Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το αριστερό μπήκαν Ολυμπιακός και Πανιώνιος στην Ευρωλίγκα

Με το αριστερό μπήκαν Ολυμπιακός και Πανιώνιος στην Ευρωλίγκα

Με ήττα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα του πόλο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν στη Βουδαπέστη από τη Χόνβεντ με 12-10 στο πλαίσιο του Γ ομίλου. Ήττα και για τον Πανιώνιο με 10-6 από την Πρίμοαρτς Κότορ στο Μαυροβούνιο.

66

Με ήττα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα του πόλο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν στη Βουδαπέστη από τη Χόνβεντ με 12-10 στο πλαίσιο του Γ ομίλου, παρουσιάζοντας μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ μουδιασμένοι στην πισίνα και βρέθηκαν να χάνουν 3-0 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Κάπου εκεί είχαν ένα ξέσπασμα, με πρωταγωνιστή τον αρχηγό, Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, σημείωσαν πέντε αναπάντητα γκολ και έδειξαν να παίρνουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Οι Ούγγροι εκμεταλλεύθηκαν τα αμυντικά κενά που εμφάνισαν οι Πειραιώτες και ισοφάρισαν 5-5 στο τέλος του ημιχρόνου. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 9-8 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου.

Στο σημείο αυτό η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου είχε το «νεκρό» διάστημα που αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς οι γηπεδούχοι, με κορυφαίους τους Μάρνιζ και Σίβος, έκαναν σερί 4-0, ξέφυγαν 12-9 και έφτασαν στη νίκη.

Το επόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη διοργάνωση είναι στις 16 Δεκεμβρίου, όταν υποδεχθεί στον Πειραιά την Μπούντβα. Η ομάδα από το Μαυροβούνιο έχασε σήμερα στην έδρα της από την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 9-3.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-5, 3-3, 4-2

Τα γκολ:

ΧΟΝΒΕΝΤ: Μάρνιζ 4, Σίβος 3, Σάλαμον 2, Ζέκελι, Μπάτορι, Ματάις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χατζηθεοδώρου 5, Ντόσκας 2, Γ.Αφρουδάκης 2, Βλοντάκης

Πρίμορατς Κότορ – Πανιώνιος 10-6

Την ήττα με 10-6 γνώρισε ο Πανιώνιος στο Μαυροβούνιο από την Πρίμορατς Κότορ, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της Ευρωλίγκας υδατοσφαίρισης. Οι «κυανέρυθροι» στάθηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν και πάλεψαν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά τελικά υπέκυψαν φυσιολογικά.

Με δεδομένες τις απουσίες των Κοκκινάκη και Μπεριστιάνου, αλλά και το γεγονός ότι αντιμετώπιζε την κάοτχο του τίτλου μέσα στην «καυτή» έδρα της, η εμφάνιση του Πανιωνίου κρίνεται ικανοποιητική.

Οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (4-1), σκοράροντας μάλιστα στην εκπνοή σε κόντρα επίθεση, όμως οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη δεν τα παράτησαν και με κορυφαίο τον Μουρίκη μείωσαν σε 4-3, για να λήξει το ημίχρονο 6-4.

Σταδιακά φάνηκε η κούραση από την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Θωμάκος, αν και ήταν άρρωστος τις προηγούμενες ημέρες, έπαιξε σε όλο το ματς) και η Πρίμορατς «έχτισε» μία διαφορά 3-4 τερμάτων, την οποία κράτησε ως το τελικό 10-6.

Επόμενος αγώνας των «κυανέρυθρων» στη διοργάνωση είναι στις 16 Δεκεμβρίου, όταν θα υποδεχθούν στη Νέα Σμύρνη τη Βάσας. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας μπήκε σήμερα με το… δεξί στη διοργάνωση, καθώς επιβλήθηκε στη Βουδαπέστη με 11-8 της Γιουγκ Ντουμπρβόνικ.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-3, 2-1, 2-1

Τα γκολ:

ΠΡΙΜΟΡΑΤΣ ΚΟΤΟΡ: Τραϊκοβιτς 2, Πάβλοβιτς 2, Στάινμετζ 2, Ντράσκο Μπργκούλιαν, Αζεβέδο, Κις, Μίλιτς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μουρίκης 2, Χατς, Καπότσης, Θωμάκος, Μάζης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024