Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκαν τα κορίτσια του πόλο

Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκαν τα κορίτσια του πόλο

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει η ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η εθνική Νέων Γυναικών στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ρώμη. Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου νίκησε 7-6 στον τελικό την διοργανώτρια Ιταλία και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Διαβάστε πώς «γράφτηκε» ο ελληνικός θρίαμβος...

Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει η ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η εθνική Νέων Γυναικών στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ρώμη. Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου νίκησε 7-6 στον τελικό την διοργανώτρια Ιταλία και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η Ελλάδα μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3), διαφορά που διατήρησε και στο τέλος της περιόδου (6-4).

Οι προσπάθειες των Ιταλίδων να διεκδικήσουν τη νίκη σταμάτησαν στα ελληνικά δοκάρια και όταν η Χαραλαμπίδη έκανε το 7-4, 3:48 πριν από το τέλος η νίκη βάφτηκε οριστικά γαλανόλευκη.

Είναι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της γυναικείας ελληνικής υδατοσφαίρισης σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Είναι το 2ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, το 7ο συνολικά χρυσό στις υποδομές και το 9ο συνολικά για όλες τις κατηγορίες κοριτσιών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Επίσης είναι το 21ο μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος (9-6-6) στην ιστοσρία για τα κορίτσια και 39ο συνολικά σε άνδρες και γυναίκες στην υδατοσφαίριση.

MVP του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, όπως και πριν από λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό των νεανίδων.

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Σκόρερ Ιταλίας:
Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Ιωάννου 1

Σκόρερ Ελλάδας: Χαραλαμπίδου Ι. 3, Χυδηριώτη 2, Στ. Χαραλαμπίδου 1, Νιαρχάκου 1.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:

Χρυσή Διαμαντοπούλου, Στεφανία Τερεφού, Βάσω Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Μιχαέλα – Βασιλική Καλογεράκου, Βιργινία – Παναγιώτα Νιαρχάκου, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαρία Ντάσιου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου

* Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Ισπανία η οποία νίκησε 7-6 την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό.

Μορφέσης: «ένα ακόμα καλοκαίρι μαγικό»

«Ήταν ένα ακόμα καλοκαίρι μαγικό για όλους αυτούς που αγαπάνε την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο προπονητής της εθνικής, Γιώργος Μορφέσης, αφήνοντας αιχμές για όσους κατηγόρησαν τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο για τη συμπεριφορά τους στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.

Απόσπασμα των δηλώσεων του Μορφέση:

«Πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα κορίτσια, αλλά και σε όλα που πήραν μέρος στην προετοιμασία των ομάδων μας. Καθώς και σε όλους που δούλεψαν και δουλεύουν δίπλα μας. Πέρα από μας του δυο (σ.σ.: Μορφέση, Λέανδρο), ήρθαν φέτος κοντά μας και συνέβαλαν στην προσπάθεια οι Γιάνης Στεργιόπουλος, Άγγελος Γαρελίδης, υπάρχει πάντα ο Βαγγέλης Πάτρας, η φυσικοθεραπεύτριά μας Εύη Βούλγαρη, ο γιατρός μας Κυριάκος Νανούσης, η έφορος Βάσω Γαρελίδη. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο που μας εμπιστεύεται από το 2009. Μεγάλη τιμή για μας που τον βγάζουμε ασπροπρόσωπο.

Το ελληνικό πόλο κρατάει τον ελληνικό αθλητισμό στο προσκήνιο. Αυτή η ομάδα, αλλά και αυτή που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης είναι αήττητες σε δυο διοργανώσεις (σ.σ.: στα πέναλτι χάσαμε το μετάλλιο στη Μαδρίτη). Γίνεται σοβαρή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο άθλημα. Όμως αυτή η τεράστια επιτυχία παίρνει μεγαλύτερη αξία φέτος αν αναλογιστούμε τις συνθήκες (άθλιες) κάτω από τις οποίες προετοιμαστήκαμε. Τέθηκαν σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των αθλητριών.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε με σεβασμό προς όλους, απομονώνοντάς τους κακόβουλους ψιθυριστές και τους ανεπάγγελτους συνωμοσιολόγους. Ήταν ένα ακόμα καλοκαίρι μαγικό για όλους αυτούς που αγαπάνε την ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024