Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών, όλα για όλα κόντρα στη Ν. Αφρική

Ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών, όλα για όλα κόντρα στη Ν. Αφρική

Τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία έχασε σήμερα 10-9 από την Ολλανδία, στο πλαίσιο του Β' ομίλου. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται νίκη το βράδυ της Πέμπτης (21:30) απέναντι στην αδύναμη Νότια Αφρική, προκειμένου να προκριθεί στη Β΄ φάση και να αντιμετωπίσει τον δεύτερο του Α΄ ομίλου, στο χιαστί ματς για είσοδο στην οκτάδα.

Τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, η οποία έχασε σήμερα 10-9 από την Ολλανδία, στο πλαίσιο του Β’ ομίλου. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται νίκη το βράδυ της Πέμπτης (21:30) απέναντι στην αδύναμη Νότια Αφρική, προκειμένου να προκριθεί στη Β΄ φάση και να αντιμετωπίσει τον δεύτερο του Α΄ ομίλου, στο χιαστί ματς για είσοδο στην οκτάδα.

Δεύτερος αγώνας στο Καζάν, δεύτερη «αυτοκτονία» για την ελληνική ομάδα, που δεν μοιάζει να υστερεί σε ποιότητα έναντι των αντιπάλων της, αλλά «πληρώνει» στιγμιαία λάθη και ολιγωρίες. Αυτή τη φορά, η εθνική δέχθηκε γκολ την εκπνοή των δύο πρώτων οκταλέπτων (διάστημα στο οποίο ήταν σαφώς ανώτερη) και επέτρεψε στις Ολλανδέζες να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, ενώ στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, όμως η Τσουκαλά έχασε πέναλτι.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση παρουσιάστηκε «διαβασμένη» και ξεκίνησε καλά το ματς, με κλειστή άμυνα και 2/3 στην παίκτρια παραπάνω στην πρώτη περίοδο, και προηγήθηκε 3-1, όμως ακριβώς στην εκπνοή η Φαν ντερ Σλόοτ σκόραρε στον παραπάνω και μείωσε στο γκολ. Στο δεύτερο οκτάλεπτο η εθνική είχε προβλήματα στην επίθεση, καθώς οι «οράνιε» απέκοψαν τελείως την Ασημάκη, κράτησε όμως καλά στην άμυνα αφήνοντας κάποια περιφερειακά σουτ, τα οποία είτε πήγαιναν στα δοκάρια είτε τα σταματούσε η -πολύ καλή σήμερα- Έλενα Κούβδου.

Η Ολλανδία ισοφάρισε προσωρινά σε 3-3, αλλά μέσα σε ένα λεπτό η ελληνική ομάδα βρήκε δύο γκολ με περιφερειακά σουτ και ξαναπήρε προβάδισμα (5-3). Δέχθηκε όμως ξανά γκολ στο τέλος του χρόνου (δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 5-4.

Η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική για την εθνική, καθώς Σμιτ και Φαν ντερ Σλόοτ άρχισαν να «βομβαρδίζουν» από την περιφέρεια και ανέτρεψαν την κατάσταση. Παρότι αρχικά η Μαργαρίτα Πλευρίτου με δύο διαδοχικά τέρματα κράτησε μπροστά την ελληνική ομάδα (6-5 και 7-6), η Ολλανδία με τρία αναπάντητα γκολ πέρασε μπροστά 9-7 και έγινε το φαβορί για τη νίκη. Οι διεθνείς μας δεν παράτησαν το παιχνίδι, βελτίωσαν και πάλι την άμυνά τους, όμως στο τέλος τους έλειψε η ψυχραιμία.

Το πέναλτι της Τσουκαλά, 2΄36΄΄ πριν τη λήξη, αποκρούστηκε από την Ααρτς (η οποία σημειωτέον δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά αντικατέστησε στο ημίχρονο τη Βίλεμζ), ενώ το παλικαρίσιο γκολ της Ξενάκη από τα 2μ., 1΄22΄΄ πριν το τέλος, ήταν οριακά εκπρόθεσμο. Η εθνική είχε μία τελευταία ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά το λάθος της Ρουμπέση (όπως και στο ματς της πρεμιέρας με την Αυστραλία) δεν της επέτρεψε να εκδηλώσει επίθεση.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μανωλιουδάκη (φουνταριστός), 1-1 Κλάασεν (περιφέρεια), 1-2 Ρουμπέση (π.π.), 1-3 Στεφ. Χαραλαμπίδη (π.π.). 2-3 Φαν ντερ Σλόοτ (π.π.), 3-3 Σμιτ (περιφέρεια), 3-4 Τσουκαλά (περιφέρεια), 3-5 Κότσια (περιφέρεια), 4-5 Νίχουις (περιφέρεια), 5-5 Σμιτ (περιφέρεια), 5-6 Μαργ. Πλευρίτου (π.π.), 6-6 Στόμπχορστ (περιφέρεια), 6-7 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 7-7 Σμιτ (π.π.), 8-7 Φαν ντερ Σλόοτ (π.π.), 9-7 Φαν ντερ Σλόοτ (πεν.), 9-8 Ρουμπέση (περιφέρεια), 10-8 Φαν ντερ Σλόοτ (περιφέρεια), 10-9 Ελευθ. Πλευρίτου (κόντρα)

Η Ολλανδία είχε 3/6 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και έξι γκολ από την περιφέρεια. Η ελληνική ομάδα είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω (αν και ξεκίνησε με 3/4), 0/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Ντάγκμαρ Χένεε, 5΄53΄΄ πριν τη λήξη, και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, ακριβώς ένα λεπτό πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-2, 5-2, 1-2

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Κόριζνα (Πολωνία)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Άρνο Χαβένγκα): Ααρτς, Σμιτ 3, Ντ. Χένεε, Φαν ντερ Σλόοτ 4, Αμ. Χένεε, Στόμπχορστ 1, Νίχουις 1, Σέβενιχ, Μέγκενς, Φαν Τόορν, Κλάασεν 1, Φαν ντερ Μόλεν, Βίλεμζ

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Στ. Χαραλαμπίδη 1, Κότσια 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 2, Ι. Χαραλαμπίδη, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλερίτου 1, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024