Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωταθλητής κόσμου και πάλι στα 10χλμ. ο Γιαννιώτης

Πρωταθλητής κόσμου και πάλι στα 10χλμ. ο Γιαννιώτης

Όταν δάκρυζε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο για την απώλεια Ολυμπιακού μεταλλίου, έδειχνε παράλληλα ότι δεν θα το βάλει κάτω. Ετσι ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας αθλητής βροντοφώναξε και πάλι «παρών». Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης, διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στη Σανγκάη και εξασφάλισε το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις. «Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντα μου, στους γονείς κου και φυσικά σε όλους τους Ελληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά» είπε ο ίδιος...

Όταν δάκρυζε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο για την απώλεια Ολυμπιακού μεταλλίου, έδειχνε παράλληλα ότι δεν θα το βάλει κάτω. Ετσι ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας αθλητής βροντοφώναξε και πάλι «παρών».

Ο Σπύρος Γιαννιώτης θριάμβευσε στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βαρκελώνης, διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στη Σανγκάη και εξασφάλισε το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις, τερματίζοντας μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι.

O Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε με χρόνο 1:49:11.8 και παρότι πέρασε 46ος στα 2,5 χιλιόμετρα και 25ος στα 5 χιλιόμετρα έκανε τρομερό φίνις φτάνοντας στην πρώτη θέση.

Ο Γιαννιώτης ήταν το μοναδικό μεγάλο όνομα που κολύμπησε στο test event στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Εκτός από δύο πρωτιές γνώρισε απέξω και ανακατωτά τον αγωνιστικό στίβο στo Μoll de la Fusta και φαίνεται πως με τον προπονητή του, Νίκο Γέμελο κατάστρωσαν την καλύτερη τακτική.

Γιαννιώτης: «Αφιερωμένο σε όλους τους Ελληνες»

«Απίστευτο, αλλά αληθινό». Ετσι χαρακτήρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης την ανάδειξή του για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε πρωταθλητή κόσμου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, σήμερα στη Βαρκελόνη.

«Ηταν μια πολύ καλή μέρα για μλένα. Ηταν μια τρελή κούρσα, ιδιαίτερα στα τελευταία 2.5 χιλιόμετρα. Πήγα με μυαλό και ψυχή, συναισθανόμενος αυτό που είχα χάσει πέρυσι στους Ολυμπιακούς. Αφιερώνω την επιτυχία μου αυτή στον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο), που είναι πάντα κοντα μου, στους γονείς κου και φυσικά σε όλους τους Ελληνες. Αυτό που ήθελα να τους αφιερώσω πέρυσι, το κάνω ένα χρόνο μετά», ήταν τα πρώτα λόγια του 33χρονου πρωταθλητή, λίγο μετά την ολοκλήρωση της κούρσας.

Ο Γιαννιώτης έμεινε για ακόμη δυόμισι χιλιόμετρα στο γκρουπ των πρωτοπόρων και στο σημείο εκείνο ξεκίνησε την επίθεσή του. Ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και πέρασε μπροστά, αφήνοντας στα 8χλμ. περίπου τρία μήκη σώματος πίσω του τον Μελούλι και τον Γάλλο Νταμιάν Κατέν-Βιντάλ, τους μόνους που είχαν καταφέρει να τον ακολουθήσουν. Αν και αργότερα τον πλησίασαν, ο Ελληνας πρωταθλητής δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία και τον έλεγχο της κούρσας και στα τελευταία 500 μέτρα «άνοιξε» ξανά τη διαφορά. Την ίδια στιγμή ο πολύπειρος Τόμας Λουρτς ανέβαινε εντυπωσιακά, περνούσε σαν σταματημένους τον Τυνήσιο και τον Γάλλο, αλλά ήταν πια πολύ αργά για να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Ο Γιαννιώτης ακούμπησε πρώτος στον τερματισμό, 2.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γερμανό, και ανέβασε ξανά την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό.

Ο Αντώνης Φωκαϊδης, που επίσης συμμετείχε στην κούρσα, προσπάθησε όσο μπορούσε να κρατηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων, όμως δεν είχε δυνάμεις να ακολουθήσει τις συνεχείς αλλαγές ρυθμού και τερμάτισε 32ος.

Συγχαρητήρια του Ολυμπιακού σε Γιαννιώτη – Γέμελο

Εχοντας τον Σπύρο Γιαννιώτη στους κόλπους του εδώ και 14 χρόνια, ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός έει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για τα επιτεύγματα του κορυφαίου Ελληνα κολυμβητή. Με αφορμνή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης, ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

«Μετά από συγκλονιστική προσπάθεια ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 10 χιλιομέτρων ανοιχτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας κράτησε την Ελληνική Σημαία στον ψηλότερο ιστό, καθώς είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο αγώνισμα και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είχε γίνει το 2011 στη Σανγκάη.

Τόσο στον Σπύρο Γιαννιώτη όσο και στον προπονητή του, Νίκο Γέμελο, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς στο δυσκολότερο και πιο επίπονο αγώνισμα του Υγρού Στίβου διατήρησαν την κορυφή γαλανόλευκη.

Η υπερηφάνεια των φιλάθλων του Ολυμπιακού είναι διπλή, καθώς και οι δύο είναι μέλη της μεγάλης ερυθρόλευκης οικογένειας. Μπράβο!!!!».

Η πρώτη οκτάδα στα 10χλμ. των ανδρών:
1. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 1ωρ.49:11.8
2. Τόμας Λουρτς (Γερμανία) 1ωρ.49:14.5
3. Ουσάμα Μελούλι (Τυνησία) 1ωρ.49:19.2
4. Νταμιά Κατέν-Βιντάλ (Γαλλία) 1ωρ.49:19.8
5. Ρίτσαρντ Βαϊνμπέργκερ (Καναδάς) 1ωρ.49:19.9
6. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) 1ωρ.49:20.3
7. Αλαν Ντο Κάρμο (Βραζιλία) 1ωρ.49:26.2
8. Τσαντ Χο (Ν.Αφρική) 1ωρ.49:26.3

32. Αντώνης Φωκαϊδης (ΕΛΛΑΔΑ) 1ωρ.50:20.7

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024