Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Διπλό» του Ολυμπιακού, 2-0 και μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα

«Διπλό» του Ολυμπιακού, 2-0 και μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Αν και δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο του αναμενομένου, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 8-7 στο Ιλίσιο του Παναθηναϊκού, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ, προηγείται πλέον 2-0 και έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο μπροστά στο κοινό της, την προσεχή Τρίτη στον Πειραιά.

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο του αναμενομένου, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 8-7 στο Ιλίσιο του Παναθηναϊκού, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ, προηγείται πλέον 2-0 και έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον τίτλο μπροστά στο κοινό της, την προσεχή Τρίτη στον Πειραιά.

Η εικόνα του σημερινού αγώνα δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το ματς της Τετάρτης στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», που έληξε με το σαρωτικό 16-2 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Με τη συμπαράσταση των οπαδών του που σχεδόν γέμισαν το κολυμβητήριο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με πολλή δύναμη και πάθος, διεκδικώντας σχεδόν ως το τέλος τη νίκη.

Αν μάλιστα είχε αποφύγει κάποια παιδαριώδη λάθη, ίσως και να είχε πετύχει τη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο ελληνικό πόλο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με 0/3 στον παίκτη παραπάνω (σε δύο περιπτώσεις οι παίκτες του αστόχησαν από τα 2μ.) και θα έκλεινε χωρίς σκορ την πρώτη περίοδο, αν ο Μάγιαρακ δεν πετύχαινε ένα απίθανο γκολ στην εκπνοή, με σουτ πίσω από τη σέντρα μετά από λάθος των «πρασίνων».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 1-0 και 2-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά 1΄24΄΄πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τέρμα του Αγγελου Βλαχόπουλου.

Στη συνέχεια οι πρωταθλητές ξέφυγαν με διαφορά δύο γκολ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, εγκλωβισμένοι στο αργό τέμπο και το δυνατό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ο Δεληγιάννης (ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στον ώμο και αγωνίστηκε κανονικά) απέκρουσε πέναλτι του Δερμιτζάκη και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο -κορυφαίος των «ερυθρολεύκων»- Βλαχόπουλος «» το 6-4, όμως και πάλι οι παίκτες του Κώστα Λούδη δεν παράτησαν το παιχνίδι.

Δύο σερί γκολ του Θεοδωρόπουλου (ένα με πέναλτι και ένα στην κόντρα) έφεραν το ματς στα ίσια (6-6), πριν ο Βλαχόπουλος και πάλι ξαναβάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Οι «πράσινοι» έχασαν κάποιες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν και ο Μάγιαρακ στα 58΄΄ουσιαστικά “σφράγισε” τη νίκη του Ολυμπιακού, αφού το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 8-7 με τον Κουρλιάφτη.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 2-3, 3-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαδόγκωνας 2, Θεοδωρόπουλος 2, Αφρουδάκης, Καλογεράκος, Κουρλιάφτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος 3, Μάγιαρακ 2, Κολόμβος, Μουρίκης, Φουντούλης

Τρίτη η Βουλιαγμένη

Την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος κατέκτησε ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ο οποίος έκανε το 2-0 στη σειρά των «μικρών τελικών» με τον Εθνικό.

Οι «μπέμπηδες» επικράτησαν 10-9 στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-2, 2-3

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Τεό Λοράντος): Μασμανίδης, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης Χρ. 2, Ελμισιάν, Καπότσης, Τίγκας Δ. 3.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Κουτσιαλής, Χατζηκυριακάκης, Βουλγαράκης 4, Καρούντζος 3.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024