Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΟΚ και ΠΑΟ προκρίθηκαν στο Final-4 μέσω πέναλτι, «βόμβα» από Υδραϊκό

ΠΑΟΚ και ΠΑΟ προκρίθηκαν στο Final-4 μέσω πέναλτι, «βόμβα» από Υδραϊκό

Ο ΠΑΟΚ «επιβίωσε» στη διαδικασία των πέναλτι του Παλαιού Φαλήρου, πήρε τη νίκη με 14-12 (κανονικός αγώνας 9-9) και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου πόλο. Την πρόκριση... θρίλερ κατέκτησε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε 4-3 στα πέναλτι της Γλυφάδας και επίσης εξασφάλισε την παρουσία του στο Final-4. Με μία μεγάλη έκπληξη άνοιξε νωρίτερα η αυλαία του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς ο -πρωτοεμφανιζόμενος στη διοργάνωση- Υδραϊκός επιβλήθηκε 8-7 της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, σε προκριματικό αγώνα για την πρόκριση στους «8».

Ο ΠΑΟΚ «επιβίωσε» στη διαδικασία των πέναλτι του Παλαιού Φαλήρου, πήρε τη νίκη με 14-12 (κανονικός αγώνας 9-9) και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου πόλο.

Ο πρώτος προημιτελικός της φετινής διοργάνωσης, που έγινε στο «Ρέστειο» κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, ήταν δραματικός, αν και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε αρχικά να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί, καθώς προηγήθηκε 4-0 στο ξεκίνημα.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν σε 6-5 στο ημίχρονο, οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν ένα βραχύ προβάδισμα ως την τελευταία περίοδο, αλλά εκεί τρία γκολ του Ξενάκη έφεραν την ισοφάριση και οδήγησαν το ματς στα πέναλτι (αφού πλέον η παράταση έχει καταργηθεί διεθνώς στο πόλο).

Τελικά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποδείχθηκαν απόλυτα ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι με 5/5, ενώ από το Παλαιό Φάληρο αστόχησε ο Παπαναστασίου, για να διαμορφωθεί το τελικό 14-12.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη παρουσία του «Δικεφάλου» σε φάιναλ-φορ κυπέλλου ήταν το 2009 στην Πτολεμαΐδα, όταν ηττήθηκε 11-8 από τον Πανιώνιο στον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-2, 1-2, 3-1

Στα πέναλτι: 3-5

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Ξενάκης 5, Σιώνης 4, Αμπατζόγλου, Τσβέτκοβιτς, Φωκάς

ΠΑΟΚ: Αληχανίδης 6, Σολανάκης 3, Μιτελούδης 2, Βογιατζόγλου 2, Σαρησάββας


Στα πέναλτι ο ΠΑΟ…

Την πρόκριση… θρίλερ κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επιβλήθηκε 4-3 στα πέναλτι της Γλυφάδας και επίσης εξασφάλισε την παρουσία του στο Final-4.

Οι παίκτες του Κώστα Λούδη παρότι βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 2-5 από τη Γλυφάδα, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 6-6 και έστειλαν το ματς στα πέναλτι! Εκεί οι «πράσινοι» έδειξαν την εμπειρία τους και με τον Παπαδόγκωνα να ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι του αγώνα νίκησαν 4-3, παίρνοντας την πρόκριση για το Final-4 του Κυπέλλου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ματς έγινε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού από τον αθλητικό δικαστή (που ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης).

Η σειρά των πέναλτι: Χατζηγούλας 0-1, Κόχειλας Ν. 1-1, Κουλιεράκης 1-2, Σαρτζετάκης 2-2, Παπαδόπουλος 2-3, Χαραλαμπόπουλος απέκρουσε ο Πλατίδης, Αγγελίδης απέκρουσε ο Καραμπέτσος, Θεοδωρόπουλος 3-3, Γιαννόπουλος απέκρουσε ο Καραμπέτσος, Παπαδόγκωνας 4-3.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, πριν από την έναρξη του ματς κατατέθηκε ένσταση από τον Πανναθηναϊκό διότι κατά την άποψη των ανθρώπων του έπρεπε ο αγώνας να γίνει με παρουσία κόσμου.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-3, 2-1, 2-1

Στα πέναλτι: 4-3

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας Ν. 1, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 2, Αφρουδάκης Γ. 2, Δερμιτζάκης Δ. 1.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Αγγελίδης 1, Κουλιεράκης 1, Χατζηγούλας 2, Παπαδόπουλος 3, Γιαννόπουλος 2.

Τη μεγάλη έπληξη η Υδραϊκός…

Με μία μεγάλη έκπληξη άνοιξε νωρίτερα η αυλαία του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς ο -πρωτοεμφανιζόμενος στη διοργάνωση- Υδραϊκός επιβλήθηκε 8-7 της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, σε προκριματικό αγώνα για την πρόκριση στους «8».

Η νησιωτική ομάδα, που εν πολλοίς απαρτίζεται από βετεράνους πολίστες, απέδειξε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η καλή πορεία της στο πρωτάθλημα και άφησε εκτός συνέχειας τον ΝΟΒ, ο οποίος ήταν φιναλίστ στους τελευταίους τρεις τελικούς, κατακτώντας τον τίτλο το 2012 στο Αργοστόλι και χάνοντας τα δύο επόμενα χρόνια από τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία περίοδο, όταν ο Υδραϊκός πέτυχε τρία «αναπάντητα» γκολ, ανέτρεψε το εις βάρος του 7-5 και πήρε τη νίκη, με τον Βασίλη Εμμανουηλίδη να σημειώνει το νικητήριο τέρμα περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, ότι ένα από τα γκολ των νικητών πέτυχε ο 47χρονος Γιώργος Μαυρωτάς, μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εδώ και λίγο καιρό και παίκτης-σημαία της Βουλιαγμένης σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του (στην… πρώτη φάση της τουλάχιστον).

Πλέον η ομάδα της Ύδρας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο φάιναλ-φορ του κυπέλλου στις 29/4, όταν θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα τον τοπικό ΝΟΠ, στον τελευταίο προημιτελικό της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-3, 1-3, 3-0

Τα γκολ:

ΥΔΡΑΪΚΟΣ: Βλοντάκης 2, Γ. Εμμανουηλίδης, Κοκκινάκης, Μαυρωτάς, Μπλάνης, Μπιτσάκος, Β. Εμμανουηλίδης

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Μασμανίδης 2, Γούβης 2, Χρυσοσπάθης, Αφρουδάκης, Τίγκας

Στον προκριματικό και στους προημιτελικούς του κυπέλλου υδατοσφαίρισης σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Υδραϊκός-Βουλιαγμένη 8-4 (προκριματικός)

Παλ. Φάληρο-ΠΑΟΚ 12-14 (πεν.)

Παναθηναϊκός-Γλυφάδα 10-9 (πεν.)

Ολυμπιακός-Χίος 2/04

ΝΟ Πατρών-Υδραϊκός 29/04

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024