Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ανάσα από τον τίτλο η Βουλιαγμένη, έκανε το 2-0 επί του ΟΣΦΠ

Μια ανάσα από τον τίτλο η Βουλιαγμένη, έκανε το 2-0 επί του ΟΣΦΠ

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, για πρώτη φορά από το 2013, βρίσκεται η Βουλιαγμένη. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε 7-6 του Ολυμπιακού στο Λαιμό, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ και έκανε το 2-0 στη σειρά, η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (18:00) στον Πειραιά. Το τραγικό ποσοστό των «ερυθρολεύκων» στην παίκτρια παραπάνω (3/14), η κακή εμφάνιση της Μπιανκόνι και το πάθος των γηπεδούχων στην άμυνα ήταν τα στοιχεία που «έγειραν την πλάστιγγα» προς τη μεριά του ΝΟΒ.

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών, για πρώτη φορά από το 2013, βρίσκεται η Βουλιαγμένη. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε 7-6 του Ολυμπιακού στο Λαιμό, στον δεύτερο τελικό των πλέι-οφ και έκανε το 2-0 στη σειρά, η οποία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (18:00) στον Πειραιά.

Το τραγικό ποσοστό των «ερυθρολεύκων» στην παίκτρια παραπάνω (3/14), η κακή εμφάνιση της Μπιανκόνι και το πάθος των γηπεδούχων στην άμυνα ήταν τα στοιχεία που «έγειραν την πλάστιγγα» προς τη μεριά του ΝΟΒ.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο, με τη Βουλιαγμένη να προηγείται και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σχεδόν άμεσα. Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν πολλές αποβολές (τις περισσότερες στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση), αλλά ξεκίνησαν με 1/6 στην παίκτρια παραπάνω.

Τελικά, πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά (5-4) με γκολ της Μπιανκόνι στον παραπάνω, 1΄32΄΄πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου, σε μία φάση που χρεώθηκε δεύτερη ποινή στην Τσουκαλά. Οι φιλοξενούμενες θα μπορπύσαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δύο αποκρούσεις της Κούβδου κράτησαν το 4-5.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έχασε ακόμη τέσσερις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο ΝΟΒ με τέρματα των Ξενάκη, Χυδηριώτη και Κούλχαας πέτυχε σερί 3-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά δύο γκολ (7-5).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Βουλιαγμένη επέλεξε να «παίξει» με το χρόνο, αλλά οι επιπόλαιες επιλογές των «ερυθρολεύκων» στη επίθεση (χάθηκε παραπάνω χωρίς καν να γίνει σουτ!) δεν τους επέτρεψαν να μειώσουν παρά μόνο 2΄06΄΄ πριν τη λήξη, με γκολ στον παραπάνω από τη Σμιτ, που προτιμήθηκε αυτή τη φορά από τον Παυλίδη αντί της Εμολο.

Ο Ολυμπιακός είχε στη συνέχεια την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η Μπιανκόνι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια της σε επίθεση με παραπάνω, ενώ η τελευταία ευκαιρία χάθηκε από κακή πάσα της Σμιτ προς την Μανωλιουδάκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 3-0, 0-1

Η Βουλιαγμένη είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός είχε 3/14 με παίκτρια παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Σπανούδης

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη 2, Ο΄Ντόνελ, Πρωτοπαπά, Ξενάκη 2, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Β. Διαμαντοπούλου 1, Σελετοπούλου, Κοντογιάννη, Κοτσιώνη, Ιωαννίδη, Λούδη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Λογοθέτη, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Σμιτ 1, Σταματοπούλου, Πέττα, Νίνου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024