Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Εθνικού, 1-0 και ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός «έσπασε» την έδρα του Εθνικού, 1-0 και ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στη Βουλιαγμένη και πέτυχε την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να βρεθεί και φέτος στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών. Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επικράτησε 9-6 του Εθνικού στο κολυμβητήριο του Πειραιά, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ, «έσπασε» το προβάδισμα έδρας του «αυτοκράτορα» και πλέον θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά το Σάββατο, στο Ιλίσιο.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στη Βουλιαγμένη και πέτυχε την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται για να βρεθεί και φέτος στους τελικούς της Α1 πόλο των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 10-4 του ΝΟΒ στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ», στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ, και θα πάνε το Σάββατο στο Λαιμό με στόχο να «σφραγίσουν» την πρόκριση. Σε περίπτωση που οι «μπέμπηδες» νικήσουν, το τρίτο και τελευταίο ματς θα γίνει τη Δευτέρα στον Πειραιά.

Οι πρωταθλητές ήταν αρκούντως σοβαροί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στη Βουλιαγμένη. Με τρία γκολ του Φουντούλη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 4-1 λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, πριν ο Καπότσης μειώσει για τους φιλοξενούμενους στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα, παρά τις προσπάθειες του Καπότση να κρατήσει στο παιχνίδι την ομάδα του. Με τον Βλαχόπουλο να παίρνει τη… σκυτάλη από τον Φουντούλη, οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» οριστικά το παιχνίδι στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν με τέσσερα αναπάντητα γκολ ξέφυγαν 10-3 και μετέτρεψαν το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι στα μέσα της τελευταίας περιόδου αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Χρυσοσπάθης του ΝΟΒ, μετά από μία αψιμαχία με τον Δερβίση. Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Θοδωρής Βλάχος άλλαξε τερματοφύλακα, χρησιμοποιώντας τον Γαλανίδη αντί του Δεληγιάννη.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-1, 4-0, 0-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φουντούλης 4, Βλαχόπουλος 3, Μουρίκης, Μυλωνάκης, Γούνας

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Καπότσης 3, Τίγκας

Μια νίκη μακριά και ο Παναθηναϊκός

Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους τελικούς της Α1 πόλο ανδρών, για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επικράτησε 9-6 του Εθνικού στο κολυμβητήριο του Πειραιά, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι-οφ, «έσπασε» το προβάδισμα έδρας του «αυτοκράτορα» και πλέον θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά το Σάββατο, στο Ιλίσιο.

Αν ο Εθνικός ισοφαρίσει, το τρίτο και αποφασιστικό παιχνίδι θα γίνει τη Δευτέρα στον Πειραιά.

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με «όπλο» την άμυνα και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Φίλιππου Καραμπέτσου (που απέκρουσε μάλιστα και πέναλτι του Καρούντζου στη δεύτερη περίοδο), ενώ Αφρουδάκης και Δερμιτζάκης έδωσαν τις λύσεις στην επίθεση για το «τριφύλλι», που προηγήθηκε 3-0 στο ξεκίνημα και 4-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου.

Παρά την απουσία του τιμωρημένου Θεοδωρόπουλου και τη σταδιακή κόπωση των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτών του, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ, απέναντι σε έναν Εθνικό που παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και είχε χαμηλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω.

Μελανό σημείο του αγώνα, η παρουσία στην εξέδρα περίπου 20 οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι έβριζαν συνεχώς και με χυδαίο τρόπο τον Κώστα Λούδη, χωρίς κανένας, ούτε οι άνθρωποι του γηπεδούχου Εθνικού ούτε η αστυνομία, να κάνει την παραμικρή παρέμβαση.

Η ψυχραιμία του προπονητή των «πρασίνων», ο οποίος δεν αντέδρασε στις χυδαιότητες (ακόμη κι όταν έβριζαν την κόρη του), απέτρεψε τα χειρότερα.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 0-1, 3-2

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καρούντζος 2, Χατζηκυριακάκης, Μπεριστιάνος, Αργυρόπουλος, Κουτσιαλής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αφρουδάκης 2, Δερμιτζάκης 2, Γερακούδης 2, Παπαδόγκωνας, Σαρτζετάκης, Κομάντινα.

ΠΑΟΚ-Υδραϊκός 8-9

Ο Υδραϊκός κατέλαβε την 5η θέση της Α1, καθώς σε αγώνα κατάταξης που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη επιβλήθηκε 9-8 του ΠΑΟΚ. Οι νεοφώτιστοι, που έδωσαν ιδιαίτερο «χρώμα» στο φετινό πρωτάθλημα -αλλά και στο Κύπελλο- με την παρουσία βετεράνων παικτών-θρύλων του ελληνικού πόλο, έκλεισαν με νικηφόρο τρόπο μία χρονιά, κατά την οποία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με την αγωνιστική παρουσία τους.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, παρά το μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, η ομάδα του Δημήτρη Μαυρωτά κέρδισε σήμερα τον (σαφώς νεανικότερο) ΠΑΟΚ στο φινάλε του αγώνα, με τον Βλοντάκη να ισοφαρίζει με πέναλτι 1΄10΄΄ πριν τη λήξη και τον Στελλάτο να σημειώνει το νικητήριο γκολ, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Όλα τα γκολ του Υδραϊκού σημείωσαν παίκτες από 35 ετών και πάνω, με δύο εξ αυτών (Καϊάφας και Μπιτσάκος) να έχουν περάσει τα 40 και τον Βλοντάκη να τα κλείνει σε μερικούς μήνες!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-3, 2-0, 2-4


Χίος-Παλαιό Φάληρο 14-7 (πλέι άουτ)

Η Χίος επικράτησε 14-7 στην έδρα της του Παλαιού Φαλήρου και κατέλαβε την ένατη θέση στην τελική κατάταξη.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι εξασφάλισαν την παραμονή τους μέσω πλέι-αουτ με τον Πανιώνιο, ταξίδεψαν στο «νησί της μαστίχας» με νεαρούς παίκτες και χωρίς τον Κούλη Ιωσηφίδη, τον οποίο αντικατέστησε στον πάγκο ο Γιώργος Καραγεωργόπουλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-3, 5-1, 2-3

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024