Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκησε τις ΗΠΑ και αγκάλιασε την 8άδα η εθνική πόλο ανδρών

Νίκησε τις ΗΠΑ και αγκάλιασε την 8άδα η εθνική πόλο ανδρών

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν βρίσκεται η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με γκολ του Δελακά 31'' πριν τη λήξη, επικράτησε 11-10 το πρωί της Τετάρτης των ΗΠΑ, διπλασίασε τις νίκες του και μπορεί από σήμερα να εξασφαλίσει την πρωτιά στον Β' όμιλο (που συνεπάγεται απευθείας πρόκριση στην οκτάδα), αν η Ρωσία δεν νικήσει το απόγευμα την Ιταλία. Σε διαφορετική περίπτωση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα χρειαστεί την Πέμπτη (18:50) ένα βαθμό απέναντι στους οικοδεσπότες, προκειμένου να «σφραγίσει» την πρωτιά.

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν βρίσκεται η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με γκολ του Δελακά 31» πριν τη λήξη, επικράτησε 11-10 το πρωί της Τετάρτης των ΗΠΑ, διπλασίασε τις νίκες του και μπορεί από σήμερα να εξασφαλίσει την πρωτιά στον Β’ όμιλο (που συνεπάγεται απευθείας πρόκριση στην οκτάδα), αν η Ρωσία δεν νικήσει το απόγευμα την Ιταλία.

Σε διαφορετική περίπτωση, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα χρειαστεί την Πέμπτη (18:50) ένα βαθμό απέναντι στους οικοδεσπότες, προκειμένου να «σφραγίσει» την πρωτιά.

Η ελληνική ομάδα δεν ήταν καλή σήμερα. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα και δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, όπου την «ξελάσπωσε» ο παίκτης παραπάνω. Ήδη από την πρώτη επίθεση των Αμερικανών, που κατέληξε σε εύκολο γκολ του Μαν από τα 2μ., φάνηκε ότι το πρωινό θα είναι δύσκολο.

Στην πρώτη περίοδο η εθνική κατόρθωνε να απαντά στα τέρματα που δεχόταν, όμως στη δεύτερη έχασε τρεις επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω (στο υπόλοιπο παιχνίδι είχε 6/6!), σκόραρε μόνο μία φορά με τον Φουντούλη και βρέθηκε να χάνει 6-4 στο ημίχρονο, με τις ΗΠΑ να έχουν 1/4 στον παραπάνω, αλλά και τρία γκολ από θέση φουνταριστού.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι διαιτητές, που ως τότε είχαν αφήσει πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και γενικώς είχαν χάσει τον έλεγχο του αγώνα, άρχισαν να δίνουν εύκολα αποβολές, τις οποίες οι δύο ομάδες αξιοποιούσαν. Έτσι οι Αμερικανοί διατήρησαν το προβάδισμα με διαφορά 1-2 τερμάτων, με τον Φουντούλη να πετυχαίνει στην εκπνοή το τέταρτο προσωπικό του τέρμα και να μειώνει σε 9-8.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς προσπάθησαν να κρατήσουν τη νίκη από την άμυνα και φάνηκε να τα καταφέρνουν, με τη βοήθεια των βιαστικών ελληνικών επιλογών και κάποιων καλών αποκρούσεων του πολύπειρου Μέριλ Μόουζες. Όταν μάλιστα ο Ρόουλσε διαμόρφωσε το 10-8, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, η εθνική είχε πλέον ένα… βουνό να ανέβει. Και το ανέβηκε μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά!

Ο Μανώλης Μυλωνάκης «σάλπισε» την αντεπίθεση, πρώτα μειώνοντας στον παίκτη παραπάνω (2΄43΄΄) και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας με ωραίο σουτ από την περιφέρεια, 1΄44΄΄ πριν τη λήξη. Οι Αμερικανοί κέρδισαν αποβολή στην επόμενη επίθεσή τους, αλλά ο Φλέγκας απέκρουσε το σουτ του Τσουπίδο και ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τάιμ-άουτ, για να σχεδιάσει την τελευταία ελληνική επίθεση.

Ο Ουντόβιτσιτς έδωσε εντολή για πίεση στην περιφέρεια, αλλά οι παίκτες του «ξέχασαν» τον Δελακά, ο οποίος από μία θέση που δεν γνωρίζει (σαν αριστερός εξτρέμ) σούταρε στην κλειστή γωνία του Μόουζες και «έγραψε» το τελικό 11-10. Οι ΗΠΑ είχαν μία τελευταία ευκαιρία, αλλά οι διεθνείς έβγαλαν σχετικά εύκολα την άμυνα και πανηγύρισαν με την ψυχή τους μία μεγάλη νίκη, που ουσιαστικά τους στέλνει ήδη στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μαν (φουνταριστός), 1-1 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 1-2 Σάμιουελς (φουνταριστός), 2-2 Φουντούλης (π.π.), 2-3 Τσουπίδο (περιφέρεια), 3-3 Φουντούλης (κόντρα), 3-4 Σάμιουελς (κόντρα), 4-4 Φουντούλης (περιφέρεια), 4-5 Μαν (φουνταριστός), 4-6 Αζεβέδο (π.π.), 5-6 Μουρίκης (π.π.), 5-7 Μπόουεν (π.π.), 6-7 Μουρίκης (π.π.), 6-8 Μπονάνι (π.π.), 7-8 Βλαχόπουλος (π.π.), 7-9 Αζεβέδο (π.π.), 8-9 Φουντούλης (π.π.), 8-10 Ρόουλσε (π.π.), 9-10 Μυλωνάκης (π.π.), 10-10 Μυλωνάκης (περιφέρεια), 11-10 Δελακάς (περιφέρεια)

Η εθνική είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα. Οι ΗΠΑ είχαν 5/11 με παίκτη παραπάνω, ένα γκολ από την περιφέρεια, τρία από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα.

Διαιτητές: Μπους (Ισπανία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Μυλωνάκης 3, Δερβίσης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς):
Μόουζες, Βάβιτς, Όμπερτ, Κίμπελ, Ρόουλσε 1, Τσουπίδο 1, Σάμιουελς 2, Αζεβέδο 2, Μπόουεν 1, Μπονάνι 1, Σμιθ, Μαν 2, Μπάρον

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024