Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττες Ολυμπιακού και Πανιωνίου από Παρτιζάν και Γιούγκ Ντουμπρόβνικ αντίστοιχα

Ήττες Ολυμπιακού και Πανιωνίου από Παρτιζάν και Γιούγκ Ντουμπρόβνικ αντίστοιχα

Ο Ολυμπιακός έχασε με 10-9 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου στο κολυμβητήριο του Πειραιά, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του Γ ομίλου της Ευρωλίγκα του πόλο. Αυτή ήταν η τρίτη ήττα των πρωταθλητών Ελλάδας, που πλέον χρειάζονται νίκες στα εναπομείναντα ματς (με Μπούντβα στο Μαυροβούνιο και Χόνβεντ εντός) για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά. Την τρίτη ήττα του σε τέσσερις αγώνες γνώρισε και ο Πανιώνιος στον Β όμιλο, με 14-6 από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.

2

Ο Ολυμπιακός έχασε με 10-9 από την Παρτιζάν Βελιγραδίου στο κολυμβητήριο του Πειραιά, σε αγώνα για την 4η αγωνιστική του Γ ομίλου της Ευρωλίγκα του πόλο.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα των πρωταθλητών Ελλάδας, που πλέον χρειάζονται νίκες στα εναπομείναντα ματς (με Μπούντβα στο Μαυροβούνιο και Χόνβεντ εντός) για να πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, καθώς βρέθηκαν να παίζουν σε αρκετά σημεία του αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω πολλών αποβολών.

Επίσης, αυτό που έλλειψε από την ομάδα του Πειραιά ήταν η ευστοχία, αφού σε πολλές φάσεις χάθηκαν εύκολα γκολ που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Και αυτό γιατί, στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπούντβα συνέτριψε 14-6 τη Χόνβεντ και απέκτησε προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Παρά το γρήγορο 2-0 στα πρώτα λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (4-3), αφού οι Σέρβοι έβρισκαν λύσεις με περιφερειακά σουτ και ακολουθούσαν στο σκορ.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο δεύτερο οκτάλεπτο -εκεί που είχε κριθεί και το ματς στο Βελιγράδι-, όταν η Παρτιζάν παρουσίασε εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στον παίκτη παραπάνω (τελείωσε το παιχνίδι με 6/8), πήρε «κεφάλι» στο σκορ και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 8-6.

Οι φωνές του Βαγγέλη Πάτερου στο ημίχρονο έπιασαν τόπο, αφού ο Ολυμπιακός βελτίωσε αισθητά την άμυνά του, τελικά όμως «πλήρωσε» την αστοχία του στον παίκτη παραπάνω (4/12 συνολικά).

Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη ο Γιώργος Αφρουδάκης με ένα εξαιρετικό γκολ στην κόντρα ισοφάρισε σε 9-9, αλλά στην επόμενη επίθεσή τους οι Σέρβοι κέρδισαν την τρίτη αποβολή του (κορυφαίου) Κομάντινα και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Αντριγια Πρλαϊνοβιτς «έγραψε» το 9-10.

Το σκορ δεν έμελλε να αλλάξει, αφού οι τελευταίες προσπάθειες των γηπεδούχων στην επίθεση δεν καρποφόρησαν και έτσι η Παρτιζάν εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση και παραμένει η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που διατηρεί το απόλυτο νικών, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας ετοιμάζονται για ένα ματς χωρίς αύριο σε δέκα ημέρες (13/2), στην «καυτή» έδρα της Μπούντβα.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-5, 2-1, 1-1.

Διαιτητές: Κίσελι (Ουγγαρία), Τουλγκά (Τουρκία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κομάντινα 3, Χατζηθεοδώρου 2, Γ.Αφρουδάκης 2, Μυλωνάκης, Θεοδωρόπουλος

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Πρλαϊνοβιτς 4, Μίτροβιτς 2, Βουγιασίνοβιτς 2, Κορόλια 2

Η βαθμολογία του Γ ομίλου (σε 4 αγώνες)
Παρτιζάν 12
Μπούντβα 6
Χόνβεντ 3
Ολυμπιακός 3

Γιούγκ Ντουμπρόβνικ – Πανιώνιος 14-6

Την τρίτη ήττα του σε τέσσερις αγώνες γνώρισε και ο Πανιώνιος στον Β όμιλο της διοργάνωσης, καθώς έχασε με 14-6 στην Κροατία από τη Γιούγκ Ντουμπρόβνικ.

Οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση στην πολύ ισχυρή αντίπαλό τους και ουσιαστικά απώλεσαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

H ομάδα της Νέας Σμύρνης πήγε στο Ντουμπρόβνικ με στόχο μία αξιοπρεπή εμφάνιση, αλλά παραδόθηκε γρήγορα στις… ορέξεις της Γιουγκ.

Οι Κροάτες επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους, έβρισκαν πολύ εύκολα τον τρόπο να βρεθούν σε θέση βολής απέναντι στον Κώστα Φλέγκα, ενώ παράλληλα με την πιεστική τους άμυνα δεν επέτρεψαν στους «κυανέρυθρους» να φτάσουν στο γκολ.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε σε 7-1 και φυσικά το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τον Μάκη Βολτυράκη να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, χρησιμοποιώντας μάλιστα στην τελευταία περίοδο και τον νεαρό τερματοφύλακα Κώστα Γαλανίδη.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 3-0, 3-3, 4-2

Διαιτητές: Φερνάντεθ (Ισπανία), Μποκ (Γερμανία)

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ: Βράνιες 4, Μπόσκοβιτς 3, Σ.Σούκνο 2, Μάρκοβιτς 2, Ι.Σούκνο 2, Ομπράντοβιτς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μιράλης 2, Μουρίκης 2, Παπαδόγκωνας, Μπεριστιάνος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024