Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα νίκη της Εθνικής ανδρών του πόλο εν όψει Αυστραλίας στους «8»

Νέα νίκη της Εθνικής ανδρών του πόλο εν όψει Αυστραλίας στους «8»

Παρότι είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β' ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ήταν αρκούντως σοβαρή ώστε να επικρατήσει 15-11 της Ρωσίας και να ολοκληρώσει με το απόλυτο νικών τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση της διοργάνωσης.

Παρότι είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Β’ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ήταν αρκούντως σοβαρή ώστε να επικρατήσει 15-11 της Ρωσίας και να ολοκληρώσει με το απόλυτο νικών τις υποχρεώσεις της στην Α΄ φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει πλέον τέσσερις ημέρες ξεκούρασης και προετοιμασίας μέχρι τον προημιτελικό της Τρίτης, όπου πιθανότατα θα βρει απέναντί της την Αυστραλία (αναμένεται να ξεπεράσει την Κυριακή το εμπόδιο της Νότιας Αφρικής). Ο πήχης έχει ανέβει πλέον για την ελληνική ομάδα, που ονειρεύεται πρόκριση στην τετράδα, δέκα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο του Μόντρεαλ.

Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος (η Ρωσία είχε ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια) οδήγησε στο να γίνει ένα ανοιχτό ματς, το οποίο χάλασε λίγο προς το τέλος, εξαιτίας των πολλών αποβολών που χρέωσαν οι διαιτητές την ελληνική ομάδα. Ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, ενώ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κάτω από τα δοκάρια τον Στέφανο Γαλανόπουλο, αφήνοντας στον πάγκο τον (βασικό στα δύο πρώτα ματς) Κώστα Φλέγκα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο δεύτερο λεπτό του αγώνα με τον Χολόντ, αλλά στη συνέχεια η εθνική πέτυχε τέσσερα αναπάντητα γκολ κι από κει και πέρα ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο. Οι Έλληνες διεθνείς είχαν ένα εκπληκτικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, όπου τελείωσαν με 8/9 χάνοντας μόνο την τελευταία προσπάθεια, ενώ και η άμυνα με παίκτη λιγότερο πήγε πολύ καλά, τουλάχιστον ως το τέλος της τρίτης περιόδου (η Ρωσία είχε 2/9 ως εκείνο το σημείο). Η διαφορά έφτασε και στα επτά γκολ (14-7) στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια η χαλάρωση και ο εκενευρισμός από τις συνεχείς ποινές (πέντε αποβολές χρεώθηκε η εθνική στην τελευταία περίοδο ενός αγώνα που είχε ήδη κριθεί!) επέτρεψε στη Ρωσία να «ψαλιδίσει» τη διαφορά στο τελικό 15-11.

Με την πρόκρισή της στους «8», η εθνική πέτυχε το βασικό στόχο της στο Καζάν, όμως… τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Η ελληνική ομάδα έπαιξε πολύ καλό πόλο στα τρία παιχνίδια της Α΄ φάσης (παρά τα θεματάκια που έχει στην άμυνα, όπου δέχθηκε συνολικά 31 γκολ) και τώρα καλείται να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός νοκ-άουτ αγώνα, και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Αυστραλία, που παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη και έχει ένα τελείως διαφορετικό στιλ παιχνιδιού, βασισμένο στη δύναμη και το συνεχές κολύμπι. Αν η εθνική εκμεταλλευτεί την ποιοτική της ανωτερότητα, ο δρόμος για την τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι ανοιχτός.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Χολόντ (περιφέρεια), 1-1 Κολόμβος (π.π.), 2-1 Δελακάς (περιφέρεια), 3-1 Φουντούλης (π.π.), 4-1 Φουντούλης (κόντρα), 4-2 Λισούνοφ (φουνταριστός), 5-2 Μουρίκης (φουνταριστός), 5-3 Στέπανιουκ (περιφέρεια), 6-3 Μουρίκης (π.π.), 7-3 Γούνας (περιφέρεια), 7-4 Μπουγκάιτσουκ (π.π.), 8-4 Μυλωνάκης (π.π.), 8-5 Ναγκάεφ (πεν.), 9-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 9-6 Ναγκάεφ (π.π.), 10-6 Γούνας (π.π.), 11-6 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 12-6 Φουντούλης (πεν.), 12-7 Μπίτσκοφ (περιφέρεια), 13-7 Φουντούλης (π.π.), 14-7 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 14-8 Λισούνοφ (π.π.), 14-9 Μπουγκάιτσουκ (περιφέρεια), 14-10 Οντίντσοφ (π.π.), 15-10 Μουρίκης (π.π.), 15-11 Ναγκάεφ (π.π.).

Η εθνική είχε 8/9 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια, ένα από θέση φουνταριστού και ένα στην κόντρα. Η Ρωσία είχε 5/14 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν στην τελευταία περίοδο και οι τρεις αμυντικοί της ελληνικής ομάδας: ο Ποντικέας (5΄06΄΄ πριν τη λήξη), ο Δελακάς (2΄27΄΄) και ο Δερβίσης (1΄25΄΄).

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 3-2, 5-3, 2-4

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Μπους (Ισπανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος.

ΡΩΣΙΑ (Ερκίν Σαγκάεφ):
Αντόνοφ, Μπουγκάιτσουκ 2, Οντίντσοφ 1, Μπίτσκοφ 1, Ζινατούλιν, Ασάεφ, Τιμακόφ, Ναγκάεφ 3, Στέπανιουκ 1, Χολόντ 1, Λισούνοφ 2, Μαγκομάεφ, Ιβάνοφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024