Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό

Τη δεδομένη ανωτερότητά του απέδειξε ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 16-2 τον Παναθηναϊκό στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και έκαναν την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Παρασκευή στο Ιλίσιο.

Τη δεδομένη ανωτερότητά του απέδειξε ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 16-2 τον Παναθηναϊκό στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά και έκαναν την πρώτη από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Παρασκευή στο Ιλίσιο.

Το ασφυκτικό πρέσινγκ των γηπεδούχων από το ξεκίνημα του ματς, δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στους παίκτες του Παναθηναϊκού, που τις περισσότερες φορές δεν κατάφερναν καν να φτάσουν κοντά στην εστία του Γαλανίδη (ο οποίος αγωνίστηκε αντί του Δεληγιάννη).

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν ούτε να εκμεταλλευθούν τις δύο αποβολές που κέρδισαν στην πρώτη περίοδο και ο Ολυμπιακός, χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο στην επίθεση, προηγήθηκε 2-0 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, έχοντας χάσει μάλιστα και πέναλτι με τον Φουντούλη (απέκρουσε ο Καραμπέτσος).

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 12 λεπτά αγώνα για να πετύχουν οι φιλοξενούμενοι το πρώτο τους γκολ με τον νεαρό Γερακούδη (στον παραπάνω), κι αφού νωρίτερα ο Μουρίκης είχε «γράψει» το 3-0 για τους Πειραιώτες.

Ακολούθησαν δύο διαδοχικά γκολ του Μάγιαρακ που διαμόρφωσαν το 5-1 του ημιχρόνου και ξεκαθάρισαν την κατάσταση αναφορικά με το νικητή του πρώτου τελικού.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν χαμήλωσε ρυθμούς, με συνέπεια η «ψαλίδα» της διαφοράς να ανοίξει πολύ στη συνέχεια, ενώ στα μέσα της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Το τελικό 16-2 (με δέκα διαφορετικούς «ερυθρόλευκους» σκόρερ) αντικατοπτρίζει απόλυτα και εύγλωττα την εικόνα του αγώνα και προϊδεάζει για την εξέλιξη της σειράς.

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού κάθισε εκτελών χρέη πρώτου προπονητή ο Μιχάλης Λαζαρίδης, καθώς ο Κώστας Λούδης ήταν τιμωρημένος, μετά την αποβολή του στον δεύτερο ημιτελικό με τον Εθνικό. Για τον ίδιο λόγο δεν αγωνίστηκε με τους «πράσινους» ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για λόγους ασφαλείας, οι πάγκοι των δύο ομάδων μεταφέρθηκαν απέναντι από την εξέδρα, στην πλευρά της γραμματείας, ώστε να μη βρίσκονται σε απόσταση… βολής από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-1, 5-1, 6-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάγιαρακ 4, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Ποντικέας, Βλαχόπουλος, Δερβίσης, Ντόσκας, Γούνας, Φουντούλης, Δελακάς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γερακούδης, Καλογεράκος

Εθνικός-Βουλιαγμένη 7-8

Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πέτυχε το «break» και πήρε προβάδισμα στη σειρά των μικρών τελικών. Οι «μπέμπηδες» επικράτησαν με 8-7 του Εθνικού στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο κολυμβητήριο του Πειραιά και έκαναν το 1-0 στις νίκες.

Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει την Παρασκευή και την 3η θέση θα πάρει αυτός που θα συμπληρώσει πρώτος δύο νίκες.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 1-2, 1-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καρούντζος 3, Θαλασσινός, Κουτσιαλής, Χατζηκυριακάκης, Τσαχειλίδης.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοπελιάδης 3, Καπότσης 5

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024