Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών στα πέναλτι από την Ιταλία

Ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών στα πέναλτι από την Ιταλία

Την ήττα με 11-9 στα πέναλτι γνώρισε η Εθνική Ελλάδας στο πόλο γυναικών για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έμεινε έτσι εκτός τελικής τετράδας της διοργάνωσης, αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία, η οποία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Την ήττα με 11-9 στα πέναλτι γνώρισε η Εθνική Ελλάδας στο πόλο Γυναικών για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έμεινε έτσι εκτός τελικής τετράδας της διοργάνωσης, αναδείχθηκε ισόπαλη 7-7 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με την Ιταλία, η οποία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο αγώνας ήταν δραματικός μέχρι το τέλος, αφού η εθνική κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 7-7 με την Ασημάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά η διαδικασία των πέναλτι δεν την ευνόησε και στη Βουδαπέστη θα μείνει εκτός βάθρου, μετά από δύο συνεχείς διοργανώσεις, αυτές του 2010 και του 2012 όταν κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Η εθνική μας την Πέμπτη 24 Ιουλίου (16:00) Θα παίξει με τη Ρωσία αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-6.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού της εθνικής ήταν η πολύ καλή άμυνα των παικτριών της απέναντι στις αντιπάλους τους και ιδίως πάνω στην φουνταριστή τους αλλά και η εξαιρετική ψυχραιμία που επέδειξαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Οι Ιταλίδες προηγήθηκαν στο στο Β΄ 8λεπτο με 5-4, αλλά οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση ισοφάρισαν στην αμέσως επόμενη περίοδο σε 6-6. Το φινάλε του αγώνα όμως ήταν δραματικό, αφού δύο λεπτά πριν τη λήξη οι Ιταλίδες σκόραραν με μακρινό σουτ της Γκαριμπότι και όλα έδειχναν ότι θα πάρουν τη νίκη και την πρόκριση.

Διαφορετική γνώμη όμως είχε η Ασημάκη που στην εκπνοή κατάφερε να νικήσει την Γκορλέρο και να ισοφαρίσει.

Να τονιστεί ότι πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Ελλάδα ήταν εκείνη που νίκησε στα προημιτελικά την Ιταλία, επίσης στη διαδικασία των πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 1-1 (4-2 πέναλτι)

Οι σκόρερ

Ιταλία: Γκορλέρο, Ραντίκι 1, Γκαριμπότι 1, Κεϊρόλο, Μότα, Αιέλο, Ντι Μάριο 2, Μπιανκόνι 2, Εμμολο 1, Παλμιέρι, Κότι, Φρασινέτι.

Ελλάδα: Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Μ. Πλευρίτου, Στ. Χαραλαμπίδη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Ι. Χαραλαμπίδη 1, Μανωλιουδάκη, Ε. Πλευρίτου 1, Μπενέκου, Χρ. Διαμαντοπούλου

Τα πέναλτι:

-Μπιανκόνι 1-0

-Τσουκαλά απόκρουση Γκορλέρο

-Μόττα 2-0

-Ρουμπέση 2-1

-Εμμολο 3-1

-Αβραμίδου 3-2

-Φρασινέτι 4-2

-Στ. Χαραλαμπίδου δοκάρι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024