Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ασημένιος» ο Γιαννιώτης στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας

«Ασημένιος» ο Γιαννιώτης στα 5χλμ ανοιχτής θάλασσας

Ακόμη ένα μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σαγκάη. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα των 5χλμ ανοιχτής θάλασσας και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, δύο ημέρες μετά το χρυσό που πήρε στα 10χλμ. Ο 32χρονος Κερκυραίος έχασε την πρώτη θέση από τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Γερμανό Τόμας Λουρτς για μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου. Την 29η θέση κατέλαβε ο Φωκαΐδης, ακυρώθηκε η Αραούζου στις γυναίκες.

Ακόμη ένα μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σαγκάη. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα των 5χλμ ανοιχτής θάλασσας και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, δύο ημέρες μετά το χρυσό που πήρε στα 10χλμ. Ο 32χρονος Κερκυραίος έχασε την πρώτη θέση από τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Γερμανό Τόμας Λουρτς για μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε μία άλλη μεγάλη μορφή του αθλήματος, ο Ρώσος Εβγκένι Ντράτσεφ, ενώ ο Αντώνης Φωκαΐδης ήταν 29ος.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Γιαννιώτης ήταν τρίτος το 2007 στη Μελβούρνη και δεύτερος το 2009 στη Ρώμη. Ήθελε φέτος να ανέβει ένα σκαλί πιο ψηλά και να πετύχει, μετά το θρίαμβο στα 10χλμ., ένα νταμπλ που μόνο ο Λουρτς έχει πανηγυρίσει, πριν από δύο χρόνια στη Ρώμη.

Τελικά ο Γερμανός κατάφερε να πάρει «στο νήμα» τη νίκη και ταυτόχρονα μία μικρή ρεβάνς για την ήττα της περασμένης Τετάρτης, αλλά βεβαίως το ασημένιο μετάλλιο είναι ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για τον 31χρονο Κερκυραίο και συνολικά για την ελληνική κολύμβηση.

Η παρουσία της χώρας μας στη Σαγκάη είναι ήδη η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων υγρού στίβου (από πλευράς μεταλλίων), αφού ως τώρα η καλύτερη διοργάνωση ήταν εκείνη του 2005 στο Μόντρεαλ, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Φέτος η Ελλάδα έχει ήδη ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.

Η πρώτη οκτάδα στα 5χλμ. των ανδρών:

1. Τόμας Λουρτς (Γερμανία) 56:16.6
2. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 56:17.4
3. Εβγκένι Ντράτσεφ (Ρωσία) 56:18.5
4. Νίκολα Μπολτζονέλο (Ιταλία) 56:24.3
5. Αντριου Γκέμελ (ΗΠΑ) 56:24.8
6. Σεργκέι Μπολσάκοφ (Ρωσία) 56:26.0
7. Νταμιάν Κατέν Βιντάλ (Γαλλία) 56:27.4
8. Κρις Μπράιαν (Ιρλανδία) 56:28.0

29. Αντώνης Φωκαΐδης (ΕΛΛΑΔΑ) 56:46.0

Γιαννιώτης: «Είμαι χαρούμενος που τερμάτισα δεύτερος»

Μετά την κατάκτηση και του αργυρού μεταλλίου στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας, ο Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στην κούρσα και τον αντίπαλό του, τον Γερμανό Τόμας Λούρτζ, που κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Από το Μόντρεαλ το 2005 και μετά ο Γερμανός βρίσκεται συνεχώς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας κολυμβητής τόνισε στις δηλώσεις του: «Στα τελευταία 100μ. είχα το προβάδισμα και ήξερα ότι ο Τόμας ήταν πίσω μου. Τότε άρχισε να κάνει την αντεπίθεση του και προσπάθησα να μείνω μπροστά, σκεπτόμενος ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Ήταν πολύ-πολύ σκληρό. Είμαι πολύ χαρούμενος, που τερμάτισα τελικά δεύτερος και χαρούμενος που είμαι πίσω από τον Τόμας και όχι από κάποιον άλλο. Νομίζω ότι κέρδισε τον αγώνα πολύ-πολύ έξυπνα».

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής Τόμας Λουρτς αναφέρθηκε στην τακτική του και τόνισε ότι: «Είναι η τακτική μου να τα δίνω όλα στο τέλος. Είχα αμφιβολίες αν θα κερδίσω προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και βεβαιώθηκα ότι ήμουν πρώτος όταν άγγιξα τον τερματισμό. Πριν τον αγώνα πάντως δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να νικήσω, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Ποτέ δεν σκέφθηκα ότι είχα κερδίσει τις προηγούμενες 5 ή 6 ή 7 φορές στη σειρά. Αυτό σου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση. Κέρδισα όλους αυτούς τους τίτλους, γιατί πήγαινα στην εκκίνηση προσπαθούσα για το καλύτερο και δεν σκεφτόμουν πόσους τίτλους κατακτήσει».

Ακυρώθηκε η Αραούζου

Στις γυναίκες, η Σουάν Ομπερσον από την Ελβετία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα. Η 25χρονη αθλήτρια επικράτησε μετά από σκληρή μάχη της Γαλλίδας Ορελί Μίλερ (δεύτερη) και της Αμερικανίδας Ασλεϊ Γκρέις Τουίτσελ (τρίτη), οι οποίες έφτασαν στον τερματισμό με διαφορά 4 και 5 δεκάτων του δευτερολέπτου, αντίστοιχα, από τη νικήτρια.

Από ελληνικής πλευράς, η Κέλυ Αραούζου ακυρώθηκε κι έτσι δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλό, στο αγώνισμα όπου πέρυσι είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι οκτώ πρώτες στα 5χλμ. των γυναικών:

1. Σουάν Ομπερσον (Ελβετία) 1ωρ.00:39.7
2. Ορελί Μίλερ (Γαλλία) 1ωρ.00:40.1
3. Ασλεϊ Γκρέις Τουίτσελ (ΗΠΑ) 1ωρ.00:40.2
4. Ρακέλε Μπρούνι (Ιταλία) 1ωρ.00:42.2
5. Εκατερίνα Σελιβέρστοβα (Ρωσία) 1ωρ.00:44.1
6. Οφελί Ασπόρντ (Γαλλία) 1ωρ.00:44.9
7. Ανα Μαρσέλα Κούνια (Βραζιλία) 1ωρ.00:46.7
8. Ντανιέλε Ντε Φραντσέσκο (Αυστραλία) 1ωρ.00:46.8

Κέλυ Αραούζου (ΕΛΛΑΔΑ) ακυρώθηκε

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024