Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν τις πρώτες... ναυμαχίες

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν τις πρώτες… ναυμαχίες

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο των ανδρών πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Βουλιαγμένη στο -κεκλεισμένων των θυρών- κολυμβητήριο του Πειραιά με 13-7, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, και έκαναν το 1-0 στη σειρά. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 9-8 τον ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο των Ιλισίων και έκανε επίσης το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 πόλο των ανδρών πήρε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Βουλιαγμένη στο -κεκλεισμένων των θυρών- κολυμβητήριο του Πειραιά με 13-7, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, και έκαναν το 1-0 στη σειρά.

Το πρωτάθλημα κατακτά η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες, ενώ ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη (24/4, 19:30) στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Οι γηπεδούχοι στο ημίχρονο προηγήθηκαν 6-5, αλλά στα δύο τελευταία οκτάλεπτα ανέβασαν ταχύτητες κι έφθασαν σε άνετη νίκη επί του μεγάλου αντιπάλου τους, έχοντας κορυφαίους παίκτες τους Μάλιαρακ και Γούνα με 4 και 3 τέρματα αντίστοιχα. Καλύτεροι της Βουλιαγμένης οι Τίγκας και Χρυσοσπάθης που σημείωσαν από 2 τέρματα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 4-1, 3-1.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Δεληγιάννης, Μάλιαρακ 4, Γούνας 3, Βλαχόπουλος 2, Μουρίκης 2, Ποντικέας 1, Φουντούλης 1, Πρέκας, Ντόσκας, Κολόμβος, Σχίζας, Γαλανίδης, Καπότσης.

Βουλιαγμένη (Λοράντος): Τσαλκάνης, Τίγκας 2, Χρυσοσπάθης 2, Κοπελιάδης 1, Αφρουδάκης 1, Μιράλης 1, Μυλωνάκης, Γούβης, Βελώνιας, Κουλιεράκης, Καρούντζος, Μασμανίδης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Καπετανάκης.

Πήρε «κεφάλι» ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 9-8 τον ΠΑΟΚ στο κολυμβητήριο των Ιλισίων και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην Α1 πόλο των Ανδρών. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, αντάξιο της καλής απόδοσης που είχαν οι δυο ομάδες στη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 3-0, προτού ο ΠΑΟΚ αντιδράσει και φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Το 5-3 του πρώτου οκταλέπτου έφερε ξανά σε θέση ισχύος την ομάδα του Κώστα Λούδη, αλλά ο «Δικέφαλος» έμεινε κοντά από τη στιγμή που στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου δεν άλλαξε το σκορ.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την αφλογιστία των «πράσινων» και τον εκνευρισμό που είχαν μετά από κάποιες διαιτητικές αποφάσεις και με δικό του σερί προσπέρασε 7-6, πριν ο Παπαδόγκωνας πετύχει δύο καθοριστικά γκολ κι άλλο ένα ο Στελλάτος, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το 9-8 (είχε ισοφαρίσει ο Γ.Κόχειλας).

Οι φιλοξενούμενοι άλλωστε έχασαν την τελευταία επίθεση με τον Αλιχανίδη, στο σουτ του οποίου επενέβη ο Αφρουδάκης.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 0-0, 1-3, 3-2

Παναθηναϊκός:
Δερμιτζάκης, Θεοδωρόπουλος, Κουρλιάφτης 2, Γ. Αφρουδάκης 2, Παπαδόγκωνας 2, Στελλάτος.

ΠΑΟΚ: Σολανάκης 3, Μιτελούδης 2, Αλιχανίδης, Κόλιανιν, Γ. Κόχειλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024