Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός στον τελικό με... μονότερμα, προκρίθηκε και η Βουλιαγμένη

Ο Ολυμπιακός στον τελικό με… μονότερμα, προκρίθηκε και η Βουλιαγμένη

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον 1ο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου πόλο ανδρών που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στη Βουλιαγμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» βούλιαξαν τον Παναθηναϊκό με νίκη 14-2 με τους «πράσινους» μάλιστα να σκοράρουν το πρώτο τέρμα τους 2 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Ετσι, οι Πειραιώτες πήραν μια πανεύκολη πρόκριση στον τελικό και το Σάββατο στις 18:00 θα αντιμετωπίσουν τη Βουλιαγμένη που πέρασε για 14η φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας 11-7 τον Εθνικό στον δεύτερο ημιτελικό.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον 1ο ημιτελικό του Final-4 του Κυπέλλου πόλο ανδρών που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού, στη Βουλιαγμένη. Οι «ερυθρόλευκοι» βούλιαξαν τον Παναθηναϊκό με νίκη 14-2 με τους «πράσινους» μάλιστα να σκοράρουν το πρώτο τέρμα τους 2 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Από τη μία το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου δημιούργησε ρεκόρ αμυντικής επίδοσης στα 17 final-4 και ταυτόχρονα το «τριφύλλι» δεν απέφυγε το αρνητικό ρεκόρ της χειρότερης επιθετικής συγκομιδής σε αγώνα της τελικής φάσης της διοργάνωσης, καθώς ουδέποτε υπήρξε ομάδα που να σημείωσε λιγότερα από τρία τέρματα.

Ετσι, οι Πειραιώτες πήραν μια πανεύκολη πρόκριση στον τελικό και πλέον ψάχνουν ένα ακόμη νταμπλ στη λήξη της εφετινής αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα, ο πρωταθλητής Ελλάδας παραμένει αήττητος τόσο στις εγχώριες, όσο και στις ευρωπαϊκές του διοργανώσεις!

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Γιώργος Τοράκης του Παναθηναϊκού, 31» πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου, για χτύπημα σε αντίπαλο. Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Ποντικέας του Ολυμπιακού, 1′ 12» πριν από τη λήξη του ματς.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-0, 3-0, 5-2

Ο Ολυμπιακός είχε 4/8 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Ο Παναθηναϊκός είχε 2/10 με παίκτη παραπάνω.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Βόσικας

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 1, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 3, Σμιθ 1, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 3, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 3, Γαλανόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τεό Λοράντος):
Καραμπέτσος, Καπετανάκης, Πανταζόπουλος, Καλογεράκος, Βιτέλας, Πρίμορατς 2, Κόνγουεϊ, Καρούντζος, Αφρουδάκης, Δερμιτζάκης, Τοράκης, Γαβαλάς, Καλομενίδης.

** Από τους τρεις ξένους του Ολυμπιακού, ο Θοδωρής Βλάχος άφησε εκτός 13άδας τον Μπλάι Μάγιαρακ, ενώ εκτός έμεινε και ο Γιώργος Δερβίσης.


Πέρασε και η Βουλιαγμένη

Την πρόκριση στον τελικό για 14η φορά στην ιστορία της, εξασφάλισε και η Βουλιαγμένη, νικώντας 11-7 τον Εθνικό στον δεύτερο ημιτελικό. Ο ΝΟΒ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 18:00 τον Ολυμπιακό, σε μία επανάληψη των τελικών του πρωταθλήματος, επιδιώκοντας να αμφισβητήσει την κυριαρχία των «ερυθρολεύκων» και να διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιό του στη διοργάνωση.

Με «όπλο» την πιεστική της άμυνα, η Βουλιαγμένη κατάφερε να πάρει από την αρχή το προβάδισμα, όμως η αναποτελεσματικότητά της στην παίκτη παραπάνω (2/9 στο πρώτο ημίχρονο) και κάποιες καλές επεμβάσεις του Τζωρτζάτου, επέτρεψαν στον Εθνικό να μείνει στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες όμως δεν είχαν επιθετικές λύσεις, δεν αξιοποίησαν τις αποβολές που κέρδισαν (έχασαν τις πρώτες δέκα επιθέσεις τους με αριθμητικό πλεονέκτημα!) και μοιραία κάποια στιγμή ο ΝΟΒ επέβαλε την ανωτερότητά του.

Ένα γκολ στο τέλος της δεύτερης περιόδου από τον Βουλγαράκη και ακόμη δύο στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, από τους νεαρούς Δελαγραμμάτικα και Καλαϊτζή, διαμόρφωσαν το σκορ σε 6-2 και ουσιαστικά έκριναν τον ημιτελικό. Ο Εθνικός είχε μία ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι όταν μείωσε σε 9-6, όμως ο Αργυρόπουλος ολιγώρησε ενώ είχε ευκαιρία να σκοράρει στην κόντρα, περίπου τριάμισι μεπτά πριν τη λήξη, και ο Καπότσης στην επόμενη επίθεση της Βουλιαγμένης «καθάρισε» οριστικά τον αγώνα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από τον Εθνικό ο Τζώρτζης (1΄45΄΄πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Μπεριστιάνος (7΄45΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και από τη Βουλιαγμένη ο Παπαδόγκωνας (25΄΄ πριν το τέλος του ματς).

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-3, 2-4, 3-3

Ο Εθνικός είχε 4/15 στον παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού. Η Βουλιαγμένη είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Μοίραλης, Κουρέτας

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας 1, Χατζηκυριακάκης 1, Μίτσιτς 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Χονδροκούκης, Φούτρης, Ξανθόπουλος, Μπεριστιάνος 1, Αϊβαλιώτης, Βουνισέας, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 1.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κώστας Λούδης): Τσαλκάνης, Βουλγαράκης 2, Δελαγραμμάτικας 2, Βελώνιας, Χρυσοσπάθης 1, Γουβής, Αφρουδάκης, Ελμισιάν, Βικάλο, Καπότσης 3, Παπαδόγκωνας 1, Κοπελιάδης, Ζερδεβάς, Καλαϊτζής 2, Καλής

** Διαιτητές του αυριανού τελικού θα είναι οι Σταυρίδης και Αχλαδιώτης.

Το πρόγραμμα του Final-4:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5

Ημιτελικοί
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 14-2
20:00 Εθνικός – Βουλιαγμένη

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/5
18:00 ΤΕΛΙΚΟΣ

* Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται τηλεοπτικά από τη NOVA.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024