι από τον χώρο του βόλεϊ και γενικότερα του αθλητισμού, παρευρέθηκαν στο νησί του βορείου Αιγαίου για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο Έλληνα βολεϊμπολίστα της τελευταίας 20ετίας μη μπορώντας να πιστέψουν ότι ο «Σαμ ο αετός» έφυγε για πάντα από τη ζωή στα 43 χρόνια του.

Η σορός του σπουδαίου Έλληνα αθλητή μεταφέρθηκε στη Λήμνο με C-130. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την γαλανόλευκη σημαία, που τόσο άξια είχε τιμήσει σε όλη την καριέρα του. Στο C-130 επέβαιναν κοντινοί του άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η συντετριμμένη σύζυγος του με την αδελφή της. Ο κόσμος του βόλεϊ, οι αθλητές, παράγοντες, υπόλοιποι συγγενείς ταξίδεψαν στη Λήμνο με πτήση τσάρτερ, που είχε ναυλωθεί για αυτόν ειδικά τον σκοπό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη από τον Άγιο Παντελεήμονα της Λήμνου και εκεί βρέθηκαν οι παλιοί συμπαίκτες του Κράβαρικ, Μέλκας, Μοσχοφίδης, Παπάζογλου, Κεμανετζής, Βλασακίδης, Γραμματικόπουλος, Μποζίδης. Παρόντες ήταν επίσης και οι Δημητριάδης, Τεκτονίδης, Κασαμπαλής, Kελεπούρης, Ιωακειμίδης, Τερζής, Mέλκας, Κίτσου, Χατζηπαναγιώτου, Πεταλωτής, Tασιούλης, Ρουσάκης, Μηνούδης, ο πρόεδρος τη ΕΟΠΕ Μαυρομάτης, η γγΑ Κούλα Γιαννακίδου, τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Λάγιου, Σιδέρης και πολλοί φίλοι του.

Έσπασαν καρδιές με τα λόγια της συζύγου του, Έλένας Δούκα. «Υπόσχομαι ότι θα είμαι ο φύλακας άγγελος του Στρατούλη μας και θα γίνει σαν εσένα. Μαζί σου ήμουν η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο. Ήσουν ο πιο καλός άνθρωπος, δεν έλεγες κακιά κουβέντα σε κανέναν, τους συγχωρούσες όλους και σε διέκρινε η τιμιότητα. Ας με συγχωρήσουν οι φίλοι σου και οι φίλοι του ελληνικού βολεϊ που σε έφερα τόσο μακριά. Ήθελα να είσαι όμως κοντά στο παιδί μας. Τα δάκρυα όλων μας θα είναι ποτάμι που θα σε αγκαλιάζει αιώνια» είπε μεταξύ άλλων.

Ο συμπαίκτης του στην Ορεστιάδα Νίκος Κεμανετζής είπε:

«Νίκο ήρθαμε. Ήρθαμε κοντά σε σένα που μας έδωσες έμπνευση και κίνητρο να παίξουμε βόλεϊ. Όλη η Ελλάδα από τη Θράκη έως την Κρήτη πενθεί για σένα».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: «Το 2013 ξεκίνησε δυσάρεστα και φαίνεται ότι εκεί στον παράδεισο ήθελαν να κάνουν ομάδα βόλεϊ με εσένα αρχηγό».

Για να συμπληρώσει ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καβαρατζής:

«Ο Θεός ήθελε να κάνει ομάδα και διάλεξε το καλύτερο ‘τεσσάρι’».

Στεφάνια έστειλαν στον Αγιο Παντελεήμονα Ανδρωνίου Μύρινας Λήμνου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ενιαίος Φορέας Θύρα-13, η Ορεστιάδα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Γαλαξίας, ο Ήφαιστος και τοπικοί σύλλογοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024